What’s Your QQ* #385


(Published August 10, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “I don’t trust people who don’t love themselves and tell me, ‘I love you.’ … There is an African saying which is: Be careful when a naked person offers you a shirt.”


A. Clarence Thomas

B. Shirley MacLaine

C. Maya Angelou


2. “We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.”


A. Casey Kasem

B. Oscar Wilde

C. Edwin Hubble


3. “Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers.”


A. Aristotle

B. Bernie Sanders

C. Benito Mussolini


4. “Driving that train, high on cocaine/ Casey Jones you’d better watch your speed/ Trouble ahead, trouble behind/ And you know that notion/  just crossed my mind.


A. Billy Joel

B. The O’Jays

C. Grateful Dead


5. “All progress has resulted from people who took unpopular positions.”


A. Galileo Galilei

B. Joan Rivers

C. Adlai E. Stevenson


6. “We expect more of ourselves than we have any right to.”


A. LeBron James

B. Oliver Wendell Holmes Jr.

C. William McKinley


7. “There is a certain relief in change, even though it be from bad to worse; as I have found in traveling in a stage coach, that it is often a comfort to shift one’s position and be bruised in a new place.”


A. Howard Stern

B. Washington Irving

C. Billy the Kid


8. “Absolute morality is the regulation of conduct in such a way that pain shall not be inflicted.”


A. Herbert Spencer

B. Dick Cheney

C. Jeffrey Dahmer


9. “The only thing I regret about my past is the length of it. If I had to live my life again I’d make all the same mistakes – only sooner.”


A. Rosalynn Carter

B. John Denver

C. Tallulah Bankhead


10. “[A] quotation is a handy thing to have about, saving one the trouble of thinking for oneself, always a laborious business.”


A. A.A. Milne

B. J. Edgar Hoover

C. Jon Stewart



Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “Man’s capacity for justice makes democracy possible, but man’s inclination to injustice makes democracy necessary.” ― Reinhold Niebuhr

Niebuhr, 1892-1971, a theolo gian and social activist, authored the Serenity Prayer. )








Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s