Tag Archives: Henny Youngman

What’s Your QQ*? #382

*QUOTATION QUOTIENT

(Published July 20, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Everyone is ignorant, only on different subjects.”

 

A. Carl Rogers

B. Will Rogers

C. Roy Rogers

 

2. “The mind is the most capricious of insects – flitting, fluttering.”

 

A. Virginia Woolf

B. Claude Monet

C. Ted Danson

 

3. “One who fears failure limits his activities. Failure is only the opportunity to more intelligently begin again.”

 

A. Betty Ford

B. Francis Ford Coppola

C. Henry Ford

 

4. “A nation of sheep will beget a government of wolves.”

 

A. Edward R. Murrow

B. Shari Lewis

C. Luciano Pavarotti

 

5. “Our fast-food culture has brainwashed us to believe that nature is dangerous and outside ourselves. The easiest and most beautiful way to reconnect with nature is to reconnect with our food sources.”

 

A. Alice Waters

B. Ronald McDonald

C. Louis Leakey

 

6. “Men do not suspect faults which they do not commit.”

 

A. Bob Hope

B. Samuel Johnson

C. Lionel Messi

 

7. “I would much rather have men ask why I have no statue, than why I have one.”

 

A. Alexander the Great

B. Carnac the Magnificent

C. Cato the Elder

 

8. “Lord, what fools these mortals be!”

 

A. Rick Perry

B. William Shakespeare

C. F. Scott Fitzgerald

 

9. “When I read about the evils of drinking, I gave up reading.”

 

A. Henny Youngman

B. Lindsay Lohan

C. Mahatma Gandhi

 

10. “I’ve always thought a hotel ought to offer optional small animals…. I mean a cat to sleep on your bed at night, or a dog of some kind to act pleased when you come in. You ever notice how a hotel room feels so lifeless?”

 

A. Tom Bodett

B. Anne Tyler

C. Abraham Lincoln

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-B , 9-A , 10-B

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “It is a consoling thought that gardens and their laws of birth and death endure, while political crises and panaceas appear only to vanish.” – Vida D. Scudder

 (Scudder, 1861-1954, was an American writer, educator and social reformer.)

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #322

*Quotation Quotient

  (Published May 26, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “A person with a new idea is a crank until the idea succeeds.”

 A. Mark Zuckerberg

B. Mark Twain

C. Mark Cuban

2. “Power can be taken, but not given. The process of the taking is empowerment in itself.”

A. Sandra Day O’Conner

B. Richard Dreyfuss

C. Gloria Steinem

3. “There can be hope only for a society which acts as one big family, not as many separate ones.”

A. Anwar Sadat

B. Marcia Brady

C. Abraham Lincoln

4. “A door is what a dog is perpetually on the wrong side of.”

A. Jim Morrison

B. Seth Meyers

C. Ogden Nash

5. “Religion. It’s given people hope in a world torn apart by religion.”

A. Jon Stewart

B. Norman Vincent Peale

C. Joe Biden

6. “I hold it true, whate’er befall;/  I feel it, when I sorrow most;/  Tis better to have loved and lost/  Than never to have loved at all.”

A. Horatio Alger

B. Laura Ingalls Wilder

C. Alfred Tennyson

7. “I’ve been in love with the same woman for forty-one years. If my wife finds out, she’ll kill me.”         

A. Henny Youngman

B. Arnold Schwarzenegger

C. Jay Leno

8. “There never will be complete equality until women themselves help to make laws and elect lawmakers.”

A. Susan Sarandon

B. Susan B. Anthony

C. Susan Boyle

9. “Flowers have an expression of countenance as much as men or animals. Some seem to smile, some have a sad expression, some are pensive and diffident, others again are plain, honest and upright, like the broad-faced sunflower and the hollyhock.”  

A. Bruce Springsteen

B. Henry Ward Beecher

C. L. Frank Baum

10. “This is the short and the long of it.”

A. Herman Melville

B. Randy Newman

C. William Shakespeare

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “There are some things that should never be mentioned in polite society – f’r instance, the doings of Polite Society.” – Elbert Hubbard

 (Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher, artist and philosopher. He died aboard the Lusitania during WWI.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #245

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Every society honors its live conformists and its dead troublemakers.”

—Mignon McLaughlin

 (McLaughlin, 1913-1983, was an American journalist and writer.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations