What’s Your QQ*? #323

*Quotation Quotient

  (Published June 2, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Freedom is the right to tell people what they do not want to hear.”

A. George Orwell

B. Rush Limbaugh

C. Dom DeLuise

2. “Freedom of the press is guaranteed only to those who own one.”

A. A. J. Liebling

B. Rupert Murdoch

C. Johannes Gutenberg

3. “When you have to make a choice and don’t make it, that is in itself a choice.”

A. LeBron James

B. Tommy James

C. William James

4. “I have examined myself thoroughly and come to the conclusion that I don’t need to change much.”

A. Donald Trump

B. Sigmund Freud

C. John Hancock

5. “You want me to strap her to the hood?…She’ll be fine. It’s not as if it’s going to rain or something.”

A. “Animal House”

B. “King Kong”

C. “National Lampoon’s Vacation”

6. “Man’s main task in life is to give birth to himself, to become what he potentially is. The most important product of his effort is his own personality.”

A. Erich Fromm

B. Benjamin Franklin

C. Kathy Griffin

7. “The truth is incontrovertible. Malice may attack it, ignorance may deride it, but in the end, there it is.”

A. Ronald Reagan

B. Winston Churchill

C. Tom Cruise

8. “As is the generation of leaves, so is that of humanity./ The wind scatters the leaves on the ground, but the live timber/ Burgeons with leaves again in the season of spring returning./ So one generation of men will grow while another dies.”

A. Homer Simpson

B. Homer

C. Winslow Homer

9. “To do injustice is more disgraceful than to suffer it.”

A. Plato

B. Karel

C. Bono

10. All I know is what I read in the papers.”

A. Forrest Gump

B. Michele Bachmann

C. Will Rogers


Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“Wisdom tells me I am nothing./ Love tells me I am everything./

Between the two, my life flows.”

   ~Sri Nisargadatta Maharaj

 (Maharaj, 1897-1981, was an Indian spiritual teacher and philosopher.)



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s