What’s Your QQ*? #374


(Published May 25, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “It doesn’t take a hero to order men into battle. It takes a hero to be one of those men who goes into battle.”

A. Norman Schwarzkopf

B. Betty White

C. Dick Cheney


2. “I never drink water because of the disgusting things that fish do in it.”

A. David Hasselhoff

B. Eleanor Roosevelt

C. W. C. Fields


3. “One of the hardest things in life is having words in your heart that you can’t utter.”

A. Donald Sterling

B. Gomer Pyle

C. James Earl Jones


4. “The fundamental cause of trouble in the world today is that the stupid are cocksure while the intelligent are full of doubt.”

A. Forrest Gump

B. Bertrand Russell

C. Stephen Hawking


5. “Turn on, tune in, drop out.”

A. “Squeaky” Fromme

B. Timothy Leary

C. Casey Kasem


6. “There is a fifth dimension, beyond that which is known to man. It is a dimension as vast as space and as timeless as infinity. It is in the middle ground between light and shadow, between science and superstition.”

A. Rod Serling

B. Alfred Hitchcock

C. Neil deGrasse Tyson


7. “If you are neutral in situations of injustice, you have already chosen the side of the oppressor.”

A. Vladimir Putin

B. Desmond Tutu

C. Jeb Bush


8. “What lies behind us and what lies before us are tiny matters compared to what lies within us.”

A. Ralph Nader

B. Ralph Lauren

C. Ralph Waldo Emerson


9. “Cows are my passion. What I have ever sighed for has been to retreat to a Swiss farm, and live entirely surrounded by cows -and china.”

A. Charles Dickens

B. Mao Zedong

C. Adam Sandler


10. “I only regret that I have but one life to lose for my country.”

A. Abraham Lincoln

B. Nathan Hale

C. Paul Revere



Answers: 1-A, 2-C , 3-C , 4-B , 5-B , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B


Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce


 “Patriotism consists not in waving the flag, but in striving that our country shall be righteous as well as strong.” – James Bryce

 (Bryce, 1838-1922, was a British historian, politician. and ambassador to the United States.)



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s