Tag Archives: Socrates

What’s Your QQ*? #326

*Quotation Quotient

  (Published June 23, 2013 in the Monterey County Herald.)

 1. “Now it is summer, and, as usual, life fills me with transport and I forget to work. This year I have struggled for a long time, but the beauty of the world has conquered me.”

A. Leo Laporte

B. Leo Carrillo

C. Leo Tolstoy

2. “Even if you are on the right track, you’ll get run over if you just sit there.”

A. Mario Andretti

B. Will Rogers

C. Jon Bon Jovi

3. “The only thing that makes life possible is permanent, intolerable uncertainty: not knowing what comes next.”

A. Ursula K. Le Guin

B. Henry Ford

C. Carnac the Magnificent

4. “Whenever you find yourself on the side of the majority, it is time to pause and reflect.”

A. Harry Reid

B. Mark Twain

C. Michelle Jackson

5. “It’s not true that life is one damn thing after another; it’s one damn thing over and over.”

A. Confucius

B. Edna St. Vincent Millay

C. Thomas Jefferson

6. “Insanity in individuals is something rare – but in groups, parties, nations and epochs, it is the rule.”

A. Friedrich Nietzsche

B. John Boehner

C. Leon Panetta

7. “Children today are tyrants. They contradict their parents, gobble their food, and tyrannize their teachers.”

A. Nancy Grace

B. Danny Tanner

C. Socrates

8. “No matter how calmly you try to referee, parenting will eventually produce bizarre behavior, and I’m not talking about the kids. Their behavior is always normal.”

A. Bill Cosby

B. Rodney Dangerfield

C. Hassan Rowhani

9. “When we win, I’m so happy I eat a lot. When we lose, I’m so depressed, I eat a lot. When we’re rained out, I’m so disappointed I eat a lot.”

A. Tommy Lasorda

B. Willie Mays

C. Ralph Waldo Emerson

10. “I have no faith in human perfectability. I think that human exertion will have no appreciable effect upon humanity. Man is now only more active – not more happy – nor more wise, than he was 6000 years ago.”

A. Cliff Clavin

B. Alex Trebek

C. Edgar Allan Poe

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-B , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “When I have to choose between voting for the people or the special interests, I always stick with the special interests. They remember. The people forget.” – Senator Henry F. Ashurst

 (Ashurst, 1874-1962, was one of the first two Senators from Arizona.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #292

Published October 28, 2012 in the Monterey County Herald

Who was the person who died last week and once said:

“I’m fed up to the ears with old men dreaming up wars for young men to die in.” (see quote #10)

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Any man who is really a man must learn to be alone in the midst of others, to think alone for others, and, if necessary, against others.” – Romaine Rolland

 (Rolland, 1866-1944, was a Nobel Prize-winning French writer.)

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #258

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Nations have recently been led to borrow billions for war; no nation has ever borrowed largely for education… no nation is rich enough to pay for both war and civilization. We must make our choice; we cannot have both.” – Abraham Flexner

 (Flexner, 1866-1959, was an influential education reformer.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations