What’s Your QQ*? #382


(Published July 20, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “Everyone is ignorant, only on different subjects.”


A. Carl Rogers

B. Will Rogers

C. Roy Rogers


2. “The mind is the most capricious of insects – flitting, fluttering.”


A. Virginia Woolf

B. Claude Monet

C. Ted Danson


3. “One who fears failure limits his activities. Failure is only the opportunity to more intelligently begin again.”


A. Betty Ford

B. Francis Ford Coppola

C. Henry Ford


4. “A nation of sheep will beget a government of wolves.”


A. Edward R. Murrow

B. Shari Lewis

C. Luciano Pavarotti


5. “Our fast-food culture has brainwashed us to believe that nature is dangerous and outside ourselves. The easiest and most beautiful way to reconnect with nature is to reconnect with our food sources.”


A. Alice Waters

B. Ronald McDonald

C. Louis Leakey


6. “Men do not suspect faults which they do not commit.”


A. Bob Hope

B. Samuel Johnson

C. Lionel Messi


7. “I would much rather have men ask why I have no statue, than why I have one.”


A. Alexander the Great

B. Carnac the Magnificent

C. Cato the Elder


8. “Lord, what fools these mortals be!”


A. Rick Perry

B. William Shakespeare

C. F. Scott Fitzgerald


9. “When I read about the evils of drinking, I gave up reading.”


A. Henny Youngman

B. Lindsay Lohan

C. Mahatma Gandhi


10. “I’ve always thought a hotel ought to offer optional small animals…. I mean a cat to sleep on your bed at night, or a dog of some kind to act pleased when you come in. You ever notice how a hotel room feels so lifeless?”


A. Tom Bodett

B. Anne Tyler

C. Abraham Lincoln


Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-B , 9-A , 10-B


Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce



 “It is a consoling thought that gardens and their laws of birth and death endure, while political crises and panaceas appear only to vanish.” – Vida D. Scudder

 (Scudder, 1861-1954, was an American writer, educator and social reformer.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s