Tag Archives: Thomas Jefferson

What’s Your QQ*? #346

*Quotation Quotient

  (Published November 10, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “‘You are old, father William,’ the young man said,/  ‘And your hair has become very white;/ And yet you incessantly stand on your head/  Do you think, at your age, it is right?'”

A. William the Conqueror  

B. Lewis Carroll

C. Father Junipero Serra

2. “Nothing marks the change from the city to the country so much as the absence of grinding noises. The country is never silent. But its sounds are separate, distinct, and as it were, articulate.”

A. Henry Ward Beecher

B. Benjamin Franklin

C. Frank Sinatra

3. “Life is made up of sobs, sniffles, and smiles, with sniffles predominating.”

A. R. Kelly

B. C. Everett Koop

C. O. Henry

4. “Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And if you gaze long enough into an abyss, the abyss will gaze back into you.”

A. Friedrich Nietzsche

B. Mary Shelley

C. Lon Chaney

5. “‘Tis an old maxim in the schools,/ That flattery’s the food of fools;/

Yet now and then your men of wit/ Will condescend to take a bit.”

A. Jonathan Swift

B. Will Rogers

C. Mae West

6. “Whenever a man has cast a longing eye on offices, a rottenness begins in his conduct.” 

A. Ted Cruz

B. Thomas Jefferson

C. Steve Carell

7. “If I were two-faced, would I be wearing this one?”

A. Dr. Jekyll

B. Emmett Kelly

C. Abraham Lincoln

8. “Wealth is not without its advantages and the case to the contrary, although it has often been made, has never proved widely persuasive. ”

A. Emily Dickinson

B. John Kenneth Galbraith

C. Michael Bloomberg

9. “We march up, moody or good-tempered soldiers – we reach the zone where the front begins and become on the instant human animals.” 

A. Erich Maria Remarque

B. Erich Fromm

C. Eric Clapton

10. “A fool learns from his experience. A wise person learns from the experience of others.” 

A. Walter White

B. Vladimir Lenin

C. Otto von Bismarck

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“We don’t understand life any better at forty than at twenty, but by then we realize it and admit it.” – Jules Renard

 (Renard, 1864-1910, was a French author.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #331

*Quotation Quotient

  (Published July 28, 2013 in the Monterey County Herald.)

 1. “Tact is the ability to tell someone to go to hell in such a way that they look forward to the trip.”

 A. Winston Churchill

B. Kevin Bacon

C. Joel Osteen

2. “I never expected to see the day when girls would get sunburned in the places they do today.”

A. Benjamin Franklin

B. Thomas Edison

C. Will Rogers

3. “Change comes not from men and women changing their minds, but from the change from one generation to the next.”

A. John Kenneth Galbraith

B. Will McAvoy

C. Rand Paul

4. “The odds against there being a bomb on a plane are a million to one, and against two bombs a million times a million to one. Next time you fly, cut the odds and take a bomb.”

A. Charles Lindbergh

B. Benny Hill

C. Janet Napolitano

5. “Thousands of candles can be lit from a single candle, and the life of the candle will not be shortened. Happiness never decreases by being shared.”

A. Rodney Dangerfield

B. Laura McKinnon

C. Buddha

6. “If a nation expects to be ignorant and free, in a state of civilization, it expects what never was and never will be.”

A. Thomas Jefferson

B. George Jefferson

C. Jefferson Airplane

7. “Politics will eventually be replaced by imagery. The politician will be only too happy to abdicate in favor of his image, because the image will be much more powerful than he could ever be.”

A. Karl Rove

B. Rudy Giuliani

C. Marshall McLuhan

8. “Today, I consider myself the luckiest man on the face of the earth.”

A. George Zimmerman

B. Lou Gehrig

C. Phil Mickelson

9. “Criticizing a political satirist for being unfair is like criticizing a nose guard for being physical.”

A. Garry Trudeau

B. Jonathan Swift

C. Vince Lombardi

10. “The aim of life is self-development. To realize one’s nature perfectly-that is what each of us is here for.”

A. Oscar Wilde

B. Oscar Grant

C. Oscar de la Renta

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “The unreal is more powerful than the real, because nothing is as perfect as you can imagine it. Because its only intangible ideas, concepts, beliefs, fantasies that last. stone crumbles. wood rots. people, well, they die. but things as fragile as a thought, a dream, a legend, they can go on and on.” — Chuck Palahniuk

 (Palahniuk, b. 1962, is an American novelist and author of “The Fight Club.”)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #319

*Quotation Quotient

  (Published May 5, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “The Roman government gave them bread and circuses. Today we give them bread and elections.”

A. Will Durant

B. Mitt Romney

C. George Gallup

2. “In Genesis it says that it is not good for a man to be alone, but sometimes it’s a great relief.”

A. Michelle Duggar

B. John Barrymore

C. Robinson Crusoe

3. “And in the streets the children screamed/ The lovers cried and the poets dreamed/ But not a word was spoken/ The church bells all were broken/ And the three men I admire most/ The Father Son and Holy Ghost/ They caught the last train for the coast/ The day the music died.”

A. Bob Dylan

B. Don McLean

C. Buddy Holly

4. “Any kid will run any errand for you, if you ask at bedtime.”

A. Red Auerbach

B. Red Barber

C. Red Skelton

5. “Time is the coin of your life. You spend it. Do not allow others to spend it for you.”

A. Susan B. Anthony

B. Mary J. Blige

C. Carl Sandburg

6. “There are only two kinds of freedom in the world; the freedom of the rich and powerful, and the freedom of the artist and the monk who renounces possessions.”

A. Anaïs Nin

B. Mitch McConnell

C. Karl Marx

7. “It has been said that man is a rational animal. All my life I have been searching for evidence which could support this.”

A. Margaret Mitchell

B. Bertrand Russell

C. Mahatma Gandhi

8. “I hold it that a little rebellion now and then is a good thing, and as necessary in the political world as storms in the physical.”

A. Thomas Jefferson

B. Abbie Hoffman

C. Ted Nugent

9. “The cradle rocks above an abyss, and common sense tells us that our existence is but a brief crack of light between two eternities of darkness.” 

A. Yogi Berra

B. Mark Twain

C. Vladimir Nabokov

10. “No person can maximize the American Dream on the minimum wage.”

A. Ben Jealous

B. Ralph Waldo Emerson

C. David Letterman

 

 Answers: 1-A, 2-B , 3-B , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“In every dispute between parent and child, both cannot be right, but they may be, and usually are, both wrong. It is this situation which gives family life its peculiar hysterical charm.” – Isaac Rosenfeld

 (Rosenfeld, 1918-1956, was a Jewish-American writer and member of the New York literary elite.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #303

Published January 13, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“Golf seems to be an arduous way to go for a walk. I prefer to take my dogs out.”   (Quote #10)

Take the Quiz!

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Love of my country does not demand that I shall hate and slay those noble and faithful souls who also love theirs.”

Romain Rolland

 (Rolland, 1866-1944, was a French novelist, dramatist and essayist, and recipient of the Nobel Prize for Literature in 1915.)

 

 

Take Our Quiz! 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes