What’s Your QQ*? #360

*Quotation Quotient

(Published February 16, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “When people shake their heads because we are living in a restless age, ask them how they would like to live in stationary one, and do without change.”

A. Bruno Mars

B. George Bernard Shaw

C. Sir Isaac Newton


2. “A lie told often enough becomes the truth.”

A. Vladimir Lenin

B. Vladimir Putin

C. Vladimir Guerrero


3. “Economic forecasters exist to make astrologers look good.”

A. Carroll Righter

B. Henry Fonda

C. Robert Reich

4. “Poverty is not a condition that afflicts only the poor, it is a condition that weakens all of us.”

A. Newt Gingrich

B. Bill Monning

C. Jason Alexander


5. “Good people are good because they’ve come to wisdom through failure. We get very little wisdom from success, you know.”

A. William Saroyan

B. Frederic Chopin

C. Ricky Ricardo


6. “There are two reasons why I am successful in show business and I am standing on both of them.”

A. Betty Crocker

B. Betty Grable

C. Betty White


7. “I stopped believing in Santa Claus when I was six. Mother took me to see him in a department store and he asked for my autograph.”

A. Nelson Mandela

B. Abraham Lincoln

C. Shirley Temple


8. “The scars left from the child’s defeat in the fight against irrational authority are to be found at the bottom of every neurosis.”

A. Maggie Smith

B. Erich Fromm

C. Chang Kai-shek


9. “Marriage is a fine institution, but I’m not ready for an institution.”

A. Norman Vincent Peale

B. Billy Crystal

C. Mae West


10. “On Spaceship Earth there are no passengers; everybody is a member of the crew. We have moved into an age in which everybody’s activities affect everybody else.”

A. Marshall McLuhan

B. Sheldon Cooper

C. Theodore Roosevelt


Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-B , 9-C , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


 “Less and less are we able to locate our lives meaningfully in the pageant of history. More and more do we find ourselves retreating to the sanctuary of an insulated individualism, sealed off in our private concerns from the larger events which surround us.” – Robert Heilbroner

 (Heilbroner, 1919-2005, was an American economist and a professor of economic history.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s