Tag Archives: Lillian Hellman

What’s Your Quotation Quotient?#460

Published January 31, 2016 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “A bank is a place that will lend you money if you can prove that you don’t need it.”

 

A. Bob Hope

B. Elizabeth Warren

C. J. P. Morgan

 

2.  “Cynicism is an unpleasant way of saying the truth.”

 

A. Peyton Manning

B. Norman Rockwell

C. Lillian Hellman

 

3. “Democracy means government by the uneducated, while aristocracy means government by the badly educated.”

 

A. G. K. Chesterton

B. Chris Christie

C. Carol Burnett

 

4. “I looked around at the little fishes present and said, ‘I’m the Kingfish.'”

 

A. Martin Luther King

B. Huey Long

C. Donald Trump

 

5. “If you really want to hear about it, the first thing you’ll probably want to know is where I was born, and what my lousy childhood was like, and how my parents were occupied and all before they had me, and all that David Copperfield kind of crap, but I don’t feel like going into it, if you want to know the truth.”

 

A. Holden Caulfield

B. David Copperfield

C. Huckleberry Finn

 

6. “All I need to make a comedy is a park, a policeman, and a pretty girl.”

 

A. Alfred Hitchcock

B. Charlie Chaplin

C. Jerry Seinfeld

 

7. “One lawyer with a briefcase can steal more than a hundred men with guns …”

 

A. Mario Andretti

B. Mario Cuomo

C. Mario Puzo

 

8. “A little integrity is better than any career.”

 

A. Ralph Waldo Emerson

B. Bernie Madoff

C. Confucius

 

9. “Once you begin to take yourself seriously as a leader or as a follower, as a modern or as a conservative, then you become a self-conscious, biting, and scratching little animal whose work is not of the slightest value or importance to anybody.”

 

A. Georgia O’Keeffe

B. Virginia Woolf

C. Dakota Fanning

 

10. “Life is like a sewer… what you get out of it depends on what you put into it.”

 

A. Art Carney

B. Dwight Eisenhower

C. Tom Lehrer

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-A , 4-B , 5-A , 6-B , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“My life is spent in perpetual alternation between two rhythms, the rhythm of attracting people for fear I may be lonely and the rhythm of trying to get rid of them because I know that I am bored.”

–C. E. M. Joad, 1891-1953, was a British philosopher, educator, and radio personality.

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ? #296

Published November 25, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“One of the virtues of being very young is that you don’t let the facts get in the way of your imagination.”

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“If I’d known I was going to live this long, I’d have taken better care of myself.” – Eubie Blake

 (Blake, 1887-1983, was an American composer and pianist of ragtime, jazz, and popular music.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes