Tag Archives: Dr. Seuss

What’s Your QQ*? #409

*QUOTATION QUOTIENT

(Published January 25, 2015 in the Monterey Herald.)

 

 

1. “He felt that his whole life was some kind of dream and he sometimes wondered whose it was and whether they were enjoying it.”

 

A. Douglas Adams

B. John Boehner

C. Leonard Hofstadter

 

2. “All great truths begin as blasphemies.”

 

A. Eddie Rickenbacker

B. Bob Hope

C. George Bernard Shaw

 

3. “The political and commercial morals of the United States are not merely food for laughter, they are an entire banquet.”

 

A. Wolfgang Puck

B. Mark Twain

C. John F. Kennedy

 

4. “Life is something to do when you can’t get to sleep.”

 

A. Fran Lebowitz

B. Dr. Benjamin Spock

C. Sir Isaac Newton

 

5. “It is forbidden to kill; therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.”

 

A. Tom Hanks

B. Voltaire

C. Corporal Klinger

 

6. “The truth is that there is nothing noble in being superior to somebody else. The only real nobility is in being superior to your former self.”

 

A. Whitney Young

B. Neil Diamond

C. Cleopatra

 

7. “Think left and think right and think low and think high. Oh, the things you can think up if only you try!”

 

A. Boris Pasternak

B. Lewis Carroll

C. Dr. Seuss

 

8. “It is a government of the people by the people for the people no longer; it is a government of corporations by corporations for corporations.”

 

A. Bob Dole

B. Louis Pasteur

C. Rutherford B. Hayes

 

9. “When it comes to life the critical thing is whether you take things for granted or take them with gratitude.”

 

A. J. K. Rowling

B. P. J. O’Rourke

C. G. K. Chesterton

 

10. “Formula for success – rise early, work hard, strike oil.”

 

A. J. Paul Getty

B. Warren Buffett

C. George W. Bush

 

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-C , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“February, when the days of winter seem endless and no amount of wistful recollecting can bring back any air of summer.” – Shirley Jackson

 (Jackson, 1916-1965, was known for her stories and novels of the supernatural.)

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #320

*Quotation Quotient

  (Published May 12, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Marriage is a wonderful institution, but who wants to live in an institution?”

A. Nurse Ratched

B. Elizabeth Taylor

C. Groucho Marx

2. “Democracy is a process by which the people are free to choose the man who will get the blame.”

A. Laurence J. Peter

B. Bashar al-Assad

C. Harry Truman

3. “I have heard there are troubles of more than one kind. Some come from ahead and some come from behind. But I’ve bought a big bat. I’m all ready you see. Now my troubles are going to have troubles with me!”

A. Miguel de Cervantes

B. Dr. Seuss

C. Mickey Mantle

4. “That’s the wise thrush; he sings each song twice over,/ Lest you should think he never could recapture/ The first fine careless rapture!”

A. Robert Browning

B. Ernest Hemingway

C. Gwyneth Paltrow

5. “A little neglect may breed mischief: for want of a nail the shoe was lost; for want of a shoe the horse was lost; and for want of a horse the rider was lost.”

A. Paul Revere

B. Bill Shoemaker

C. Benjamin Franklin

6. “The fact that man knows right from wrong proves his intellectual superiority to the other creatures; but the fact that he can do wrong proves his moral inferiority to any creatures that cannot.”

A. Mark Twain

B. Leslie Stahl

C. Will Rogers

7. “While there is a chance of the world getting through its troubles, I hold that a reasonable man has to behave as though he were sure of it. If at the end your cheerfulness in not justified, at any rate you will have been cheerful.”

A. Orson Welles

B. Dawn Wells

C. H. G. Wells

8. “It is a mistake to try to look too far ahead. The chain of destiny can only be grasped one link at a time.”

A. Reese Witherspoon

B. Winston Churchill

C. J.R.R. Tolkien

9. “I hate driving, and I hate when people honk at me. Unless I’m making a left turn. Then I like it because that’s how I know it’s time to turn.”

A. Rita Hayworth

B. Rita Rudner

C. Rita Moreno

10. “The measure of a man’s life is the well spending of it, and not the length.”

A. Plutarch

B. Bruno Mars

C. Edgar Cayce

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-C , 8-B , 9-B , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Children may forget what you say, but they’ll never forget how you make them feel.” – Parker Palmer

 (Palmer is an author, educator and speaker about education, spirituality, and social change.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #298

Published December 9, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“Sometimes the road less traveled is less traveled for a reason.”

 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Doesn’t it seem some days as though other people were put in the world for no other reason than to aggravate you?” – E. W. Howe

 (Howe, 1853-1937, was a novelist and editor known for his iconoclasm and pessimism.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #283

Published August 26, 2012 in the Monterey County Herald

Who said she was “Miss Phonograph Record of 1966”?

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Write on my gravestone: ‘Infidel, Traitor.’ –infidel to every church that compromises with wrong; traitor to every government that oppresses the people.”  – Wendell Phillips

 (Phillips, 1811-1884, was an American abolitionist, orator and lawyer.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes