What’s Your Quotation Quotient? #446

Published October 18, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “We live in a moment of history where change is so speeded up that we begin to see the present only when it is already disappearing.”

A. H. G. Wells

B. Leonardo da Vinci

C. R. D. Laing

2. “It is horrifying that we have to fight our own Government to save our environment.”

A. John Quincy Adams

B. Ansel Adams

C. Scott Adams

3. “[In] the traditional method, the child must say something that he has merely learned. There is all the difference in the world between having something to say and having to say something.”

A. John Dewey

B. Liberace

C. Warren G. Harding

4. “I wonder if other dogs think poodles are members of a weird religious cult. ”

A. John Travolta

B. Garfield

C. Rita Rudner

5. “Good night, good night! Parting is such sweet sorrow,/ That I shall say good night till it be morrow.”

A. Romeo

B. Lady Macbeth

C. Hamlet

6. “I am fully convinced that the soul is indestructible, and that its activity will continue through eternity. It is like the sun, which, to our eyes, seems to set in night; but it has in reality only gone to diffuse its light elsewhere.”

A. Charles DeGaulle

B. Whitey Ford

C. Johann Wolfgang von Goethe

7. “If you bungle raising your children, I don’t think whatever else you do matters very much.”

A. René Descartes

B. Jacqueline Kennedy Onassis

C. Ralph Nader

8. “Unless man can make new and original adaptations to his environment as rapidly as his science can change the environment, our culture will perish.”

A. Carl Rogers

B. Fred Rogers

C. Roy Rogers

9. “Sit in reverie and watch the changing color of the waves

that break upon the idle seashore of the mind.”

A. Dr. Ben Carson

B. Henry Wadsworth Longfellow

C. Augusto Pinochet

10. “Why do airlines put an oxygen mask directly over your seat?  You

don’t need it there.  You know where they should put it?  Inside the

tiny little bathroom.  That’s where you need the oxygen.”

A. “Sully” Sullenberger

B. Orville Wright

C. Jay Leno


Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



“No thing is beautiful. But all things await the sensitive and imaginative mind that may be aroused to pleasurable emotion at sight of them. This is beauty.”

–Robert Henri, 1865-1929, was an American painter and influential art teacher.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s