Tag Archives: Voltaire

What’s Your Quotation Quotient? #425

Published May 15-17, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)
 

1. “All animals are equal, but some animals are more equal than others.”

 

A. A.A. Milne

B. Walt Disney

C. George Orwell

 

2. “Never apologize for showing feeling. When you do so, you apologize for truth.”

 

A. Benjamin Disraeli

B. Jack Nicklaus

C. Whoopi Goldberg

 

3. “The success of a ghost story may be judged by its

thermometrical quality; if it sends a cold shiver

down one’s spine, it has done its job and done

it well.”

 

A. Edith Wharton

B. Beatrix Potter

C. Shirley Temple

 

4. “It is sometimes an appropriate response to reality to go insane.”

 

A. Sigmund Freud

B. Philip K. Dick

C. Dwight Eisenhower

 

5. “The most incomprehensible thing about the universe is that it is comprehensible.”

 

A. George Noory

B. James Madison

C. Albert Einstein

 

6. “A sense of the fundamental decencies is parceled out unequally at birth.”

 

A. Roman Polanski

B. Bernie Sanders

C. F. Scott Fitzgerald

 

7. “The only function of economic forecasting is to make astrology look respectable.”

 

A. John Kenneth Galbraith

B. Suze Orman

C. Nancy Reagan

 

8. “I have found the best way to give advice to your children is to find out what they want and then advise them to do it.”

 

A. Bob Woodward

B. Harry S. Truman

C. Stephen Hawking

 

9. “It is a good thing for an uneducated man to read books of quotations… The quotations when engraved upon the memory give you good thoughts.”

 

A. Winston Churchill

B. Roseanne Barr

C. Orville Wright

 

10. “Let us read and let us dance — two amusements that will never do any harm to the world.”

 

A. Mike Huckabee

B. Edgar Allan Poe

C. Voltaire

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “The value of the average conversation could be enormously improved by the constant use of four simple words: ‘I do not know.'”

 –Andre Maurois, 1885-1967, was a French biographer, novelist and essayist.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotations, quotation quiz, quotes, quotation quotient, quote quiz, quotes quiz, quotation game

What’s Your QQ*? #414

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published March 1, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle.)

 

1. “Break the monotony. Do something strange and extravagant!”

 

A. Ralph Nader

B. Ralph Kramden

C. Ralph Waldo Emerson

 

2. “Friendship is born at that moment when one man says to another: ‘What! You too? I thought that no one but myself . . .’”

 

A. C.S. Lewis

B. J.K. Rowling

C. R.J. Reynolds

 

3. “There’s only one way to have a happy marriage and as soon as I learn what it is I’ll get married again.”

 

A. Henry VIII

B. Clint Eastwood

C. Lady Gaga

 

4. “A government which robs Peter to pay Paul can always depend on the support of Paul.”

 

A. Paul Simon

B. George Bernard Shaw

C. Charles Dickens

 

5. “To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”

 

A. Mickey Mantle

B. John Kerry

C. Oscar Wilde

 

6. “War is an instrument entirely inefficient toward redressing wrong;

and multiplies, instead of indemnifying losses.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Chris Kyle

C. Genghis Khan

 

7. “Develop interest in life as you see it; in people, things, literature, music – the world is so rich – simply throbbing with rich treasures, beautiful souls and interesting people. Forget yourself.”

 

A. Henry Miller

B. Dennis Miller

C. Stephanie Miller

 

8. “Mass demand has been created almost entirely through

the development of advertising.”

 

A. Calvin Coolidge

B. Don Draper

C. Marco Polo

 

9. “Every man is guilty of all the good he did not do.”

 

A. Charles Manson

B. Voltaire

C. Alexander Hamilton

 

10. “There is a race between mankind and the universe. Mankind is trying to build bigger, better, faster, and more foolproof machines. The universe is trying to build bigger, better, and faster fools. So far the universe is winning.”

 

A. Stephen Hawking

B. Benedict Cumberbatch

C. Albert Einstein

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-B , 5-C , 6-A , 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “As novices, we think we’re entirely responsible for the way people treat us. I have long since learned that we are responsible only for the way we treat people.”- Rose Wilder Lane

 (Lane, 1886-1968, the daughter of Laura Ingalls Wilder, was a writer and libertarian theorist.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #409

*QUOTATION QUOTIENT

(Published January 25, 2015 in the Monterey Herald.)

 

 

1. “He felt that his whole life was some kind of dream and he sometimes wondered whose it was and whether they were enjoying it.”

 

A. Douglas Adams

B. John Boehner

C. Leonard Hofstadter

 

2. “All great truths begin as blasphemies.”

 

A. Eddie Rickenbacker

B. Bob Hope

C. George Bernard Shaw

 

3. “The political and commercial morals of the United States are not merely food for laughter, they are an entire banquet.”

 

A. Wolfgang Puck

B. Mark Twain

C. John F. Kennedy

 

4. “Life is something to do when you can’t get to sleep.”

 

A. Fran Lebowitz

B. Dr. Benjamin Spock

C. Sir Isaac Newton

 

5. “It is forbidden to kill; therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.”

 

A. Tom Hanks

B. Voltaire

C. Corporal Klinger

 

6. “The truth is that there is nothing noble in being superior to somebody else. The only real nobility is in being superior to your former self.”

 

A. Whitney Young

B. Neil Diamond

C. Cleopatra

 

7. “Think left and think right and think low and think high. Oh, the things you can think up if only you try!”

 

A. Boris Pasternak

B. Lewis Carroll

C. Dr. Seuss

 

8. “It is a government of the people by the people for the people no longer; it is a government of corporations by corporations for corporations.”

 

A. Bob Dole

B. Louis Pasteur

C. Rutherford B. Hayes

 

9. “When it comes to life the critical thing is whether you take things for granted or take them with gratitude.”

 

A. J. K. Rowling

B. P. J. O’Rourke

C. G. K. Chesterton

 

10. “Formula for success – rise early, work hard, strike oil.”

 

A. J. Paul Getty

B. Warren Buffett

C. George W. Bush

 

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-C , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“February, when the days of winter seem endless and no amount of wistful recollecting can bring back any air of summer.” – Shirley Jackson

 (Jackson, 1916-1965, was known for her stories and novels of the supernatural.)

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #379

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 29, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Life is an unanswered question, but let’s still believe in the dignity and importance of the question.”

 

A. Indiana Jones

B. Georgia O’Keeffe

C. Tennessee Williams

 

2. “Facts do not cease to exist because they are ignored.”

 

A. Cliff Clavin

B. Cliff Huxtable

C. Aldous Huxley

 

3. “In order to become the master, the politician poses as the servant.”

 

A. Jeb Bush

B. Charles de Gaulle

C. Ann B. Davis

 

4. “Thou driftest gently down the tides of sleep.”

 

A. Lewis Carroll

B. Robinson Crusoe

C. Henry Wadsworth Longfellow

 

5. “The art of medicine consists of amusing the patient while nature cures the disease.”

 

A. Voltaire

B. Marcus Welby

C. Jefferson Davis

 

6. “Man is the only animal which esteems itself rich in proportion to the number and voracity of its parasites.”

 

A. George Bernard Shaw

B. George Washington Carver

C. George Armstrong Custer

 

7. “There is one thing which gives radiance to everything. It is the idea of something around the corner.”

 

A. Dennis Mitchell

B. Al Capone

C. G. K. Chesterton

 

8. “Way down upon de Swanee Ribber,/ Far, far away,/ Dere’s wha my heart is turning ebber,/ Dere’s wha de old folks stay.”

 

A. Stephen Foster

B. George Will

C. Kenny Rogers

 

9. “A narcissist is someone better looking than you are.”

 

A. Albert Camus

B. Gore Vidal

C. Kim Kardashian

 

10. “Sex: In America an obsession. In other parts of the world a fact.”

 

A. Aristotle

B. Marlene Dietrich

C. Benjamin Netanyahu

 

 

Answers: 1-C, 2-C , 3-B , 4-C , 5-A , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-B

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

 “Every scene, even the commonest, is wonderful, if only one can detach oneself, casting off all memory of use and custom and behold it, as it were, for the first time.” –Arnold Bennett

 (Bennett, 1867-1931, was an English novelist and dramatist.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?