What’s Your QQ*? #343

*Quotation Quotient

  (Published October 20, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The beaches are clean where once they festered with fish guts and flies. The canneries which once put up a sickening stench are gone, their places filled with restaurants, antique shops and the like. They fish for tourists now, not pilchards, and that species they are not likely to wipe out.”

A. Clint Eastwood

B. John Steinbeck

C. Robert Louis Stevenson

2. “He was a self-made man who owed his lack of success to nobody.”

A. Drew Barrymore

B. Christopher Columbus

C. Joseph Heller

3. “Health is the state about which medicine has nothing to say.”

A. W.H. Auden

B. Kim Kardashian

C. Henry Cabot Lodge

4. “Power is always gradually stealing away from the many to the few, because the few are more vigilant and consistent; it still contracts to a smaller number, till in time it centers in a single person.”

A. Lyndon Johnson

B. Samuel Johnson

C. Magic Johnson

5. “The paradox of courage is that a man must be a little careless of his life even in order to keep it.”

A. Gilbert K. Chesterton

B. Evel Knievel

C. Rube Goldberg

6. “If you can’t stand the heat, get out of the kitchen.”

A. Harry S. Truman

B. Wolfgang Puck

C. Dwight D. Eisenhower

7.  “A man always has two reasons for what he does–a good one, and the real one.”

A. Wayne Gretzky

B. Dagwood Bumstead

C. J.P. Morgan

8. “When I was born I was so surprised I didn’t talk for a year and a half.”

A. Marcel Marceau

B. Gracie Allen

C. Spiro Agnew

9. “Play it once, Sam. For old times’ sake.”

A. Dustin Hoffman

B. Kirstie Alley

C. Ingrid Bergman

10. “School is about two parts ABCs to fifty parts ‘Where Do I Stand in the Great Pecking Order of Humankind.'”

A. Barbara Kingsolver

B. Barbara Boxer

C. Barbara Stanwyck


Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-A , 7-C , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


 “Goodness does not more certainly make men happy than happiness makes them good.” – Walter Savage Landor

(Landor, 1775-1864, was an English writer and poet.)




Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s