Tag Archives: Mark Twain

What’s Your QQ*? #411

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 8, 2015 at Montereyherald.com.)

 

1. “Try to be a rainbow in someone’s cloud.”

 

A. LaVar Burton

B. Maya Angelou

C. Lindsey Graham

 

2. “The moment you doubt whether you can fly, you cease for ever to be able to do it.”

 

A. “Superman”

B. “Peter Pan”

C. “E.T.”

 

3. “The whole point about corruption in politics is that it can’t be done, or done properly, without a bipartisan consensus.”

 

A. Christopher Hitchens

B. Ted Kennedy

C. Nikola Tesla

 

4. “Anything that gets your blood racing is probably worth doing.”

 

A. Marshawn Lynch

B. Billy Graham

C. Hunter S. Thompson

 

5. “We are working together to establish a process that honors a terminally ill patient’s right to make informed decisions about dying, including an individual’s option to reduce suffering by taking aid-in-dying medication.”

 

A. Sarah Palin

B. Sen. Bill Monning

C. Arnold Swarzenegger

 

6. “Never argue with stupid people, they will drag you down to their level and then beat you with experience.”

 

A. Pete Rose

B. Henry Kissinger

C. Mark Twain

 

7. “Years of love have been forgot, In the hatred of a minute.”

 

A. Edgar Allan Poe

B. Gerald Ford

C. Pete Carroll

 

8. “When I was a child my mother said to me, ‘If you become a soldier, you’ll be a general. If you become a monk, you’ll be the pope.’ Instead I became a painter and wound up as Picasso.”

 

A. Grandma Moses

B. Pablo Picasso

C. Henri de Toulouse-Lautrec

 

9. “In 5-billion years the Sun will expand & engulf our orbit as the charred ember that was once Earth vaporizes. Have a nice day.”

 

A. Neil deGrasse Tyson

B. Clint Eastwood

C. Jim Vanderzwaan

 

10. “Why fit in when you were born to stand out?”

 

A. Dr. Spock

B. Dr. Seuss

C. Dr. Oz

 

 

 

Answers: 1-B, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“You don’t need another human being to make your life complete, but let’s be honest. Having your wounds kissed by someone who doesn’t see them as disasters in your soul but cracks to put their love into is the most calming thing in this world.” – Emery Allen

 (Allen wrote a book of poetry titled “Become.”)

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #409

*QUOTATION QUOTIENT

(Published January 25, 2015 in the Monterey Herald.)

 

 

1. “He felt that his whole life was some kind of dream and he sometimes wondered whose it was and whether they were enjoying it.”

 

A. Douglas Adams

B. John Boehner

C. Leonard Hofstadter

 

2. “All great truths begin as blasphemies.”

 

A. Eddie Rickenbacker

B. Bob Hope

C. George Bernard Shaw

 

3. “The political and commercial morals of the United States are not merely food for laughter, they are an entire banquet.”

 

A. Wolfgang Puck

B. Mark Twain

C. John F. Kennedy

 

4. “Life is something to do when you can’t get to sleep.”

 

A. Fran Lebowitz

B. Dr. Benjamin Spock

C. Sir Isaac Newton

 

5. “It is forbidden to kill; therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.”

 

A. Tom Hanks

B. Voltaire

C. Corporal Klinger

 

6. “The truth is that there is nothing noble in being superior to somebody else. The only real nobility is in being superior to your former self.”

 

A. Whitney Young

B. Neil Diamond

C. Cleopatra

 

7. “Think left and think right and think low and think high. Oh, the things you can think up if only you try!”

 

A. Boris Pasternak

B. Lewis Carroll

C. Dr. Seuss

 

8. “It is a government of the people by the people for the people no longer; it is a government of corporations by corporations for corporations.”

 

A. Bob Dole

B. Louis Pasteur

C. Rutherford B. Hayes

 

9. “When it comes to life the critical thing is whether you take things for granted or take them with gratitude.”

 

A. J. K. Rowling

B. P. J. O’Rourke

C. G. K. Chesterton

 

10. “Formula for success – rise early, work hard, strike oil.”

 

A. J. Paul Getty

B. Warren Buffett

C. George W. Bush

 

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-C , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“February, when the days of winter seem endless and no amount of wistful recollecting can bring back any air of summer.” – Shirley Jackson

 (Jackson, 1916-1965, was known for her stories and novels of the supernatural.)

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #402

*QUOTATION QUOTIENT

(Published December 7, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “We all live with the objective of being happy; our lives are all different and yet the same.”

 

A. Henry Cabot Lodge

B. Anne Frank

C. Gwyneth Paltrow

 

2. “One of the most striking differences between a cat and a lie is that a cat has only nine lives.”

 

A. Mark Twain

B. Andrew Lloyd Webber

C. Garfield

 

3. “Most people do not listen with the intent to understand; they listen with the intent to reply.”

 

A. Jimmy Hoffa

B. Whoopi Goldberg

C. Stephen R. Covey

 

4. “Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.”

 

A. Sam Malone

B. James Cagney

C. Humphrey Bogart

 

5. “Freedom is not a luxury that we can indulge in when at last we have security and prosperity and enlightenment; it is, rather, antecedent to all of these, for without it we can have neither security nor prosperity nor enlightenment.”

 

A. Henry Steele Commager

B. Dana Carvey

C. Will Rogers

 

6. “One good husband is worth two good wives, for the scarcer things are, the more they are valued.”

 

A. Elizabeth Taylor

B. Eleanor Roosevelt

C. Benjamin Franklin

 

7. “I’m not overweight. I’m just nine inches too short.”

 

A. Wilt Chamberlain

B. Shelley Winters

C. Orson Welles

 

8. “I know of no country in which there is so little independence of mind and real freedom of discussion as in America.”

 

A. Ludwig van Beethoven

B. Chuck Todd

C. Alexis de Tocqueville

 

9. “Language, — human language, — after all is but little better than the croak and cackle of fowls, and other utterances of brute nature, — sometimes not so adequate.”

 

A. Nathaniel Hawthorne

B. Mikhail Baryshnikov

C. William Shakespeare

 

10. “Life consists of what man is thinking about all day.”

 

A. Ralph Malph

B. Ralph Waldo Emerson

C. Ralph Nader

 

 

 Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “The Wine of Life keeps oozing drop by drop, The Leaves of Life keep falling one by one.”  – Edward Fitzgerald

 (Fitzgerald, 1809-1883, was an English poet best known for his translation of “The Rubaiyat of Omar Khayyam.”)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #392

*QUOTATION QUOTIENT

(Published September 28, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “No one can make you feel inferior without your consent.”

 

A. Ellen DeGeneres

B. Eleanor Roosevelt

C. Bashar al-Assad

 

2. “Fame is a fickle food/ Upon a shifting plate.”

 

A. John Edwards

B. Ryan Seacrest

C. Emily Dickinson

 

3. “The whole aim of practical politics is to keep the populace alarmed (and hence clamorous to be led to safety) by menacing it with an endless series of hobgoblins, all of them imaginary.”

 

A. H.L. Mencken

B. Ralph Waldo Emerson

C. Lindsey Graham

 

4. “The greatest accomplishment is not in never falling, but in rising again after you fall. ”

 

A. Richard Nixon

B. Thurston Howell III

C. Vince Lombardi

 

 5. “I hope you live a life you’re proud of. If you find you’re not, I hope you have the strength to start all over again.”

 

A. Anthony Weiner

B. F. Scott Fitzgerald

C. Jillian Michaels

 

6. “When a stupid man is doing something he is ashamed of, he always declares that it is his duty.”

 

A. George Bernard Shaw

B. George Lopez

C. George Zimmerman

 

7. “Music begins to atrophy when it gets too far from the dance…poetry begins to atrophy when it gets too far from music.”

 

A. William Shakespeare

B. John Goodman

C. Ezra Pound

 

8. “Poems are made by fools like me,/ But only God can make a tree.”

 

A. Joyce Kilmer

B. Joyce Brothers

C. James Joyce

 

9. “Don’t go around saying the world owes you a living. The world owes you nothing. It was here first.”

 

A. Mark Twain

B. Angelo Di Girolamo

C. Rand Paul

 

10. “Man’s mind, once stretched by a new idea, never regains its original dimensions.”

 

A. Timothy Leary

B. Oliver Wendell Holmes Sr.

C. Nikita Khrushchev

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

“The college was not founded to give society what it wants.  Quite the contrary.”  — May Sarton

 (Sarton, 1912-1855, was an American poet, novelist and memoirist.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?