Tag Archives: Will Rogers

What’s Your Quotation Quotient? #437

Published August 16, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “The only way to be truly satisfied is to do what you believe is great work, and the only way to do great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking, and don’t settle. As with all matters of the heart, you’ll know when you find it.”

A. Keith Olbermann

B. Lawrence Welk

C. Steve Jobs

2. “All God’s children are not beautiful. Most of God’s children are, in fact, barely presentable.”

A. Fran Lebowitz

B. Norman Vincent Peale

C. Dr. Ruth Westheimer

3. “To cure jealousy is to see it for what it is, a dissatisfaction with self.”

A. Joan Didion

B. Joan Rivers

C. Joan Baez

4. “Those who dance are considered insane by those who cannot hear the music.”

A. Marlee Matlin

B. George Carlin

C. Lucy van Pelt

5. “A generation which ignores history has no past – and no future.”

A. Justin Bieber

B. Robert A. Heinlein

C. Aaron Burr

6. “I have left orders to be awakened at any time in case of national emergency, even if I’m in a cabinet meeting.”

A. Ronald Reagan

B. Abraham Lincoln

C. Chester A. Arthur

7. “Being in a ship is like being in jail, with the chance of being drowned.”

A. Charles Manson

B. Captain Ahab

C. Samuel Johnson

8. “The only difference between death and taxes is that death doesn’t get worse every time Congress meets.”

A. Sam Farr

B. Will Rogers

C. Megyn Kelly

9. “All the world ‘s a stage, and all the men and women merely players. They have their exits and their entrances; And one man in his time plays many parts.”

A. William Shakespeare

B. William Randolph Hearst

C. William Shatner

10. “You know you’re in love when you can’t fall asleep because reality is finally better than your dreams.”

A. Sigmund Freud

B. Jennifer Aniston

C. Dr. Seuss

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“A friend is someone who knows all about you and still loves you.”

― Elbert Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient #434

 Published July 26, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “Half the harm that is done in this world is due to people who want to feel important. They don’t mean to do harm, but the harm does not interest them, or they do not see it, or they justify it because they are absorbed in the endless struggle to think well of themselves.” 

A. T. S. Eliot

B. Donald Trump

C. Groucho Marx

2. “Nobody has ever before asked the nuclear family to live all by itself in a box the way we do. With no relatives, no support, we’ve put it in an impossible situation.”

A. Margaret Thatcher

B. Margaret Mitchell

C. Margaret Mead

3. “Don’t gamble; take all your savings and buy some good stock and hold it till it goes up, then sell it. If it don’t go up, don’t buy it.”

A. Jim Cramer

B. Will Rogers

C. Herman Hesse

4. “Posterity! You will never know how much it cost the present generation to preserve your freedom! I hope you will make a good use of it.”

A. Calvin Klein

B. John Adams

C. Mark Twain

5. “There are things you just can’t do in life. You can’t beat the phone company, you can’t make a waiter see you until he’s ready to see you, and you can’t go home again.”

A. Bill Bryson

B. Aristophanes

C. Ed McMahon

6. “I pity the man who wants a coat so cheap that the man or woman who produces the cloth or shapes it into a garment will starve in the process.”

A. Keith Richards

B. Benjamin Harrison

C. Lon Chaney

7. “Big sisters are the crab grass in the lawn of life.”

A. Bill Watterson

B. Charles M. Schulz

C. Chester Gould

8. “I’ve told Billy (Bob Thornton) if I ever caught him cheating, I wouldn’t kill him because I love his children and they need a dad. But I would beat him up. I know where all of his sports injuries are.”

A. Angelina Jolie

B. Caitlyn Jenner

C. Ellen DeGeneres

9.  “Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever.”

A. Henry Kissinger

B. Yoda

C. Mahatma Gandhi

10. “The effect of liberty to individuals is that they may do what they please: we ought to see what it will please them to do, before we risk congratulations.”

A. Fidel Castro

B. Edmund Burke

C. Ruth Bader Ginsburg

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Never seem wiser, nor more learned, than the people you are with. Wear your learning, like your watch, in a private pocket: and do not merely pull it out and strike it; merely to show that you have one.”

–Philip Stanhope, 4th Earl of Chesterfield, 1694-1773, was a British statesman and diplomat.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #416

(Published March 15, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle, Interactive version)


 

1. “There is no passion to be found playing small – in settling for a life that is less than the one you are capable of living.”

 

A. Richard Nixon

B. Nelson Mandela

C. David Schwimmer

 

2. “What is moral is what you feel good after and what is immoral is what you feel bad after.”

 

A. Ernest Hemingway

B. Pope John Paul II

C. Lon Cheney

 

3. “I have noticed that even people who claim everything is predetermined and that we can do nothing to change it, look before they cross the road.”

 

A. George Washington

B. The Chicken

C. Stephen Hawking

 

4. “Better to do something imperfectly than to do nothing flawlessly.”

 

A. Robert De Niro

B. Robert H. Schuller

C. Robert Menendez

 

 5. “Peace cannot be kept by force; it can only be achieved by understanding.”

 

A. Donald Rumsfeld

B. Albert Einstein

C. Katy Perry

 

6. “Chastity: The most unnatural of the sexual perversions.”

 

A. Masters and Johnson

B. Nancy Reagan

C. Aldous Huxley

 

7. “Life’s disappointments are harder to take when you don’t know any swear words.”

 

A. “Calvin & Hobbes”

B. “Peanuts”

C. “Baby Blues”

 

8. “War is peace. Freedom is slavery. Ignorance is strength.”

 

A. Adolf Hitler

B. George Orwell

C. Danny DeVito

 

9. “I’m not upset that you lied to me, I’m upset that from now on I can’t believe you.”

 

A. Frank Underwood

B. Hillary Clinton

C. Friedrich Nietzsche

 

10. “Politics has gotten so expensive that it takes a lot of money even to get beat with.”

 

A. Will Rogers

B. Kim Jong-un

C. The Koch Brothers

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “The true civilization is where every man gives to every other every right that he claims for himself.”  – Robert Ingersoll

 (Ingersoll, 1833-1899, nicknamed “The Great Agnostic,” was an American politician and orator.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #394

*QUOTATION QUOTIENT

(Published October 12, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Everything is changing; people are taking their comedians seriously and the politicians as a joke.”

 

A. Will Rogers

B. Al Franken

C. Rick Perry

 

2. “It kills you to see them grow up. But I guess it would kill you quicker if they didn’t.”

 

A. Barbara Kingsolver

B. Bing Crosby

C. Genghis Khan

 

3. “It is impossible to live without failing at something, unless you live so cautiously that you might has well not have lived at all, in which case you have failed by default.”

 

A. John McEnroe

B. J.K. Rowling

C. Woodrow Wilson

 

4. “If life is a bowl of cherries what am I doing in the pits?”

 

A. Fyodor Dostoevsky

B. A. J. Foyt

C. Erma Bombeck

 

5. “Do you know what the greatest test is? Do you still get excited about what you do when you get up in the morning?”

 

A. David Bowie

B. David Halberstam

C. David Copperfield

 

6. “It is an open question whether any behavior based on fear of eternal punishment can be regarded as ethical or should be regarded as merely cowardly.”

 

A. Jimmy Swaggart

B. Mona Lisa

C. Margaret Mead

 

7. “The young do not know enough to be prudent, and therefore they attempt the impossible — and achieve it, generation after generation.”

 

A. Pearl S. Buck

B. Lady Gaga

C. John Wayne

 

8. “The good thing about writing fiction is that you can get back at people. I’ve gotten back at lawyers, prosecutors, judges, law professors, and politicians. I just line ’em up and shoot ’em.”

 

A. John Grisham

B. Bugsy Siegel

C. Jack London

 

9. “If more of us valued food and cheer and song above hoarded gold, it would be a merrier world.”

 

A. King Midas

B. Ron Paul

C. J.R.R. Tolkien

 

10. “Who is wise? He that learns from everyone. Who is powerful? He that governs his passions. Who is rich? He that is content. Who is that? Nobody.”

 

A. John Kerry

B. Benjamin Franklin

C. Nobody

 

Answers: 1-A, 2-A , 3-B , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“Our whole life is an attempt to discover when our spontaneity is whimsical, sentimental irresponsibility and when it is a valid expression of our deepest desires and values.” – Helen Merrell Lynd

 (Lynd, 1896-1982, was an American sociologist and educator.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz