Tag Archives: Milton Berle

What’s Your Quotation Quotient? #424

Published May 8-10, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)
 

 SPECIAL MOTHER’S DAY EDITION

1. “Biology is the least of what makes someone a mother.”

 

A. Oprah Winfrey

B. Louis Pasteur

C. Kim Kardashian

 

2. “Sweater, n.: garment worn by child when its mother is feeling chilly.”

 

A. Noah Webster

B. Arnold Schwarzenegger

C. Ambrose Bierce

 

3. “It would seem that something which means poverty, disorder and violence every single day should be avoided entirely, but the desire to beget children is a natural urge.”

 

A. Bob Barker

B. Phyllis Diller

C. Pope Benedict XVI

 

4. “Mothers are fonder than fathers of their children because they are more certain they are their own.”

 

A. Satchel Paige

B. Aristotle

C. Joseph Stalin

 

5. “All women become like their mothers. That is their tragedy. No man does. That’s his.”

 

A. Oscar Mayer

B. Oscar Pistorius

C. Oscar Wilde

 

6. “There never was a woman like her. She was gentle as a dove and brave as a lioness… The memory of my mother and her teachings were, after all, the only capital I had to start life with, and on that capital I have made my way.”

 

A. Andrew Jackson

B. Ralph Nader

C. Mao Tse-Tung

 

7. “If evolution really works, how come mothers only have two hands?”

 

A. Rocky Marciano

B. Charles Darwin

C. Milton Berle

 

8. “All that I am, or hope to be, I owe to my angel mother.”

 

A. Al Capone

B. Abraham Lincoln

C. J. D. Salinger

 

9. “A mother takes twenty years to make a man of her boy, and another woman makes a fool of him in twenty minutes.”

 

A. Robert Frost

B. Robert Reich

C. Robert De Niro

 

10. “Whatever else is unsure in this stinking dunghill of a world a mother’s love is not.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Taylor Swift

C. James Joyce

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-B , 5-C , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “A mother is not a person to lean on, but a person to make leaning unnecessary.”

 ― Dorothy Canfield Fisher, 1879-1958, was an American educational reformer, social activist, and author.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ? #282

Published August 19, 2012 in the Monterey County Herald

 

“Ancient Rome declined because it had a Senate, now what’s going to happen to us with both a House and a Senate?”

Who said it?

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“I admire addicts. In a world where everybody is waiting for some blind, random disaster or some sudden disease, the addict has the comfort of knowing what will most likely wait for him down the road. He’s taken some control over his ultimate fate, and his addiction keeps the cause of his death from being a total surprise.”  ― Chuck Palahniuk

 (Palahniuk wrote the novel, “The Fight Club.”)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #265

Published April 15, 2012 in the Monterey County Herald.

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“I will never go bungee jumping. A rubber breaking was the reason I was born, it sure as hell isn’t going to be the reason that I die.” – Aaron Karo

 (Karo is a stand-up comic who posts his unique observations at ruminations.com.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations