Tag Archives: Mae West

What’s Your Quotation Quotient? #458

Published January 17, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “I have a dream that my four little children will one day live in a nation where they will not be judged by the color of their skin, but by the content of their character.”

 

A. Will Smith

B. Carl Jung

C. Martin Luther King, Jr.

 

2. “I used to be Snow White, but I drifted.”

 

A. Darth Vader

B. Mae West

C. Walter White

 

3. “We are stardust/ We are golden/ And we’ve got to get ourselves/

Back to the garden.”

 

A. Joni Mitchell

B. Joan Baez

C. Hoagy Carmichael

 

4. “He (Billy Conn) can run, but he can’t hide.”

 

A. Joe Biden

B. Joe Louis

C. Joe Namath

 

5. “The four stages of man are infancy, childhood, adolescence, and obsolescence.”

 

A. Art Linkletter

B. Terry Gross

C. Abraham Lincoln

 

6. “When great changes occur in history, when great principles are involved, as a rule the majority are wrong.”

 

A. Bob Dole

B. Al Jolson

C. Eugene V. Debs

 

7. “You see things as they are and ask, ‘Why?’ I dream things as they never were and ask, ‘Why not?'”

 

A. George Bernard Shaw

B. Osama bin Laden

C. Ruth Bader Ginsburg

 

8. “For when the One Great Scorer comes/ To mark against your name,/ He writes – not that you won or lost –/ But how you played the Game.”

 

A. Grantland Rice

B. John Wooden

C. William “Refrigerator” Perry

 

9. “Being a woman is of special interest only to aspiring male transsexuals. To actual women it is merely a good excuse not to play football.”

 

A. Hillary Clinton

B. Hugh Hefner

C. Fran Lebowitz

 

10. “I always had a repulsive need to be something more than human. I felt very puny as a human. I thought, “F— that. I want to be a superhuman.”

 

A. David Letterman

B. David Bowie

C. David Koch

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“As I grow older and older,/ And totter toward the tomb,/ I find that I care less and less,/ Who goes to bed with whom.”

―Dorothy L. Sayers, 1893-1957, an English mystery writer, created the Lord Peter Wimsey stories.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your Quotation Quotient? #438

Published August 23, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “Do not pray for an easy life; pray for the strength to endure a difficult one.”

A. Bruce Lee

B. Bruce Wayne

C. Bruce Springsteen

2. “Learn from the mistakes of others. You can never live long enough to make them all yourself.”

A. Jared Fogle

B. Groucho Marx

C. Muhammad Ali

3. “I always did like a man in uniform. And that one fits you grand. Why don’t you come up sometime and see me?”

A. Mamie Eisenhower

B. Sally Field

C. Mae West

4. “The behavior of the insane is merely sane behavior, a bit exaggerated and distorted.”

A. Kevin Bacon

B. George Washington

C. Aldous Huxley

5. “You don’t know what pressure is until you’ve played for $5 a hole with only $2 in your pocket.”

A. Lee Trevino

B. Tiger Woods

C. Smokey Robinson

6. “A Book of Verses underneath the Bough,/  A Jug of Wine, a Loaf of Bread-and Thou/  Beside me singing in the Wilderness-/  O, Wilderness were Paradise enow!”

A. Omar Khayyam

B. Maya Angelou

C. Bob Dylan

7. “Politicians are a set of men who have interests aside from the interests of the people and who, to say the most of them, are, taken as a mass, at least one long step removed from honest men.”

A. Chris Christie

B. Abraham Lincoln

C. Jacques Cousteau

8. “Helping a billion people connect is amazing, humbling and by far the thing I am most proud of in my life.”

A. Donald Trump

B. Mark Zuckerberg

C. Mao Zedong

9. “Rose is a rose is a rose is a rose.”

A. Gertrude Stein

B. Bette Midler

C. John Steinbeck

10. “A thing is not necessarily true because a man dies for it.”

A. Marilyn Monroe

B. Lewis Carroll

C. Oscar Wilde

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-C , 4-C , 5-A , 6-A , 7-B , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“It’s hard to feel middle-aged, because how can you tell how long you are going to live?”

―Mignon McLaughlin, 1913-1983, was an American journalist and author of “Neurotic’s Notebook.”

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your Quotation Quotient? #433

Published July 19, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “When you have exhausted all possibilities, remember this – you haven’t.”

A. Thomas A. Edison

B. Jon Bon Jovi

C. Sir Francis Drake

2. “I hate doing laundry. I don’t separate the colors from the whites. I put them together and let them learn from their cultural differences.”

A. Rosalynn Carter

B. Bing Crosby

C. Rita Rudner

3. “Mrs. Dalloway is always giving parties to cover the silence.”

A. Virginia Woolf

B. Michael J. Fox

C. Larry Bird

4. “The only people for me are the mad ones, the ones who are mad to live, mad to talk, mad to be saved, desirous of everything at the same time, the ones who never yawn or say a commonplace thing, but burn, burn, burn like fabulous yellow roman candles exploding like spiders across the stars.”

A. Jack Nicholson

B. Jack Kerouac

C. Jack Nicklaus

5. “If there is anything that we wish to change in the child, we should first examine it and see whether it is not something that could better be changed in ourselves.”

A. Steven Spielberg

B. Carl Jung

C. Ernest Borgnine

6. “Cowardice asks the question–is it expedient? And then expedience comes along and asks the question–is it politic? Vanity asks the question–is it popular? Conscience asks the question–is it right?”

A. Jonas Salk

B. Martin Luther King, Jr.

C. George Costanza

7. “I am free of all prejudices. I hate every one equally.”

A. W.C. Fields

B. W. B. Yeats

C. J. K. Rowling

8. “There are two things a person should never be angry at, what they can help, and what they cannot.”

A. John Denver

B. Thomas Jefferson

C. Plato

9. “I don’t know a lot about politics, but I can recognize a good party man when I see one.”

A. Mae West

B. Oprah Winfrey

C. Kim Kardashian

10. “Either write something worth reading or do something worth writing.”

A. Herman Melville

B. Ben Franklin

C. Ronn Owens

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-B , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Punctuality is something that if you have it, there’s often no one around to share it with you.

–Hylda Baker, 1905-1986, was a British comedienne and actress.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #408

*QUOTATION QUOTIENT

(Published January 18, 2015 in the Monterey Herald.)

 

1. “You wouldn’t worry so much about what others think of you if you realized how seldom they do.”

 

A. Angela Merkel

B. Eleanor Roosevelt

C. Jerry Garcia

 

2. “Life is really simple, but we insist on making it complicated.”

 

A. Confucius

B. Jay-Z

C. Nostradamus

 

3. “I have not yet begun to fight!”

 

A. John Paul Jones

B. Rocky Marciano

C. Winston Churchill

 

4. “I don’t count my sit-ups. I only start counting when it starts hurting. That is when I start counting, because then it really counts. That’s what makes you a champion.”

 

A. Marie Osmond

B. Babe Ruth

C. Muhammad Ali

 

5. “What difference does it make to the dead, the orphans and the homeless, whether the mad destruction is wrought under the name of totalitarianism or in the holy name of liberty or democracy?”

 

A. J. Edgar Hoover

B. Colin Powell

C. Mahatma Gandhi

 

6. “Most people do not listen with the intent to understand. Most people listen with the intent to reply.

 

A. Stephen R. Covey

B. Marshall McLuhan

C. Napoleon Bonaparte

 

7. “If people looked at the stars each night, they’d live a lot differently. When you look into infinity, you realize that there are more important things than what people do all day.”

 

A. Dennis the Menace

B. Calvin & Hobbes

C. Peanuts

 

8. “It is now highly feasible to take care of everybody on Earth on a higher standard of living than any have ever known.  It no longer has to be you or me.  Selfishness is unnecessary.  War is obsolete.  It is a matter of converting the high technology from weaponry to livingry.”

 

A. R. Buckminster Fuller

B. John McCain

C. Jerry Lee Lewis

 

9. “Sometimes it seems like I’ve known so many men, the FBI ought to come to me to compare fingerprints.”

 

A. Doris Day

B. Carol Burnett

C. Mae West

 

10. “Darkness cannot drive out darkness; only light can do that. Hate cannot drive out hate; only love can do that.”

 

A. Andrew Carnegie

B. Martin Luther King Jr.

C. Mother Teresa

 

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-A , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “I would rather have questions that can’t be answered than answers that can’t be questioned.” – Richard P. Feynman

 (Feynman, 1918-1988, was an American theoretical physicist.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?