Tag Archives: Napoleon Bonaparte

What’s Your QQ*? #383

*QUOTATION QUOTIENT

(Published July 27, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A telescope will magnify a star a thousand times, but a good press agent can do even better.”

 

A. Fred Allen

B. Fred Astaire

C. Fred Flintstone

 

2. “Yes the truth is that men’s ambition and their desire to make money are among the most frequent causes of deliberate acts of injustice.”

 

A. Will Rogers

B. Chris Christie

C. Aristotle

 

3. “I don’t deserve this award, but I have arthritis and I don’t deserve that either.”

 

A. Sally Field

B. Jack Benny

C. Audie Murphy

 

4. “This is the second time in our history that there has come back from Germany to Downing Street peace with honour. I believe it is peace for our time.”

 

A. Neville Chamberlain

B. Angie Dickinson

C. Winston Churchill

 

5. “Anger is the most impotent of passions. It effects nothing it goes about, and hurts the one who is possessed by it more than the one against whom it is directed.”

 

A. Mel Gibson

B. Carl Sandburg

C. Howard Hughes

 

6. “Glory is fleeting, but obscurity is forever.”

 

A. Wayne Gretzky

B. Joan of Arc

C. Napoleon Bonaparte

 

7. “I only went out for a walk, and finally concluded to stay out till sundown; for going out, I found, was really going in.”

 

A. John Muir

B. Rocky Balboa

C. Theodore Roosevelt

 

8. “I love to think of nature as an unlimited broadcasting station, through which God speaks to us every hour, if we will only tune in.”

A. George Carlin

B. George Washington Carver

C. George Washington

 

9. “The test of our progress is not whether we add to the abundance of those who have much. It is whether we provide enough to those who have little.”

 

A. Michele Bachmann

B. Franklin Delano Roosevelt

C. Joseph Stalin

 

10. “Women might be able to fake orgasms. But men can fake whole relationships.”

 

A. Rosalynn Carter

B. Charles Dickens

C. Sharon Stone

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-C

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                    

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 Television: “I didn’t ever dream it would be so good, the color and everything. It is beyond my expectations. But the programs! I would never let my children even come close to this thing!” – Vladimir Zworykin

 (Zworykin, 1889-1982, a Russian-born American electronic engineer and inventor, has been called the “Father of Television.”)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, Uncategorized, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #345

*Quotation Quotient

  (Published November 3, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The sun shines not on us but in us. The rivers flow not past but through us, thrilling, tingling, vibrating every fiber and cell of the substance of our bodies, making them glide and sing.”

A. Chris Rock

B. John Muir

C. Harry Houdini

2. “Of all forms of caution, caution in love is perhaps the most fatal to true happiness.”

A. Jacques Cousteau

B. Sandra Bullock

C. Bertrand Russell

3. “A leader is a dealer in hope.”

A. Bill Clinton

B. Barack Obama

C. Napoleon Bonaparte

4. “I make all my decisions on intuition. I throw a spear into the darkness. That is intuition. Then I must send an army into the darkness to find the spear. That is intellect.”

A. Ingmar Bergman

B. Tarzan

C. Henry David Thoreau

5. “Character cannot be developed in ease and quiet. Only through experience of trial and suffering can the soul be strengthened, vision cleared, ambition inspired, and success achieved.”

A. Helen Hunt

B. Helen Keller

C. Helen Reddy

6. “It doesn’t matter what temperature the room is, it’s always room temperature.”

A. Steven Wright

B. Thomas Edison

C. Cesar Chavez

7. “The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.”

A. Lance Armstrong

B. Calvin Coolidge

C. Adolf Hitler

8. “The most baleful mischiefs may be expected from the unmanly conduct of not daring to face truth because it is unpleasing.”

A. Geoffrey Chaucer

B. Thomas Malthus

C. Jane Parker

9. “It always bothers me to see people writing ‘RIP’ when a person dies. It just feels so insincere and like a cop-out. To me, ‘RIP’ is the microwave dinner of posthumous honors.”

A. John Madden

B. Lou Reed

C. Ralph Waldo Emerson

10. “I became insane, with long intervals of horrible sanity.”

A. Edgar Allan Poe

B. Tom Cruise

C. Sigmund Freud

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-C , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-B , 10-A

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Amnesia: The condition that enables a woman who has gone through labor to have sex again.” – Joyce Armor

 (Armor is an American humorist and children’s poet.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #279

Published July 29, 2012 in the Monterey County Herald.
Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Let no man claim the deaths he causes are the will of God,/

That the bodies at his feet are the butcheries of angels.”

– Patricia Storace

 (Storace is an American author and poet.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #250

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Happiness is too many things these days for anyone to wish it on anyone lightly. So let’s just wish each other a bileless New Year and leave it at that.”  – Judith Crist

 (Crist, now 89, was one of New York’s foremost film and theater critics.)



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations