Tag Archives: Rodney Dangerfield

What’s Your Quotation Quotient? #452

Published November 29, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


1. “The more one gives, the more one has to give– like milk in the breast.”


A. Anne Morrow Lindbergh

B. Anne Frank

C. Anne Boleyn


2. “I am incurably convinced that the object of opening the mind, as of opening the mouth, is to shut it again on something solid.”


A. Buster Keaton

B. Arnold Palmer

C. G. K. Chesterton


3. “It is a common experience that a problem difficult at night is resolved in the morning after the committee of sleep has worked on it.”


A. John Steinbeck

B. Dilbert

C. Malcolm X


4. “Beggars do not envy millionaires, though of course they will envy other beggars who are more successful.”


A. Jim Thorpe

B. Bertrand Russell

C. Nicholas Copernicus


5. “Politics and the fate of mankind are formed by men without ideals and without greatness. Those who have greatness within them do not go in for politics.”


A. Bill Clinton

B. Albert Camus

C. Dr. Ben Carson


6. “My father carries around the picture of the kid who came with his wallet.”


A. Leon Trotsky

B. Orville Wright

C. Rodney Dangerfield


7. “Nearly all the best things that came to me in life have been unexpected, unplanned by me.”


A. Bill Gates

B. Carl Sandburg

C. Elvis Presley


8. “Our inward thoughts, do they ever show outwardly? There may be a great fire in our soul, and no one ever comes to warm himself at it; the passers-by see only a little bit of smoke coming through the chimney, and pass on their way.”


A. Vincent van Gogh

B. Bernie Sanders

C. Ronda Rousey


9. “Forcing the world to adjust to oneself has always seemed to me an honorable life work…That one fails in the end is irrelevant.”


A. Rodney King

B. Gore Vidal

C. Augusto Pinochet


10. “All you need in this life is ignorance and confidence; then success is sure. ”


A. Donald Trump

B. Goldie Hawn

C. Mark Twain




Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce




“Academic education is the act of memorizing things read in books, and things told by college professors who got their education mostly by memorizing things read in books and told by college professors.”

– Elbert Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher and philosopher.








Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, Uncategorized

What’s Your Quotation Quotient? #447

Published October 25, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)

Special Halloween Edition

1. “The oldest and strongest emotion of mankind is fear, and the oldest and strongest kind of fear is fear of the unknown.”

A. Pablo Picasso

B. H. P. Lovecraft

C. Jimmy Durante

2. “My candle was nearly burnt out, when, by the glimmer of the half-extinguished light, I saw the dull yellow eye of the creature open.”

A. Mary Shelley

B. Marilyn Monroe

C. Fay Wray

3. “Charlie Brown is the one person I identify with. C.B. is such a loser. He wasn’t even the star of his own Halloween special.”

A. Angela Merkel

B. Lincoln Chafee

C. Chris Rock

4. “The thing under my bed waiting to grab my ankle isn’t real. I know that, and I also know that if I’m careful to keep my foot under the covers, it will never be able to grab my ankle.”

A. Stephen Breyer

B. Stephen King

C. Stephen Hawking

5. “On Halloween, the parents sent their kids out looking like me.”

A. Harry S. Truman

B. Rodney Dangerfield

C. Napoleon Bonaparte

6. “A grandmother pretends she doesn’t know who you are on Halloween.”

A. Erma Bombeck

B. Rachael Ray

C. Rudolph Nureyev

7. “Being in a band you can wear whatever you want – it’s like an excuse for Halloween every day.”

A. Gwen Stefani

B. Glenn Miller

C. Justin Trudeau

8. “Double, double toil and trouble;/ Fire burn and cauldron bubble.”

A. Joe Biden

B. Dr. Seuss

C. William Shakespeare

9. “But from that moment on, Hermione Granger became their friend. Because there are somethings you can’t go through in life and become friends, and knocking out a twelve-foot mountain troll is one of them.”

A. C.S. Lewis

B. J. K. Rowling

C. J. D. Salinger

10. “Deep into the darkness peering, long I stood there, wondering, fearing,/ Doubting, dreaming dreams no mortal ever dared to dream before.”

A. Calvin and Hobbes

B. Edgar Allan Poe

C. George Bernard Shaw


Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-B , 5-B , 6-A, 7-A , 8-C , 9-B , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce


“Halloween wraps fear in innocence, as though it were a slightly sour sweet. Let terror, then, be turned into a treat…”

-Nicholas Gordon, b. 1940, is an American poet.

