Tag Archives: Ansel Adams

What’s Your Quotation Quotient? #446

Published October 18, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “We live in a moment of history where change is so speeded up that we begin to see the present only when it is already disappearing.”

A. H. G. Wells

B. Leonardo da Vinci

C. R. D. Laing

2. “It is horrifying that we have to fight our own Government to save our environment.”

A. John Quincy Adams

B. Ansel Adams

C. Scott Adams

3. “[In] the traditional method, the child must say something that he has merely learned. There is all the difference in the world between having something to say and having to say something.”

A. John Dewey

B. Liberace

C. Warren G. Harding

4. “I wonder if other dogs think poodles are members of a weird religious cult. ”

A. John Travolta

B. Garfield

C. Rita Rudner

5. “Good night, good night! Parting is such sweet sorrow,/ That I shall say good night till it be morrow.”

A. Romeo

B. Lady Macbeth

C. Hamlet

6. “I am fully convinced that the soul is indestructible, and that its activity will continue through eternity. It is like the sun, which, to our eyes, seems to set in night; but it has in reality only gone to diffuse its light elsewhere.”

A. Charles DeGaulle

B. Whitey Ford

C. Johann Wolfgang von Goethe

7. “If you bungle raising your children, I don’t think whatever else you do matters very much.”

A. René Descartes

B. Jacqueline Kennedy Onassis

C. Ralph Nader

8. “Unless man can make new and original adaptations to his environment as rapidly as his science can change the environment, our culture will perish.”

A. Carl Rogers

B. Fred Rogers

C. Roy Rogers

9. “Sit in reverie and watch the changing color of the waves

that break upon the idle seashore of the mind.”

A. Dr. Ben Carson

B. Henry Wadsworth Longfellow

C. Augusto Pinochet

10. “Why do airlines put an oxygen mask directly over your seat?  You

don’t need it there.  You know where they should put it?  Inside the

tiny little bathroom.  That’s where you need the oxygen.”

A. “Sully” Sullenberger

B. Orville Wright

C. Jay Leno

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“No thing is beautiful. But all things await the sensitive and imaginative mind that may be aroused to pleasurable emotion at sight of them. This is beauty.”

–Robert Henri, 1865-1929, was an American painter and influential art teacher.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #418

(Published March 27, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “Thanks to the Interstate Highway System, it is now possible to travel from coast to coast without seeing anything.”

 

A. Theodore Roosevelt

B. Tom Bodett

C. Charles Kuralt

 

2. “Human beings can attain a worthy and harmonious life only if they are able to rid themselves, within the limits of human nature, of striving to fulfill wishes of the material kind.”

 

A. Sam Walton

B. Albert Einstein

C. Ted Cruz

 

3. “Power is the ultimate aphrodisiac.”

 

A. Henry Kissinger

B. Marilyn Monroe

C. Dr. Ruth Westheimer

 

4. “I’m the one that’s got to die when it’s time for me to die, so let me live my life the way I want to.”

 

A. Jimmy Stewart

B. Jimmy Fallon

C. Jimi Hendrix

 

5. “Disobedience, in the eyes of anyone who has read history, is man’s original virtue. It is through disobedience that progress has been made, through disobedience and through rebellion.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Nat King Cole

C. Oscar Wilde

 

6. “In matters of conscience, the law of the majority has no place.”

 

A. Mahatma Gandhi

B. Joseph Goebbels

C. Julie Andrews

 

7. “Sensible and responsible women do not want to vote. The relative positions to be assumed by man and woman in the working out of our civilization were assigned long ago by a higher intelligence than ours.”

 

A. Grover Cleveland

B. Hillary Clinton

C. Susan B. Anthony

 

8. “Well, here’s another nice mess you’ve gotten me into.”

 

A. Oliver North

B. Oliver Hardy

C. Oliver Twist

 

9. “A photograph is not an accident—it is a concept. It exists at, or before, the moment of exposure of the negative.”

 

A. Ansel Adams

B. René Descartes

C. Mathew Brady

 

10. “As a well spent day brings happy sleep, so life well used brings happy death.”

 

A. Ted Cruz

B. Leonardo da Vinci

C. Julia Child

 

 

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “We’ve all heard that a million monkeys banging on a million typewriters will eventually reproduce the entire works of Shakespeare. Now, thanks to the Internet, we know this is not true.” ― Robert Wilensky

 (Wilensky, 1951-2013, was a computer science professor at UC Berkeley.)

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz