Tag Archives: Katharine Hepburn

What’s Your QQ*? #378

*QUOTATION QUOTIENT

(Published June 22, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “If your train’s on the wrong track every station you come to is the wrong station.”

A. Sir Isaac Newton

B. Bernard Malamud

C. Casey Jones

 

2. “Most people would sooner die than think; in fact, they do so.”

A. Bertrand Russell

B. Auguste Rodin

C. Henry Kissinger

 

3. “Quoth the Raven ‘Nevermore.’”

A. Edgar Allan Poe

B. Edgar Cayce

C. Edgar Degas

 

4. “It’s easier to fool people than to convince them that they have been fooled.”

A. Lex Luthor

B. Mark Twain

C. Andrew Jackson

 

5. “If you have built castles in the air, your work need not be lost; that is where they should be. Now put the foundations under them.”

A. Rube Goldberg

B. William Randolph Hearst

C. Henry David Thoreau

 

6. “The smart way to keep people passive and obedient is to strictly limit the spectrum of acceptable opinion, but allow very lively debate within that spectrum.”

A. David Gregory

B. Noam Chomsky

C. Lucille Ball

 

7. “Acting is the most minor of gifts and not a very high-class way to earn a living. After all, Shirley Temple could do it at the age of four.”

A. Katharine Hepburn

B. Bill “Bojangles” Robinson

C. Drew Barrymore

 

8. “What should you do when you see an endangered animal that is eating an endangered plant?”

A. Boz Scaggs

B. Neil deGrasse Tyson

C. George Carlin

 

9. “It’s my party, and I’ll cry if I want to.”

A. Frank Gore

B. Al Gore

C. Lesley Gore

 

10. “Keep your feet on the ground and keep reaching for the stars.”

A. Carl Sagan

B. Casey Kasem

C. George Washington

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “One can judge a civilization by the way it treats its women.” – Helen Foster Snow

(Snow, 1907-1997, was an American journalist who lived and reported from China in the turbulent 1930s.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, Uncategorized, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #303

Published January 13, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“Golf seems to be an arduous way to go for a walk. I prefer to take my dogs out.”   (Quote #10)

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Love of my country does not demand that I shall hate and slay those noble and faithful souls who also love theirs.”

Romain Rolland

 (Rolland, 1866-1944, was a French novelist, dramatist and essayist, and recipient of the Nobel Prize for Literature in 1915.)

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes