Tag Archives: William Butler Yeats

What’s Your Quotation Quotient? #456

Published January 3, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “We spend the first twelve months of our children’s lives teaching them to walk and talk and the next twelve years telling them to sit down and shut up.”

 

A. Elton John

B. Fred Rogers

C. Phyllis Diller

 

2. “The trouble is that not enough people have come together with the firm determination to live the things which they say they believe.”

 

A. Eleanor Roosevelt

B. Eleanor Parker

C. Eleanor Rigby

 

3. “Focusing your life solely on making a buck shows a certain poverty of ambition. It asks too little of yourself. Because it’s only when you hitch your wagon to something larger than yourself that you realize your true potential.”

 

A. Mick Jagger

B. Barack Obama

C. Donald Trump

 

4. “The art of acting consists in keeping people from coughing.”

 

A. Benjamin Franklin

B. Richard Nixon

C. Barbara Walters

 

5. “Yesterday I was a dog. Today I’m a dog. Tomorrow I’ll probably still be a dog. Sigh! There’s so little hope for advancement. ”

 

A. Marmaduke

B. Garfield

C. Snoopy

 

6. “Question with boldness even the existence of God; because, if there is one, he must more approve of the homage of reason than that of blindfolded fear.” 

 

A. Jimmy Swaggart

B. Thomas Jefferson

C. Jordan Spieth

 

7. “Music is your own experience, your thoughts, your wisdom. If you don’t live it, it won’t come out of your horn. They teach you that music has boundaries. But, man, there’s no boundary line to art.”

 

A. Charlie Parker

B. Charlie Rose

C. Charlie McCarthy

 

8. “I have certainly known more men destroyed by the desire to have a wife and child and to keep them in comfort than I have seen destroyed by drink and harlots.”   

 

A. W. C. Fields

B. William Butler Yeats

C. Garrison Keillor

 

9. “He who knows most grieves most for wasted time.”

 

A. Dante

B. Pelé

C. Adele

 

10. “Know yourself. Don’t accept your dog’s admiration as conclusive evidence that you are wonderful.”

 

A. Eli Whitney

B. Jackson Pollock

C. Ann Landers

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“In a dream you are never eighty.”

–Anne Sexton, 1928-1974, was a Pulitzer Prize-winning poet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ? #306

Published February 3, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“The reason women don’t play football is because 11 of them would never wear the same outfit in public.” 

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“If (the Super Bowl is) the ultimate game, why are they playing it again next year?” – Duane Thomas

 (Running back Thomas helped Dallas win the Super Bowl in 1972.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #253

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“A politician is a fellow who will lay down your life for his country.”  –  “Texas” Guinan

 (Guinan, 1884-1933, was a saloon keeper and silent film actress.)

 

 


 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations