Tag Archives: Theodore Roosevelt

What’s Your QQ*? #377

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 15, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “The greatest monarch on the proudest throne is obliged to sit upon his own arse.”

A. Prince Charles

B. Benjamin Franklin

C. Homer Simpson

 

2. “Let’s think the unthinkable, let’s do the undoable. Let us prepare to grapple with the ineffable itself, and see if we may not eff it after all.”

A. John Adams

B. Douglas Adams

C. Ansel Adams

 

3. “I have found little that is ‘good’ about human beings on the whole. In my experience most of them are trash, no matter whether they publicly subscribe to this or that ethical doctrine or to none at all. That is something that you cannot say aloud, or perhaps even think.”

A. Sigmund Freud

B. John McCain

C. Kathie Lee Gifford

 

4. “Never look down to test the ground before taking your next step; only he who keeps his eye fixed on the far horizon will find the right road.”

A. Martin Scorsese

B. Eddie Haskell

C. Dag Hammarskjold

 

5. “Difficulty is the excuse history never accepts.”

A. Eric Holder

B. Bowe Bergdahl

C. Edward R. Murrow

 

6. “The real truth of the matter is, as you and I know, that a financial element in the large centers has owned the government of the U.S. since the days of Andrew Jackson.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Abraham Lincoln

C. Betty White

 

7. “The most beautiful experience we can have is the mysterious – the fundamental emotion which stands at the cradle of true art and true science.”

A. Alfred Hitchcock

B. Albert Einstein

C. Margaret Thatcher

 

8. “Go ahead, make my day.”

A. Harry Callahan

B. Arnold Schwarzenegger

C. Clint Eastwood

 

9. “A man who has never gone to school may steal a freight car; but if he has a university education, he may steal the whole railroad.”

A. Leonardo da Vinci

B. Barack Obama

C. Theodore Roosevelt

 

10. “When I was a boy of fourteen, my father was so ignorant I could hardly stand to have the old man around. But when I got to be twenty-one, I was astonished at how much he had learned in seven years.”

A. Mark Zuckerberg

B. Mark Twain

C. Mark McGwire

 

Answers: 1-B, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A & C , 9-C , 10-B

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “A father is always making his baby into a little woman. And when she is a woman he turns her back again.” ~Enid Bagnold

 (Bagnold, 1889-1981, a British author and playwright, wrote “National Velvet.”)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, Uncategorized, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #376

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 8, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “You are the sum total of everything you’ve ever seen, heard, eaten, smelled, been told, forgot – it’s all there. Everything influences each of us, and because of that I try to make sure that my experiences are positive.”

A. Hannibal Lecter

B. Maya Angelou

C. Ron Weasley

 

2. “Nothing can be more useful to a man than the determination not to be hurried.”

A. Justin Timberlake

B. Arnold Schwarzenegger

C. Henry David Thoreau

 

3. “There is a cult of ignorance in the United States, and there has always been. The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that ‘my ignorance is just as good as your knowledge.’”

A. Isaac Newton

B. Isaac Asimov

C. Isaac Hayes

 

4. “The American continents, by the free and independent condition which they have assumed and maintain, are henceforth not to be considered as subjects for future colonization by any European powers.”

A. Marilyn Monroe

B. James Monroe

C. James Madison

 

5. “Increasingly, the world around us looks as if we hated it.”

A. Alan Watts

B. Beatrix Potter

C. Al Gore

 

6. “It is the tension between creativity and skepticism that has produced the stunning and unexpected findings of science.”

A. Carl Sagan

B. Carl Sandburg

C. Carl Karcher

 

7. “Whenever I date a guy, I think, is this the man I want my children

to spend their weekends with?”

A. Sandra Bullock

B. Kate Middleton

C. Rita Rudner

 

8. “Dance till the stars come down from the rafters/ Dance, Dance, Dance till you drop.”

A. Arthur Murray

B. W.H. Auden

C. Jane Fonda

 

9. “Speak softly, and carry a big stick.”

A. Dwight Eisenhower

B. Babe Ruth

C. Theodore Roosevelt

 

10. “God is really only another artist, he made the elephant, giraffe and cat. He has no real style but keeps trying new ideas.”

A. Pablo Picasso

B. Joel Osteen

C. Walt Disney

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A , 6-A , 7-C , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                0-3–No Q=Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “All sweeping assertions are erroneous.” – Letitia Elizabeth Landon

 (Landon, 1802-1838, was an English poet and novelist.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #348

*Quotation Quotient

  (Published November 24, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Far and away the best prize that life has to offer is the chance to work hard at work worth doing.”

A. Theodore Roosevelt

B. Bob Barker

C. Mick Jagger

 

2. “There are three rules for writing a novel. Unfortunately, no one knows what they are.”

 A. Benjamin Disraeli

B. Rob Klevan

C. W. Somerset Maugham

 

3. “Real solemn history, I cannot be interested in…. The quarrels of popes and kings, with wars and pestilences in every page; the men all so good for nothing, and hardly any women at all.”

A. Jane Austen

B. Pope Benedict XVI

C. Oprah Winfrey

 

4. “Some books are so familiar that reading them is like being home again.”

 A. Johannes Gutenberg

B. Mark Zuckerberg

C. Louisa May Alcott

 

5. “I never think of the future – it comes soon enough.”

A. Albert King

B. Fat Albert

C. Albert Einstein

 

6. “The past gives you an identity and the future holds the promise of salvation, of fulfillment in whatever form. Both are illusions.”

 A. H.G. Wells

B. Eckhart Tolle

C. Harry Reid

 

7. “Those who cannot remember the past are condemned to repeat it.”

A. George Santayana

B. Bill Murray

C. Abraham Zapruder

   

8. “Mine eyes have seen the glory/ of the coming of the Lord;/  he is trampling out the vintage/ where the grapes of wrath are stored.”

A. Tom Joad

B. Julia Ward Howe

C. The Old Testament

 

9. “There was an Old Man with a beard,/ Who said, “It is just as I feared!—/ Two Owls and a Hen, four Larks and a Wren,/ Have all built their nests in my beard.”

A. Norman Lear

B. Edward Lear

C. King Lear

 

10. “Even though we’re a week and a half away from Thanksgiving, it’s beginning to look a lot like Christmas.”

A. Richard Roeper

B. Bing Crosby

C. Doris Day

 

 Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-A , 8-B , 9-B , 10-A

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Enjoy the little things, for one day you make look back and realize they were the big things.”  – Robert Brault

 (Brault is an American free-lance writer.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #314

 *Quotation Quotient   

(Published March 31, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “If I had my life to live over again, I would have made a rule to read some poetry and listen to some music at least once every week.”

A. Dean Martin

B. Mao Tse-Tung

C. Charles Darwin

 2. “Let us never negotiate out of fear. But let us never fear to negotiate.”

A. John Kerry

B. John Foster Dulles

C. John F. Kennedy

 3. “Parents who expect gratitude from their children (there are even some who insist on it) are like usurers who gladly risk their capital if only they receive interest.”

A. Franz Kafka

B. Dave Barry

C. Martin Luther King

 4. “An event of colossal and overwhelming significance may happen all at once, but the words which describe it have to come one by one in a long chain.”

A. Geoffrey Chaucer

B. Upton Sinclair

C. Mike Krzyzewski

 5. “Just as eating against one’s will is injurious to health, so study without a liking for it spoils the memory, and it retains nothing it takes in.”

A. Leonard Bernstein

B. Jack Nicklaus

C. Leonardo da Vinci

 6. “To waste, to destroy our natural resources, to skin and exhaust the land instead of using it so as to increase its usefulness, will result in undermining in the days of our children the very prosperity which we ought by right to hand down to them amplified and developed.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Theodore Roosevelt

C. Michele Bachmann

 7. “An optimist is a person who sees a green light everywhere, while a pessimist sees only the red stoplight … The truly wise person is color-blind.”

 A. Albert Schweitzer

B. Helen Keller

C. Barney Fife

 8. “Men get opinions as boys learn to spell, by reiteration chiefly.”

A. Michelle Obama

B. Andrew Lloyd Webber

C. Elizabeth Barrett Browning

 9. “I think, therefore I am.”

A. René Descartes

B. Crocodile Dundee

C. Ralph Waldo Emerson

 10. “I think that I think, therefore I think that I am.”

A. Socrates

B. Ambrose Bierce

C. Sheldon Cooper

 

 Answers: 1-C, 2-C , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “Music has charms to soothe the savage breast/ To soften rocks, or bend a knotted oak.” – William Congreve

 (Congreve, 1670-1729, was an English playwright and poet.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, What's Your QQ?