What’s Your QQ*? #348

*Quotation Quotient

  (Published November 24, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Far and away the best prize that life has to offer is the chance to work hard at work worth doing.”

A. Theodore Roosevelt

B. Bob Barker

C. Mick Jagger


2. “There are three rules for writing a novel. Unfortunately, no one knows what they are.”

 A. Benjamin Disraeli

B. Rob Klevan

C. W. Somerset Maugham


3. “Real solemn history, I cannot be interested in…. The quarrels of popes and kings, with wars and pestilences in every page; the men all so good for nothing, and hardly any women at all.”

A. Jane Austen

B. Pope Benedict XVI

C. Oprah Winfrey


4. “Some books are so familiar that reading them is like being home again.”

 A. Johannes Gutenberg

B. Mark Zuckerberg

C. Louisa May Alcott


5. “I never think of the future – it comes soon enough.”

A. Albert King

B. Fat Albert

C. Albert Einstein


6. “The past gives you an identity and the future holds the promise of salvation, of fulfillment in whatever form. Both are illusions.”

 A. H.G. Wells

B. Eckhart Tolle

C. Harry Reid


7. “Those who cannot remember the past are condemned to repeat it.”

A. George Santayana

B. Bill Murray

C. Abraham Zapruder


8. “Mine eyes have seen the glory/ of the coming of the Lord;/  he is trampling out the vintage/ where the grapes of wrath are stored.”

A. Tom Joad

B. Julia Ward Howe

C. The Old Testament


9. “There was an Old Man with a beard,/ Who said, “It is just as I feared!—/ Two Owls and a Hen, four Larks and a Wren,/ Have all built their nests in my beard.”

A. Norman Lear

B. Edward Lear

C. King Lear


10. “Even though we’re a week and a half away from Thanksgiving, it’s beginning to look a lot like Christmas.”

A. Richard Roeper

B. Bing Crosby

C. Doris Day


 Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-A , 8-B , 9-B , 10-A

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


 “Enjoy the little things, for one day you make look back and realize they were the big things.”  – Robert Brault

 (Brault is an American free-lance writer.)



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s