Tag Archives: Maya Angelou

What’s Your Quotation Quotient? #423

Published May 3, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)

1. “People who love to eat are always the best people.”

 

A. Andrew Jackson

B. Melissa McCarthy

C. Julia Child

 

2. “I suggest that the only books that influence us are those for which we are ready, and which have gone a little further down our particular path than we have yet gone ourselves.”

 

A. E.M. Forster

B. Ricardo Montalbán

C. Johan Gutenberg

 

3. “If you should have a boy, do not christian him John…’tis a bad name and goes against a man. If my name had been Edmund I should have been more fortunate.”

 

A. John Keats

B. John McCain

C. John Oliver

 

4. “In all my work what I try to say is that as human beings we are more alike than we are unalike.”

 

A. Jack Nicholson

B. Maya Angelou

C. J. K. Rowling

 

5. “Satire is a sort of glass wherein beholders do generally discover everybody’s face but their own; which is the chief reason for that kind reception it meets with in the world, and that so very few are offended with it.”

 

A. Helen Keller

B. Jonathan Swift

C. Jon Stewart

 

6. “I got out this diary and read, as one always does read one’s own writing, with a kind of guilty intensity.”

 

A. Carol Burnett

B. Chris Kyle

C. Virginia Woolf

 

7. “God’s looking down making little Bruce. He’s looking down and he says, ‘Okay, what are we going to do with this one?’ … God looks down, chuckles a little bit and says, ‘Lets give him a soul of a female!”‘

 

A. Bruce Willis

B. Bruce Jenner

C. Bruce Springsteen

 

8. “Older men declare war. But it is youth that must fight and die. And it is youth who must inherit the tribulation, the sorrow and the triumphs that are the aftermath of war.”

 

A. Herbert Hoover

B. Christina Aguilera

C. George W. Bush

 

9. “The fairest thing in nature, a flower, still has its roots in earth and manure.”

 

A. D. H. Lawrence

B. B. B. King

C. H. G. Wells

 

10. “Nobody sees a flower – really – it is so small it takes time – we haven’t time – and to see takes time, like to have a friend takes time.”

 

A. Norman Rockwell

B. Georgia O’Keeffe

C. Jerry Lee Lewis

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “My quarrel with him is, that his works contain nothing worth quoting; and a book that furnishes no quotations, is, me judice, no book – it is a plaything.”

 ―Thomas Love Peacock (1785-1866) was an English poet and satiric novelist.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #411

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 8, 2015 at Montereyherald.com.)

 

1. “Try to be a rainbow in someone’s cloud.”

 

A. LaVar Burton

B. Maya Angelou

C. Lindsey Graham

 

2. “The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it.”

 

A. “Superman”

B. “Peter Pan”

C. “E.T.”

 

3. “The whole point about corruption in politics is that it can’t be done, or done properly, without a bipartisan consensus.”

 

A. Christopher Hitchens

B. Ted Kennedy

C. Nikola Tesla

 

4. “Anything that gets your blood racing is probably worth doing.”

 

A. Marshawn Lynch

B. Billy Graham

C. Hunter S. Thompson

 

5. “We are working together to establish a process that honors a terminally ill patient’s right to make informed decisions about dying, including an individual’s option to reduce suffering by taking aid-in-dying medication.”

 

A. Sarah Palin

B. Sen. Bill Monning

C. Arnold Swarzenegger

 

6. “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

 

A. Pete Rose

B. Henry Kissinger

C. Mark Twain

 

7. “Years of love have been forgot, In the hatred of a minute.”

 

A. Edgar Allan Poe

B. Gerald Ford

C. Pete Carroll

 

8. “When I was a child my mother said to me, ‘If you become a soldier, you’ll be a general. If you become a monk, you’ll be the pope.’ Instead I became a painter and wound up as Picasso.”

 

A. Grandma Moses

B. Pablo Picasso

C. Henri de Toulouse-Lautrec

 

9. “In 5-billion years the Sun will expand & engulf our orbit as the charred ember that was once Earth vaporizes. Have a nice day.”

 

A. Neil deGrasse Tyson

B. Clint Eastwood

C. Jim Vanderzwaan

 

10. “Why fit in when you were born to stand out?”

 

A. Dr. Spock

B. Dr. Seuss

C. Dr. Oz

 

 

 

Answers: 1-B, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“You don’t need another human being to make your life complete, but let’s be honest. Having your wounds kissed by someone who doesn’t see them as disasters in your soul but cracks to put their love into is the most calming thing in this world.” – Emery Allen

 (Allen wrote a book of poetry titled “Become.”)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ* #385

*QUOTATION QUOTIENT

(Published August 10, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “I don’t trust people who don’t love themselves and tell me, ‘I love you.’ … There is an African saying which is: Be careful when a naked person offers you a shirt.”

 

A. Clarence Thomas

B. Shirley MacLaine

C. Maya Angelou

 

2. “We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.”

 

A. Casey Kasem

B. Oscar Wilde

C. Edwin Hubble

 

3. “Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers.”

 

A. Aristotle

B. Bernie Sanders

C. Benito Mussolini

 

4. “Driving that train, high on cocaine/ Casey Jones you’d better watch your speed/ Trouble ahead, trouble behind/ And you know that notion/  just crossed my mind.

 

A. Billy Joel

B. The O’Jays

C. Grateful Dead

 

5. “All progress has resulted from people who took unpopular positions.”

 

A. Galileo Galilei

B. Joan Rivers

C. Adlai E. Stevenson

 

6. “We expect more of ourselves than we have any right to.”

 

A. LeBron James

B. Oliver Wendell Holmes Jr.

C. William McKinley

 

7. “There is a certain relief in change, even though it be from bad to worse; as I have found in traveling in a stage coach, that it is often a comfort to shift one’s position and be bruised in a new place.”

 

A. Howard Stern

B. Washington Irving

C. Billy the Kid

 

8. “Absolute morality is the regulation of conduct in such a way that pain shall not be inflicted.”

 

A. Herbert Spencer

B. Dick Cheney

C. Jeffrey Dahmer

 

9. “The only thing I regret about my past is the length of it. If I had to live my life again I’d make all the same mistakes – only sooner.”

 

A. Rosalynn Carter

B. John Denver

C. Tallulah Bankhead

 

10. “[A] quotation is a handy thing to have about, saving one the trouble of thinking for oneself, always a laborious business.”

 

A. A.A. Milne

B. J. Edgar Hoover

C. Jon Stewart

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “Man’s capacity for justice makes democracy possible, but man’s inclination to injustice makes democracy necessary.” ― Reinhold Niebuhr

Niebuhr, 1892-1971, a theolo gian and social activist, authored the Serenity Prayer. )

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #376

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 8, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “You are the sum total of everything you’ve ever seen, heard, eaten, smelled, been told, forgot – it’s all there. Everything influences each of us, and because of that I try to make sure that my experiences are positive.”

A. Hannibal Lecter

B. Maya Angelou

C. Ron Weasley

 

2. “Nothing can be more useful to a man than the determination not to be hurried.”

A. Justin Timberlake

B. Arnold Schwarzenegger

C. Henry David Thoreau

 

3. “There is a cult of ignorance in the United States, and there has always been. The strain of anti-intellectualism has been a constant thread winding its way through our political and cultural life, nurtured by the false notion that democracy means that ‘my ignorance is just as good as your knowledge.’”

A. Isaac Newton

B. Isaac Asimov

C. Isaac Hayes

 

4. “The American continents, by the free and independent condition which they have assumed and maintain, are henceforth not to be considered as subjects for future colonization by any European powers.”

A. Marilyn Monroe

B. James Monroe

C. James Madison

 

5. “Increasingly, the world around us looks as if we hated it.”

A. Alan Watts

B. Beatrix Potter

C. Al Gore

 

6. “It is the tension between creativity and skepticism that has produced the stunning and unexpected findings of science.”

A. Carl Sagan

B. Carl Sandburg

C. Carl Karcher

 

7. “Whenever I date a guy, I think, is this the man I want my children

to spend their weekends with?”

A. Sandra Bullock

B. Kate Middleton

C. Rita Rudner

 

8. “Dance till the stars come down from the rafters/ Dance, Dance, Dance till you drop.”

A. Arthur Murray

B. W.H. Auden

C. Jane Fonda

 

9. “Speak softly, and carry a big stick.”

A. Dwight Eisenhower

B. Babe Ruth

C. Theodore Roosevelt

 

10. “God is really only another artist, he made the elephant, giraffe and cat. He has no real style but keeps trying new ideas.”

A. Pablo Picasso

B. Joel Osteen

C. Walt Disney

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-B , 5-A , 6-A , 7-C , 8-B , 9-C , 10-A

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                      

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                0-3–No Q=Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “All sweeping assertions are erroneous.” – Letitia Elizabeth Landon

 (Landon, 1802-1838, was an English poet and novelist.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?