Tag Archives: Harry S. Truman

What’s Your QQ*? #337

*Quotation Quotient

  (Published September 8, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “It’s a recession when your neighbor loses his job; it’s a depression when you lose your own.”

A. Harry S. Truman

B. Boris Yeltsin

C. Milton Friedman

2. “And in the end, through the long ages of our quest for light, it will be found that truth is still mightier than the sword.”

A. J.R.R. Tolkien

B. Gen. Douglas MacArthur

C. Frank Zappa

3. “For the first time in the history of the world, every human being is now subjected to contact with dangerous chemicals, from the moment of conception until death.”

A. Rachel Carson

B. Leonardo da Vinci

C. Neil deGrasse Tyson

4. “I have striven not to laugh at human actions, not to weep at them, nor to hate them, but to understand them.”

A. Oprah Winfrey

B. Lisa Lampanelli

C. Baruch Spinoza

5. “Sometimes when I think how good my book can be, I can hardly breathe.”

A. Truman Capote

B. Stephen King

C. Newt Gingrich

6. “A slender acquaintance with the world must convince every man that actions, not words, are the true criterion of the attachment of friends.”

A. Booker T. Washington

B. Denzel Washington

C. George Washington

7. “Don’t be afraid to feel as angry or as loving as you can, because when you feel nothing, it’s just death.”

A. Lena Horne

B. Carroll O’Connor

C. Benjamin Franklin

8. “I am an invisible man…. I am a man of substance, of flesh and bone, fiber and liquids — and I might even be said to possess a mind. I am invisible, understand, simply because people refuse to see me.”

A. Harry Potter

B. Ralph Ellison

C. Rodney Dangerfield

9. “All Moanday, Tearday, Wailsday, Thumpsday, Frightday, Shatterday.”

A. James Franco

B. James Taylor

C. James Joyce

10. “If the solution to a problem of absolute disagreement extends to a call for bloodshed, then neither party has demonstrated the intelligence to formulate the question properly.”

A. John Steinbeck

B. Mahatma Gandhi

C. Sen. Ted Cruz

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Truth exists, only falsehood has to be invented.”–  Georges Braque

 (Braque, 1882-1963,  a French painter and scultptor, helped develop Cubism.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #316

*Quotation Quotient

  (Published April 14, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “Never go to a doctor whose office plants have died.”

A. C. Everett Koop

B. Don Draper

C. Erma Bombeck

2. “If the facts don’t fit the theory, change the facts.”

A. Rick Pitino

B. Albert Einstein

C. Sean Hannity

3. “Can anybody remember when the times were not hard and money not scarce?”

A. Ralph Waldo Emerson

B. Kate Middleton

C. Emily Dickinson

4. “If you can’t stand the heat, get out of the kitchen.”

A. Wolfgang Puck

B. Bill Clinton

C. Harry S. Truman

5. “I had three chairs in my house; one for solitude, two for friendship, three for society.”

A. Mel Brooks

B. Warren G. Harding

C. Henry David Thoreau

6. “Give a girl the right shoes, and she can conquer the world.”

A. Hugh Hefner

B. Jimmy Choo

C. Marilyn Monroe

7. “Ninety-eight percent of the adults in this country are decent, hard-working, honest Americans. It’s the other lousy two percent that get all the publicity. But then–we elected them. ”

A. Abraham Lincoln

B. Lily Tomlin

C. Brian Williams

8. “We’ll always have Paris.”

A. Humphrey Bogart

B. Barron Hilton

C. Charles de Gaulle

9. “Go into the street and give one man a lecture on morality and another a shilling, and see which will respect you most.”

A. Samuel Johnson

B. Samuel Jackson

C. Samuel Clemens

10. “If you want something said, ask a man; if you want something done, ask a woman.”

A. Donald Trump

B. Margaret Thatcher

C. Barbara Walters

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-C , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 

“Humor is merely tragedy standing on its head with its pants torn.” – Irvin S. Cobb

 (Cobb, 1876-1944, was an American author, journalist, and humorist.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?