Tag Archives: Marcel Proust

What’s Your QQ*? #405

*QUOTATION QUOTIENT

(Published December 28, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A year has passed–another has commenced. These solemn divisions of time influence our feelings as they recur. Yet there is nothing in it; for every day in the year closes a twelvemonth as well as the 31st December.”

 

A. Walter White

B. Walter Mitty

C. Sir Walter Scott

 

2. “I once had a sparrow alight upon my shoulder for a moment, while I was hoeing in a village garden, and I felt that I was more distinguished by that circumstance than I should have been by any epaulet I could have worn.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Liberace

C. Mark Twain

 

3. “The United States has been called the melting pot of the world. But it seems to me that the colored man either missed getting into the pot or he got melted down.”

 

A. Strom Thurmond

B. Thurgood Marshall

C. Henry Kissinger

 

4. “Imagination is more important than knowledge.  For knowledge is limited, whereas imagination embraces the entire world, stimulating progress, giving birth to evolution.”

 

A. Howard Hughes

B. Marilyn Monroe

C. Albert Einstein

 

5. “We do not receive wisdom, we must discover it for ourselves, after a journey through the wilderness which no one else can make for us, which no one can spare us.”

 

A. Marcel Proust

B. Taylor Swift

C. Bill Clinton

 

6. “England and America are two countries separated by the same language.”

 

A. William Shakespeare

B. George Bernard Shaw

C. Prince William

 

7. “Little soft clouds played happily in a blue sky, skipping from time to time in front of the sun as if they had come to put it out, and then sliding away suddenly so that the next might have his turn.”

 

A. A. A. Milne

B. B. B. King

C. C. C. Rider

 

8. “Though nothing can bring back the hour/ Of splendour in the grass, of glory in the flower.”

 

A. William Wordsworth

B. Natalie Wood

C. Stephen Foster

 

9. “Our problems are manmade–therefore, they can be solved by man. And man can be as big as he wants. No problem of human destiny is beyond human beings.”

 

A. Beatrix Potter

B. John F. Kennedy

C. Maria Callas

 

10. “Now there are more overweight people in America than average-weight people. So overweight people are now average, which means you’ve already met your New Year’s resolution.”

 

A. Engelbert Humperdinck

B. Chris Christie

C. Jay Leno

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6- B, 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “We will open the book. Its pages are blank. We are going to put words on them ourselves. The book is called Opportunity and its first chapter is New Year’s Day.” ― Edith Lovejoy Pierce

 (Pierce, 1904-1983, was an English-born poet and pacifist.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #306

Published February 3, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“The reason women don’t play football is because 11 of them would never wear the same outfit in public.” 

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“If (the Super Bowl is) the ultimate game, why are they playing it again next year?” – Duane Thomas

 (Running back Thomas helped Dallas win the Super Bowl in 1972.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #253

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“A politician is a fellow who will lay down your life for his country.”  –  “Texas” Guinan

 (Guinan, 1884-1933, was a saloon keeper and silent film actress.)

 

 


 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations

What’s Your QQ? #240

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Man is a complex being; he makes the deserts bloom and lakes die.” –Gil Stern

 (The identity of Stern is unclear.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations