What’s Your QQ*? #398


(Published November 9, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones”


A. Renée Zellweger

B. John Lennon

C. Christopher Columbus


2. “It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it.”


A. Thurgood Marshall

B. Stephen Colbert

C. Aristotle


3. “When you are courting a nice girl an hour seems like a second. When you sit on a red-hot cinder a second seems like an hour. That’s relativity.”


A. Count Basie

B. Arthur Fonzarelli

C. Albert Einstein


4. “Wise men speak because they have something to say; fools because they have to say something.”


A. Plato

B. Marcel Marceau

C. Edmund Hillary


5. “You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.”  


A. Betsy Ross

B. Winston Churchill

C. Vincent Van Gogh


6. “No woman can call herself free until she can choose consciously whether she will or will not be a mother.”


A. Margaret Sanger

B. Margaret Mitchell

C. Margaret Thatcher


7. “I have never found a companion that was so companionable as solitude.”


A. James K. Polk

B. Donald Trump

C. Henry David Thoreau


8. “Everyone you will ever meet knows something you don’t.”


A. John Maynard Keynes

B. Bill Nye

C. Orville Redenbacher


9. “She is descended from a long line that her mother listened to.”


A. Gypsy Rose Lee

B. Matthew McConaughey

C. Madison Bumgarner


10. “The idea is not to live forever, it is to create something that will.”


A. Jerry Brown

B. Napoleon Bonaparte

C. Andy Warhol




Answers: 1-B, 2-C , 3-C , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“The reason we struggle with insecurity is because we compare our behind-the-scenes with everyone else’s highlight reel.” – Steve Furtick

 (Furtick, b. 1980, is a North Carolina pastor and author.)








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s