Tag Archives: P.J. O’Rourke

What’s Your Quotation Quotient? #461

Published February 7, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “You don’t lead by pointing and telling people some place to go. You lead by going to that place and making a case.”

 

A. Socrates

B. Ken Kesey

C. Cosmo Kramer

 

2. “It is well that war is so terrible, or we should grow too fond of it.”

 

A. Taylor Swift

B. Kim Jong-un

C. Robert E. Lee

 

3. “How sharper than a serpent’s tooth it is/ To have a thankless child!”

 

A. William Shakespeare

B. Laura Ingalls Wilder

C. Carl Jung

 

4. “There are not enough jails, not enough police, not enough courts to enforce a law not supported by the people.”

 

A. Steven Avery

B. Hubert H. Humphrey

C. Timothy Leary

 

5. “That a lie which is half a truth is ever the blackest of lies,/ That a lie which is all a lie may be met and fought with outright,/ But a lie which is part a truth is a harder matter to fight.”

 

A. Lord Alfred Tennyson

B. Neil Diamond

C. Thomas Paine

 

6. “The Americans don’t really understand what’s going on in Bosnia. To them it’s the unspellables killing the unpronounceables.”

 

A. H. G. Wells

B. P. J. O’Rourke

C. O. J. Simpson

 

7. “They all wanted to adopt me in some way, and, for the price of their care and influence, have me resemble them.”

 

A. Bill Clinton

B. Sylvia Plath

C. Eddie Rickenbacker

 

8. “I am an invisible man…. I am a man of substance, of flesh and bone, fiber and liquids — and I might even be said to possess a mind. I am invisible, understand, simply because people refuse to see me.”

 

A. Harry Potter

B. Martin O’Malley

C. Ralph Ellison

 

9. “Many ideas grow better when transplanted into another mind than in the one where they sprang up.”

 

A. Oliver Wendell Holmes, Sr.

B. Dr. Christiaan Barnard

C. Alan Greenspan

 

10. “We’re going to win on Sunday. I guarantee it.”

 

A. Vince Lombardi

B. Muhammad Ali

C. Joe Namath

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-B , 8-C , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Every morning I get up and look through the Forbes list of the richest people in America. If I’m not there, I go to work.”

― Robert Orben, b. 1927, is an American comedy writer and magician, and wrote speeches for Gerald Ford.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #455

Published December 20, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “Christmas begins about the first of December with an office party and ends when you finally realize what you spent, around April fifteenth of the next year.”

 

A. P. J. O’Rourke

B. Wolf Blitzer

C. H & R Block

 

2. “I want to be read by people who feel like reading my books. Not by celebrity collectors.”

 

A. Bill O’Reilly

B. William Shakespeare

C. John-Paul Sartre

 

3. “It is easier to build strong children than to repair broken men.”

 

A. Stephen A. Douglas

B. Frederick Douglass

C. Kirk Douglas

 

4. “Any man’s death diminishes me, because I am involved in Mankind; And therefore never send to know for whom the bell tolls; it tolls for thee.”

 

A. John Donne

B. Quasimodo

C. Rod Stewart

 

5. “One thing I learned from drinking is that if you ever go Christmas caroling, you should go with a group of people. And also go in mid-December.”

 

A. Louis XIV

B. Louis Armstrong

C. Louis C.K.

 

6. “My constituency is the desperate, the damned, the disinherited, the disrespected and the despised.”

 

A. Jesse Jackson

B. Mike Huckabee

C. Darth Vader

 

7. “It takes your enemy and your friend, working together, to hurt you to the heart: the one to slander you and the other to get the news to you.”

 

A. Ron Howard

B. Mark Twain

C. Walter Cronkite

 

8. “We take care of our health, we lay up money, we make our roof tight and our clothing sufficient, but who provides wisely that he shall not be wanting the best property of all — friends?”

 

A. Jennifer Aniston

B. Saddam Hussein

C. Ralph Waldo Emerson

 

9. “Exaggeration is truth that has lost its temper.”

 

A. Kahlil Gibran

B. Sigmund Freud

C. Rudy Giuliani

 

10. “The two most joyous times of the year are Christmas morning and the end of school.”

 

A. Alice Liddell

B. Alice Cooper

C. Alice B. Toklas

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“Christmas gift suggestions: To your enemy, forgiveness. To an opponent, tolerance. To a friend, your heart. To a customer, service. To all, charity. To every child, a good example. To yourself, respect.”

– Oren Arnold, 1900-1980,was an Arizona editor and writer.

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ*? #412

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 15, 2015 at Montereyherald.com.)

 

1. “I hold the maxim no less applicable to public than to private affairs, that honesty is the best policy.”

 

A. George Washington

B. Bruce Jenner

C. Brian Williams

 

2. “There are more things in heaven and earth, Horatio,/ Than are dreamt of in your philosophy.”

 

A. C. S. Forester

B. Sam Smith

C. William Shakespeare

 

3. “Ask yourself whether you are happy, and you cease to be so.”

 

A. John Stuart Mill

B. Pharrell Williams

C. Hugh Hefner

 

4. “Humans are the only animals that have children on purpose with the exception of guppies, who like to eat theirs.”

 

A. P. J. O’Rourke

B. Abner Doubleday

C. Doris Day

 

5. “If a man be endowed with a generous mind, this is the best kind of nobility.”

 

A. David Letterman

B. Warren Buffett

C. Plato

 

6. “You know the oxygen masks on airplanes? I don’t think there’s really any oxygen. I think they’re just to muffle the screams.”

 

A. Rita Rudner

B. “Sully” Sullenberger

C. Mark Twain

 

7. “The measure of mental health is the disposition to find good everywhere.”

 

A. Rodney Dangerfield

B. Ralph Waldo Emerson

C. Davis Love III

 

8. “Three things too much, and three too little are pernicious to man: to speak much, and know little; to spend much, and have little; to presume much, and be worth little.”

 

A. Martin Luther King, Jr.

B. Joe Namath

C. Miguel de Cervantes

 

9. “I find the great thing in this world is not so much where we stand, as in what direction we are moving: To reach the port of heaven, we must sail sometimes with the wind and sometimes against it – but we must sail, and not drift, nor lie at anchor.”

 

A. Oliver Wendell Holmes, Sr.

B. Lemony Snicket

C. Ulysses S. Grant

 

10. “Whenever I hear anyone arguing for slavery, I feel a strong impulse to see it tried on him personally.”

 

A. Ava DuVernay

B. Abraham Lincoln

C. Thomas Jefferson

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master    

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“When you realize that no one really knows what they are doing and that everyone is doing the best they can according to their own level of consciousness, life gets a lot easier.” – Bruno Cavaleiro

 (The identity of Cavaleiro is unclear.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #306

Published February 3, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“The reason women don’t play football is because 11 of them would never wear the same outfit in public.” 

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“If (the Super Bowl is) the ultimate game, why are they playing it again next year?” – Duane Thomas

 (Running back Thomas helped Dallas win the Super Bowl in 1972.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, What's Your QQ?