What’s Your Quotation Quotient? #449

Published November 8, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “We judge ourselves by what we feel capable of doing, while others judge us by what we have already done.”

A. Henry Wadsworth Longfellow

B. Howard Hughes

C. Antonio Banderas

2. “There is a terrific disadvantage in not having the abrasive quality of the press applied to you daily…even though we never like it, and even though we wish they didn’t write it, and even though we disapprove, there isn’t any doubt that we could not do the job at all in a free society without a very, very active press.”

A. Reince Priebus

B. John F. Kennedy

C. Josiah “Jed” Bartlet

3. “Human nature is so well disposed towards those who are in interesting situations, that a young person, who either marries or dies, is sure of being kindly spoken of.”

A. Jane Austen

B. Jane Fonda

C. Jane Lynch

4. “I’ve often said there’s nothing better for the inside of a man than the outside of a horse.”

A. Bill Shoemaker

B. Bill Gates

C. Ronald Reagan

5. “It’s a terrible thing, I think, in life to wait until you’re ready. I have this feeling now that actually no one is ever ready to do anything. There is almost no such thing as ready. There is only now. And you may as well do it now. Generally speaking, now is as good a time as any.”

A. William Shakespeare

B. Hugh Laurie

C. Yogi Berra

6. “Indecision may or may not be my problem.”

A. Jimmy Buffett

B. George W. Bush

C. Vladimir Putin

7. “The release of atom power has changed everything except our way of thinking.. the solution to this problem lies in the heart of mankind. If only I had known, I should have become a watchmaker.”

A. Harry S. Truman

B. Leonardo da Vinci

C. Albert Einstein

8. “Trying to be happy by accumulating possessions is like trying to satisfy hunger by taping sandwiches all over your body.”

A. Pablo Picasso

B. George Carlin

C. Pope Francis

9. “Happy trails to you, until we meet again./ Happy trails to you, keep smilin’ until then.”

A. Will Rogers and Wiley Post

B. Mr. Rogers and Mr. McFeely

C. Roy Rogers and Dale Evans

10. “I have nothing new to teach the world. Truth and Non-violence are as old as the hills. All I have done is to try experiments in both on as vast a scale as I could.”

A. Mahatma Gandhi

B. Adolf Hitler

C. Jimmy Carter


Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“We should look in society not for consensus, but for in eliminable and acceptable conflicts, and for rationally controlled hostilities, as the normal condition of mankind…Harmony and inner consensus come with death.”

–Stuart Hampshire, 1914-2004, was an Oxford University philosopher.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s