What’s Your QQ*? #358

*Quotation Quotient

  (Published February 2, 2014 in the Monterey County Herald.)

1. “We’re going to win Sunday. I guarantee it.”

A. Pete Carroll

B. Joe Namath

C. Peyton Manning


2. “What a book a devil’s chaplain might write on the clumsy, wasteful, blundering, low, and horribly cruel work of nature!”

A. Charles Manson

B. Charles Barkley

C. Charles Darwin


3. “The promise was that when the glass was full, it would overflow, benefiting the poor. But what happens instead is that when the glass is full, it magically gets bigger… nothing ever comes out for the poor.”

A. Huey Long

B. Bernie Sanders

C. Pope Francis


4. “People take different roads seeking fulfillment and happiness. Just because they’re not on your road doesn’t mean they’ve gotten lost.”

A. Dennis Rodman

B. The Dalai Lama

C. Route 66


5. “Advertising is the rattling of a stick inside a swill bucket. ”

A. George Orwell

B. Steve Jobs

C. Albus Dumbledore


6. “I have come to the conclusion never again to think of marrying, and for this reason, I can never be satisfied with anyone who would be blockhead enough to have me.”

A. Abraham Lincoln

B. Groucho Marx

C. Charlie Brown


7. “I believe that every human has a finite number of heartbeats. I don’t intend to waste any of mine running around doing exercises.”

A. Neil Armstrong

B. Jane Fonda

C. Barry Goldwater


8. “Education is when you read the fine print; experience is what you get when you don’t.”

A. Pete Rose

B. Pete Townshend

C. Pete Seeger


9.I’ve lived in good climate, and it bores the hell out of me. I like weather rather than climate.”

A. Jim Vanderzwaan

B. John Steinbeck

C. Roald Amundsen


10. “When I played pro football, I never set out to hurt anyone deliberately – unless it was, you know, important, like a league game or something.”

A. Muhammad Ali

B. William “The Refrigerator” Perry

C. Dick Butkus


 Answers: 1-B, 2-C , 3-C , 4-B , 5-A , 6-A , 7-A , 8-C , 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


 “When I went to Catholic high school in Philadelphia, we just had one coach for football and basketball. He took all of us who turned out and had us run through a forest. The ones who ran into the trees were on the football team. ” –  George Raveling

 (Raveling, b. 1937, coached college basketball at Washington State, Iowa and USC.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s