Tag Archives: John Muir

What’s Your QQ*? #345

*Quotation Quotient

  (Published November 3, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The sun shines not on us but in us. The rivers flow not past but through us, thrilling, tingling, vibrating every fiber and cell of the substance of our bodies, making them glide and sing.”

A. Chris Rock

B. John Muir

C. Harry Houdini

2. “Of all forms of caution, caution in love is perhaps the most fatal to true happiness.”

A. Jacques Cousteau

B. Sandra Bullock

C. Bertrand Russell

3. “A leader is a dealer in hope.”

A. Bill Clinton

B. Barack Obama

C. Napoleon Bonaparte

4. “I make all my decisions on intuition. I throw a spear into the darkness. That is intuition. Then I must send an army into the darkness to find the spear. That is intellect.”

A. Ingmar Bergman

B. Tarzan

C. Henry David Thoreau

5. “Character cannot be developed in ease and quiet. Only through experience of trial and suffering can the soul be strengthened, vision cleared, ambition inspired, and success achieved.”

A. Helen Hunt

B. Helen Keller

C. Helen Reddy

6. “It doesn’t matter what temperature the room is, it’s always room temperature.”

A. Steven Wright

B. Thomas Edison

C. Cesar Chavez

7. “The great masses of the people will more easily fall victims to a big lie than to a small one.”

A. Lance Armstrong

B. Calvin Coolidge

C. Adolf Hitler

8. “The most baleful mischiefs may be expected from the unmanly conduct of not daring to face truth because it is unpleasing.”

A. Geoffrey Chaucer

B. Thomas Malthus

C. Jane Parker

9. “It always bothers me to see people writing ‘RIP’ when a person dies. It just feels so insincere and like a cop-out. To me, ‘RIP’ is the microwave dinner of posthumous honors.”

A. John Madden

B. Lou Reed

C. Ralph Waldo Emerson

10. “I became insane, with long intervals of horrible sanity.”

A. Edgar Allan Poe

B. Tom Cruise

C. Sigmund Freud

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-C , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-B , 10-A

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Amnesia: The condition that enables a woman who has gone through labor to have sex again.” – Joyce Armor

 (Armor is an American humorist and children’s poet.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #259

Published March 4, 2012 in the Monterey County Herald

 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

 

 “There’s a great power in words, if you don’t hitch too many of them together.” – Josh Billings

 (Josh Billings was the pen name of humorist Henry Wheeler Shaw, 1818-1885.)

Special Note: This quiz marks the five-year anniversary of “What’s My QQ?” I wish to thank the Monterey County Herald for allowing me the opportunity and space in the newspaper every week, and to my loyal readers (both of you) who inspire me in my continuing effort to be creative with other people’s words.


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations