Tag Archives: Leonard Cohen

What’s Your QQ*? #333

*Quotation Quotient

  (Published August 11, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “No great mind has ever existed without a touch of madness.”

A. Alan Kalter

B. Aristotle

C. Mary Todd Lincoln

2. “I have never killed a man, but I have read many obituaries with great pleasure.”

A. Ted Bundy

B. Julie Andrews

C. Clarence Darrow

3. “Every gun that is made, every warship launched, every rocket fired signifies, in the final sense, a theft from those who hunger and are not fed, those who are cold and are not clothed. This world in arms is not spending money alone. It is spending the sweat of its laborers, the genius of its scientists, the hopes of its children.”

A. Franklin Roosevelt

B. Dwight Eisenhower

C. Mother Teresa

4. “Ring the bells that still can ring/ Forget your perfect offering/

There is a crack in everything/ That’s how the light gets in.”

A. Leonard Cohen

B. Thomas Edison

C. Michael Jackson

5. “Darkness cannot drive out darkness: only light can do that. Hate cannot drive out hate: only love can do that.”

A. Martin Luther King, Jr.

B. Martin Van Buren

C. Martin Heidegger

6. “The modern conservative is engaged in one of man’s oldest exercises in moral philosophy; that is, the search for a superior moral justification for selfishness.”

A. Bill O’Reilly

B. Stevie Wonder

C. John Kenneth Galbraith

7. “Liberals claim to want to give a hearing to other views, but then are shocked and offended to discover that there are other views.”

A. Robert F. Kennedy

B. William F. Buckley, Jr.

C. B. F. Skinner

8. “The idea that you can merchandise candidates for high office like breakfast cereal – that you can gather votes like box tops – is, I think, the ultimate indignity to the democratic process.”

A. Adlai Stevenson

B. Grover Cleveland

C. Karl Rove

9. “I’m selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can’t handle me at my worst, then you sure as hell don’t deserve me at my best.”

A. Joe Biden

B. Mary Tyler Moore

C. Marilyn Monroe

10. “You only live once, but if you do it right, once is enough.”

A. Mae West

B. Alan Greenspan

C. Henry David Thoreau

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-A , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“It is better to remain silent at the risk of being thought a fool, than to talk and remove all doubt of it.”  - Maurice Switzer

(Switzer’s quote is from his 1906 book, “Mrs. Goose, Her Book.”)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #294

Published November 11, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“All the world is birthday cake, so take a piece, but not too much.”

 

 

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Some of the secret joys of living are not found by rushing from point A to point B, but by inventing some imaginary letters along the way.” ― Douglas Pagels

(Pagels has written many books, mostly for young adults.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #271

Published June 3, 2012 in the Monterey County Herald.

BONUS QUOTE OF THE DAY:

 

“People of the world don’t look at themselves, and so they blame one another.” – Maulana Jalaluddin Rumi

 (Rumi was a 13th century Persian poet, and a Sufi mystic.)

 



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations

What’s Your QQ? #246

BONUS QUOTE OF THE DAY

“When nothing seems to help, I go and look at a stone-cutter hammering away at his rock perhaps a hundred times without as much as a crack showing in it. Yet at the hundred and first blow it would split in two, and I know it was not that blow that did it, but all that had gone before.” — Jacob A. Riis

 (Riis, 1849-1914, was a Danish American social reformer, journalist and photographer.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations