What’s Your QQ*? #418

(Published March 27, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


1. “Thanks to the Interstate Highway System, it is now possible to travel from coast to coast without seeing anything.”


A. Theodore Roosevelt

B. Tom Bodett

C. Charles Kuralt


2. “Human beings can attain a worthy and harmonious life only if they are able to rid themselves, within the limits of human nature, of striving to fulfill wishes of the material kind.”


A. Sam Walton

B. Albert Einstein

C. Ted Cruz


3. “Power is the ultimate aphrodisiac.”


A. Henry Kissinger

B. Marilyn Monroe

C. Dr. Ruth Westheimer


4. “I’m the one that’s got to die when it’s time for me to die, so let me live my life the way I want to.”


A. Jimmy Stewart

B. Jimmy Fallon

C. Jimi Hendrix


5. “Disobedience, in the eyes of anyone who has read history, is man’s original virtue. It is through disobedience that progress has been made, through disobedience and through rebellion.”


A. Thomas Jefferson

B. Nat King Cole

C. Oscar Wilde


6. “In matters of conscience, the law of the majority has no place.”


A. Mahatma Gandhi

B. Joseph Goebbels

C. Julie Andrews


7. “Sensible and responsible women do not want to vote. The relative positions to be assumed by man and woman in the working out of our civilization were assigned long ago by a higher intelligence than ours.”


A. Grover Cleveland

B. Hillary Clinton

C. Susan B. Anthony


8. “Well, here’s another nice mess you’ve gotten me into.”


A. Oliver North

B. Oliver Hardy

C. Oliver Twist


9. “A photograph is not an accident—it is a concept. It exists at, or before, the moment of exposure of the negative.”


A. Ansel Adams

B. René Descartes

C. Mathew Brady


10. “As a well spent day brings happy sleep, so life well used brings happy death.”


A. Ted Cruz

B. Leonardo da Vinci

C. Julia Child





Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “We’ve all heard that a million monkeys banging on a million typewriters will eventually reproduce the entire works of Shakespeare. Now, thanks to the Internet, we know this is not true.” ― Robert Wilensky

 (Wilensky, 1951-2013, was a computer science professor at UC Berkeley.)









Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

2 responses to “What’s Your QQ*? #418

  1. Today I’m a Quote Master – made it! Love your humor, Arlen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s