Tag Archives: Samuel Taylor Coleridge

What’s Your QQ*? #355

*Quotation Quotient

  (Published January 12, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “Excess on occasion is exhilarating. It prevents moderation from acquiring the deadening effect of a habit.”

A. W. Somerset Maugham

B. Queen Elizabeth II

C. Alexander Hamilton

 

2. “A leader who doesn’t hesitate before he sends his nation into battle is not fit to be a leader.”

A. Rufus T. Firefly

B. George W. Bush

C. Golda Meir

 

3. “How inimitably graceful children are in general before they learn to dance!”

A. Samuel Taylor Coleridge

B. Ellen DeGeneres

C. Chou En-lai

 

4. “The best thing about animals is they don’t talk much”

A. Dr. Dolittle

B. Thornton Wilder

C. Mufasa

 

5. “One Ring to rule them all, One Ring to find them,/ One Ring to bring them all and in the darkness bind them/ In the Land of Mordor where the Shadows lie.”

A. L. Frank Baum

B. Lewis Carroll

C. J.R.R. Tolkien

 

6. “Familiarity breeds contempt.”

A. Aesop

B. Spartacus

C. Adele

 

7. “Familiarity breeds contempt – and children.”

A. Albert Einstein

B. Mark Twain

C. Forrest Gump

 

8. “I have found that failure is a far better teacher than success.”

A. Bernard Baruch

B. Lester Maddox

C. Matt Lauer

 

9. “Mad Dogs & Englishmen/ Go out in the midday sun.”

A. Noel Coward

B. Winston Churchill

C. Camilla Parker Bowles

 

10. “Be yourself; everyone else is already taken.”

A. Oscar the Grouch

B. Oscar Wilde

C. Oscar Robertson

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“The generous heart should scorn a pleasure which gives others pain.” – James Thomson

 (Thomson, 1700-1748, was a Scottish poet and playwright.)

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #344

*Quotation Quotient

  (Published October 27, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “On Halloween, the parents sent their kids out looking like me.”

A. Rodney Dangerfield

B. Freddy Krueger

C. John Foster Dulles

2. “I don’t care to belong to a club that accepts people like me as members.”

A. Harpo Marx

B. Groucho Marx

C. Warren Buffett

3. “Water, water, every where,/ And all the boards did shrink;/

Water, water, every where,/ Nor any drop to drink.”

A. Samuel Taylor Coleridge

B. Tom Hanks

C. Edgar Allan Poe

4. “If our American way of life fails the child, it fails us all. ”

A. Carrie White

B. Pearl S. Buck

C. Honus Wagner

5. “The greatest monarch on the proudest throne is obliged to sit upon his own arse.”

A. Prince Charles

B. Mark Twain

C. Benjamin Franklin

6. “If a man sits down to think, he is immediately asked if has a headache.”

A. Auguste Rodin

B. Ralph Waldo Emerson

C. Plato

7. “Is life so dear or peace so sweet as to be purchased at the price of chains and slavery? Forbid it, Almighty God! I know not what course other may take; but as for me, give me liberty or give me death!”

A. Aaron Burr

B. Bea Arthur

C. Patrick Henry

8. “There is a time to take counsel of your fears, and there is a time to never listen to any fear.”

A. George S. Patton

B. Snooki

C. Alexander Hamilton

9. “They wrote in the old days that it is sweet and fitting to die for one’s country. But in modern war there is nothing sweet nor fitting in your dying. You will die like a dog for no good reason.”

A. Ernest Hemingway

B. John McCain

C. Jonathan Livingston Seagull

10. “A house is never still in darkness to those who listen intently; there is a whispering in distant chambers, an unearthly hand presses the snib of the window, the latch rises.  Ghosts were created when the first man awoke in the night. “

A. Lesley Stahl

B. J.M. Barrie

C. Boris Karloff

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-C , 8-A , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Nothing on Earth so beautiful as the final haul on Halloween night.” – Steve Almond

 (Almond, 1966- , is an American short story writer and essayist.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?