What’s Your Quotation Quotient? #453

Published December 6, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to change.”


A. Conan O’Brien

B. Caitlyn Jenner

C. Charles Darwin


2. “Success is stumbling from failure to failure with no loss of enthusiasm.”


A. Winston Churchill

B. Marco Polo

C. Paul McCartney


3. “I’m a wonderful housekeeper. Every time I get a divorce, I keep the house.”


A. Katie Couric

B. Eleanor Roosevelt

C. Zsa Zsa Gabor


4. “Our society is run by insane people for insane objectives…. I think we’re being run by maniacs for maniacal ends and I think I’m liable to be put away as insane for expressing that. That’s what’s insane about it.”


A. Bernie Sanders

B. Andy Williams

C. John Lennon


5. “A mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions.”


A. Oliver Wendell Holmes, Jr.

B. Jim Carrey

C. Timothy Leary


6. “Everything can be taken from a man but one thing: the last of the human freedoms—to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way.”


A. Chevy Chase

B. Viktor Frankl

C. Art Linkletter


7. “If a child is to keep alive his inborn sense of wonder without any such gift from the fairies, he needs the companionship of at least one adult who can share it, rediscovering with him the joy, excitement and mystery of the world we live in.”


A. Johnny Carson

B. Rachel Carson

C. Kit Carson


8. “Searching is half the fun: life is much more manageable when thought of as a scavenger hunt as opposed to a surprise party.”


A. Jimmy Buffett

B. Mahatma Gandhi

C. William Shakespeare


9. “If you don’t have a seat at the table, you’re probably on the menu.”


A. Wolfgang Puck

B. Elizabeth Warren

C. The Mad Hatter


10. “A real friend is one who walks in when the rest of the world walks out.”


A. Fidel Castro

B. Michael Richards

C. Walter Winchell




Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-B , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“A vigorous five-mile walk will do more good for an unhappy but otherwise healthy adult than all the medicine and psychology in the world.”

–Paul Dudley White, 1886-1973, was an American physician and a pioneering cardiologist.









Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, Uncategorized

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s