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #390


(Published September 14, 2014 in the Monterey Herald.)


1. “In these times you have to be an optimist to open your eyes when you awake in the morning.”


A. Matt Lauer

B. Carl Sandburg

C. Barack Obama


2. “Everyone is a genius. But if you judge a fish on its ability to climb a tree, it will live its whole life believing that it is stupid.”


A. Albert Einstein

B. Mary Tyler Moore

C. Martin Luther King


3. “Do you know what I love most about baseball? The pine tar, the resin, the grass, the dirt. And that’s just in the hot dogs.”


A. Yogi Berra

B. Oscar Mayer

C. David Letterman


4. “The United States, as the world knows, will never start a war.”


A. John F. Kennedy

B. George W. Bush

C. Rachel Maddow


5. “Before publishers’ blurbs were invented, authors had to make their reputations by writing.”


A. John Steinbeck

B. Mark Twain

C. Laurence J. Peter


6. “Life is the sum of all your choices.”


A. Albert Camus

B. Yoda

C. Meryl Streep


7. “I told my psychiatrist I got suicidal tendencies. He said from now on I have to pay in advance.”


A. Judge Judy

B. Rodney Dangerfield

C. Billy Graham


8. “What a commentary on our civilization, when being alone is considered suspect; when one has to apologize for it, make excuses, hide the fact that one practices it—like a secret vice!”


A. Anne Boleyn

B. Anne of Green Gables

C. Anne Morrow Lindbergh


9. “An intelligent hell would be better than a stupid paradise.”


A. Thomas Jefferson

B. Victor Hugo

C. Archie Bunker


10. “I’ve had so much plastic surgery, when I die they will donate my body to Tupperware.”


A. Nancy Pelosi

B. Joan Rivers

C. Abraham Lincoln


Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-B , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “I passed a mirror recently and saw my mother there./ She seemed surprised to see me. I’d caught her unaware./ But there’s no mistake about it. The dewlaps and graying hair/ Are so familiar to me I’d know them anywhere.” — Genevieve Smith Whitford

 (Whitford, 1915-2011, was a poet and the mother of actor Bradley Whitford.)


Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #380


(Published July 6, 2014 in the Monterey Herald.)



1. “Three things in human life are important: the first is to be kind; the second is to be kind; and the third is to be kind.”


A. LeBron James

B. Jesse James

C. Henry James


2. “The truth is sometimes a poor competitor in the market place of ideas – complicated, unsatisfying, full of dilemmas, always vulnerable to misinterpretation and abuse.”


A. George F. Kennan

B. Sandy Koufax

C. Francisco Goya


3. “Many times…during my twenty-three years of arctic exploration, I have thanked God for even a bite of raw dog.”


A. Katy Perry

B. Robert E. Peary

C. Rick Perry


4. “Few people can be happy unless they hate some other person, nation, or creed.”


A. Bertrand Russell

B. Adolf Hitler

C. Micky Dolenz


5. “Without music, life would be a mistake.”


A. Ozzy Osbourne

B. Julie Andrews

C. Friedrich Nietzsche


6. “I told my psychiatrist that everyone hates me. He said I was being ridiculous – everyone hasn’t met me yet.”


A. Rodney Dangerfield

B. Harry Houdini

C. Samuel L. Jackson


7. “A man is usually more careful of his money than of his principles.”


A. Harry Potter

B. Oliver Wendell Holmes, Jr.

C. Tom Bodett


8. “Big sisters are the crab grass in the lawn of life.”


A. Serena Williams

B. Charles M. Schulz

C. Rahm Emanuel


9. “Two roads diverged in a wood, and I-/ I took the one less traveled by,/ And that has made all the difference.”


A. Alexander Haig

B. Henry David Thoreau

C. Robert Frost


10. “Ours was a Californian summer, and an earthquake was a far likelier accident than a shower of rain.”


A. Robert Louis Stevenson

B. Silvio Berlusconi

C. Charles Richter




Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-B , 9-C , 10-A


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce



 “It is easier to lead men to combat, stirring up their passion, than to restrain them and direct them toward the patient labors of peace.” – Andre Gide

 (Gide, 1869-1951, a French author, won the Nobel Prize in Literature in 1947.)



1 Comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?