What’s Your QQ*? #328

*Quotation Quotient

  (Published July 7, 2013 in the Monterey County Herald.) 


1. “That’s the problem with nature. Something’s always stinging you or oozing mucus on you. Let’s go watch TV.”

A. Bill Watterson

B. Kanye West

C. John Muir

2. “There is more to life than increasing its speed.”

A. Danica Patrick

B. George Burns

C. Mahatma Gandhi

3. “Poets utter great and wise things which they do not themselves understand.”

A. Plato

B. Charles Schulz

C. George Stephanopoulos

4. “Peace, in the sense of the absence of war, is of little value to someone who is dying of hunger or cold. …Peace can only last where human rights are respected, where the people are fed, and where individuals and nations are free.”

A. Salvador Dali   

B. Dalai Lama

C. Dolly Parton

5. “An actor’s a guy who, if you ain’t talking about him, ain’t listening. ”

A. William Shakespeare

B. Marlon Brando

C. Katharine Hepburn

6. “This is…what it’s like being a successful woman in America. You get to be treated as the second sex by an ever-more-elite class of men.”

A. Cleopatra

B. Michele Bachmann

C. Ellen Goodman

7. “Don’t you draw the Queen of Diamonds, boy, she’ll beat you if she’s able. You know, the Queen of Hearts is always your best bet.”

A. The Black Crowes

B. The Byrds

C. The Eagles

8. “The secret of staying young is to live honestly, eat slowly, and lie about your age.”

A. Lucille Ball

B. Methuselah

C. Ted Williams

9. “That which we call sin in others is experiment for us.”

A. Ralph Nader

B. Ralph Kramden

C. Ralph Waldo Emerson

10. “Every politician should have been born an orphan and remain a bachelor.”

A. Lady Bird Johnson

B. Vladimir Putin

C. Oliver “Daddy” Warbucks


 Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-C , 8-A , 9- C, 10-A

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



“When you go to work, if your name is on the building, you’re rich. If your name is on your desk, you’re middle-class. If your name is on your shirt, you’re poor.” – Rich Hall

 (Hall, b. 1954, is an American comedian and writer.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s