What’s Your QQ*? #407


(Published January 11, 2015 in the Monterey Herald.)


1. “The supreme happiness of life is the conviction that we are loved; loved for ourselves—say rather, loved in spite of ourselves.”


A. Victor Hugo

B. Mike Tyson

C. Michael Jackson


2. “Money, says the proverb, makes money. When you have a little, it is often easier to get more. The great difficulty is to get that little.”


A. Adam Carolla

B. Adam Smith

C. Eve Arden


3. “Men have been barbarians much longer than they have been civilized. They are only precariously civilized, and within us there is the propensity, persistent as the force of gravity, to revert under stress and strain, under neglect or temptation, to our first natures.”


A. Walter Lippmann

B. George W. Bush

C. Bobby Fischer


4. “A man is not finished when he is defeated. He is finished when he quits.”


A. W. C. Fields

B. Rutherford B. Hayes

C. Richard M. Nixon


5. “If I seem to take part in politics, it is only because politics encircles us today like the coil of a snake from which one cannot get out, no matter how much one tries. I wish therefore to wrestle with the snake.”


A. Hillary Clinton

B. Mahatma Gandhi

C. Arnold Schwarzenegger


6. “Three may keep a secret, if two of them are dead.”


A. Francisco  Franco

B. Charles Dickens

C. Benjamin Franklin


7. “The danger of the past was that men became slaves. The danger of the future is that man may become robots.”


A. Erich Fromm

B. Rod Serling

C. Ellen DeGeneres


8. “Courage is what it takes to stand up and speak; courage is also what it takes to sit down and listen.”


A. Louis Armstrong

B. Winston Churchill

C. Laurence Olivier


9. “No one gossips about other people’s secret virtues.”


A. Bertrand Russell

B. Ed Sullivan

C. Larry King


10. “What terrifies religious extremists like the Taliban are not American tanks or bombs or bullets, it’s a girl with a book.”


A. Karl Marx

B. Malala Yousafzai

C. Chuck Schumer



Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



“Worry does not empty tomorrow of its sorrow, it empties today of its strength.” ― Corrie ten Boom

 (Ten Boom, 1892-1983, a Dutch Christian, was imprisoned during WWII for helping hundreds of Jews escape the Nazi Holocaust.)










Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s