Tag Archives: Adolf Hitler

What’s Your QQ*? #345

*Quotation Quotient

  (Published November 3, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The sun shines not on us but in us. The rivers flow not past but through us, thrilling, tingling, vibrating every fiber and cell of the substance of our bodies, making them glide and sing.”

A. Chris Rock

B. John Muir

C. Harry Houdini

2. “Of all forms of caution, caution in love is perhaps the most fatal to true happiness.”

A. Jacques Cousteau

B. Sandra Bullock

C. Bertrand Russell

3. “A leader is a dealer in hope.”

A. Bill Clinton

B. Barack Obama

C. Napoleon Bonaparte

4. “I make all my decisions on intuition. I throw a spear into the darkness. That is intuition. Then I must send an army into the darkness to find the spear. That is intellect.”

A. Ingmar Bergman

B. Tarzan

C. Henry David Thoreau

5. “Character cannot be developed in ease and quiet. Only through experience of trial and suffering can the soul be strengthened, vision cleared, ambition inspired, and success achieved.”

A. Helen Hunt

B. Helen Keller

C. Helen Reddy

6. “It doesn’t matter what temperature the room is, it’s always room temperature.”

A. Steven Wright

B. Thomas Edison

C. Cesar Chavez

7. “The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.”

A. Lance Armstrong

B. Calvin Coolidge

C. Adolf Hitler

8. “The most baleful mischiefs may be expected from the unmanly conduct of not daring to face truth because it is unpleasing.”

A. Geoffrey Chaucer

B. Thomas Malthus

C. Jane Parker

9. “It always bothers me to see people writing ‘RIP’ when a person dies. It just feels so insincere and like a cop-out. To me, ‘RIP’ is the microwave dinner of posthumous honors.”

A. John Madden

B. Lou Reed

C. Ralph Waldo Emerson

10. “I became insane, with long intervals of horrible sanity.”

A. Edgar Allan Poe

B. Tom Cruise

C. Sigmund Freud

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-C , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-B , 10-A

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Amnesia: The condition that enables a woman who has gone through labor to have sex again.” – Joyce Armor

 (Armor is an American humorist and children’s poet.)

 

 

Advertisements

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #288

Published September 30, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“Sunday school: A prison in which children do penance for the evil conscience of their parents.”

    

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Dogs come when they’re called; cats take a message and get back to you later.”― Mary Bly

 (Bly is a professor of English literature at Fordham University, and writes best-selling romance novels under the name Eloisa James.)

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #285

Published September 9, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“If you can’t get rid of the skeleton in your closet, you best teach it to dance.”

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“A criminal is a person with predatory instincts who has not sufficient capital to form a corporation.” – Howard Scott

 (Howard Scott, 1890-1970, was an engineer and one of the founders of the technocratic movement.)

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes