Tag Archives: Victor Hugo

What’s Your QQ*? #390

*QUOTATION QUOTIENT

(Published September 14, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “In these times you have to be an optimist to open your eyes when you awake in the morning.”

 

A. Matt Lauer

B. Carl Sandburg

C. Barack Obama

 

2. “Everyone is a genius. But if you judge a fish on its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”

 

A. Albert Einstein

B. Mary Tyler Moore

C. Martin Luther King

 

3. “Do you know what I love most about baseball? The pine tar, the resin, the grass, the dirt. And that’s just in the hot dogs.”

 

A. Yogi Berra

B. Oscar Mayer

C. David Letterman

 

4. “The United States, as the world knows, will never start a war.”

 

A. John F. Kennedy

B. George W. Bush

C. Rachel Maddow

 

5. “Before publishers’ blurbs were invented, authors had to make their reputations by writing.”

 

A. John Steinbeck

B. Mark Twain

C. Laurence J. Peter

 

6. “Life is the sum of all your choices.”

 

A. Albert Camus

B. Yoda

C. Meryl Streep

 

7. “I told my psychiatrist I got suicidal tendencies. He said from now on I have to pay in advance.”

 

A. Judge Judy

B. Rodney Dangerfield

C. Billy Graham

 

8. “What a commentary on our civilization, when being alone is considered suspect; when one has to apologize for it, make excuses, hide the fact that one practices it—like a secret vice!”

 

A. Anne Boleyn

B. Anne of Green Gables

C. Anne Morrow Lindbergh

 

9. “An intelligent hell would be better than a stupid paradise.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Victor Hugo

C. Archie Bunker

 

10. “I’ve had so much plastic surgery, when I die they will donate my body to Tupperware.”

 

A. Nancy Pelosi

B. Joan Rivers

C. Abraham Lincoln

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-B , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “I passed a mirror recently and saw my mother there./ She seemed surprised to see me. I’d caught her unaware./ But there’s no mistake about it. The dewlaps and graying hair/ Are so familiar to me I’d know them anywhere.” — Genevieve Smith Whitford

 (Whitford, 1915-2011, was a poet and the mother of actor Bradley Whitford.)

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ? #310

Published March 3, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“Adultery is the application of democracy to love.”

 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“A suburban mother’s role is to deliver children obstetrically once, and by car forever after.”  Peter De Vries

 (DeVries, 1910-1993, was an American editor and novelist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #302

Published January 6, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“People want to know why I do this, why I write such gross stuff. I like to tell them I have the heart of a small boy… and I keep it in a jar on my desk.” 

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“As to the Seven Deadly Sins, I deplore Pride, Wrath, Lust, Envy, and Greed. Gluttony and Sloth I pretty much plan my day around.” – Robert Brault

 (Blaut is a free-lance writer from Connecticut.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #227

Take the Quiz!

 

BONUS QUOTE OF THE DAY

  “This bill opens the door and invites the entrance into the political field of a power so vast, so powerful as to threaten the integrity of our institutions and to pull the pillars of the temple down upon the heads of our descendants.” – Rep. James W. Wadsworth (R-NY)

(Rep. Wadsworth was speaking of President Franklin Roosevelt’s Social Security plan in 1935.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations