Tag Archives: Jonathan Swift

What’s Your Quotation Quotient? #423

Published May 3, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)

1. “People who love to eat are always the best people.”

 

A. Andrew Jackson

B. Melissa McCarthy

C. Julia Child

 

2. “I suggest that the only books that influence us are those for which we are ready, and which have gone a little further down our particular path than we have yet gone ourselves.”

 

A. E.M. Forster

B. Ricardo Montalbán

C. Johan Gutenberg

 

3. “If you should have a boy, do not christian him John…’tis a bad name and goes against a man. If my name had been Edmund I should have been more fortunate.”

 

A. John Keats

B. John McCain

C. John Oliver

 

4. “In all my work what I try to say is that as human beings we are more alike than we are unalike.”

 

A. Jack Nicholson

B. Maya Angelou

C. J. K. Rowling

 

5. “Satire is a sort of glass wherein beholders do generally discover everybody’s face but their own; which is the chief reason for that kind reception it meets with in the world, and that so very few are offended with it.”

 

A. Helen Keller

B. Jonathan Swift

C. Jon Stewart

 

6. “I got out this diary and read, as one always does read one’s own writing, with a kind of guilty intensity.”

 

A. Carol Burnett

B. Chris Kyle

C. Virginia Woolf

 

7. “God’s looking down making little Bruce. He’s looking down and he says, ‘Okay, what are we going to do with this one?’ … God looks down, chuckles a little bit and says, ‘Lets give him a soul of a female!”‘

 

A. Bruce Willis

B. Bruce Jenner

C. Bruce Springsteen

 

8. “Older men declare war. But it is youth that must fight and die. And it is youth who must inherit the tribulation, the sorrow and the triumphs that are the aftermath of war.”

 

A. Herbert Hoover

B. Christina Aguilera

C. George W. Bush

 

9. “The fairest thing in nature, a flower, still has its roots in earth and manure.”

 

A. D. H. Lawrence

B. B. B. King

C. H. G. Wells

 

10. “Nobody sees a flower – really – it is so small it takes time – we haven’t time – and to see takes time, like to have a friend takes time.”

 

A. Norman Rockwell

B. Georgia O’Keeffe

C. Jerry Lee Lewis

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-A , 4-B , 5-B , 6-C , 7-B , 8-A , 9-A , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “My quarrel with him is, that his works contain nothing worth quoting; and a book that furnishes no quotations, is, me judice, no book – it is a plaything.”

 ―Thomas Love Peacock (1785-1866) was an English poet and satiric novelist.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #366

*Quotation Quotient

(Published March 30, 2014 in the Monterey County Herald.)

 

1. “In times of change, learners inherit the earth, while the learned find themselves beautifully equipped to deal with a world that no longer exists.”

A. Eric Hoffer

B. Eric Clapton

C. Eric Cantor

 

2. “No man ever yet became great by imitation.”

A. Elvis Presley

B. Jimmy Fallon

C. Samuel Johnson

 

3. “You never realize how short a month is until you pay alimony.”

A. John Barrymore

B. Condoleezza Rice

C. Paul McCartney

 

4. “Were it left to me to decide whether we should have a government without newspapers, or newspapers without a government, I should not hesitate a moment to prefer the latter.”

A. Phil Bowhay

B. Thomas Jefferson

C. Rupert Murdoch

 

5. “Armaments, universal debt and planned obsolescence — those are the three pillars of Western prosperity.”

A. Kim Jong-un

B. Bill Mahr

C. Aldous Huxley

 

6. “Early to bed and early to rise, makes a man healthy, wealthy, and wise.”

A. Benjamin Franklin

B. Groucho Marx

C. Jack LaLanne

 

7. “The best way to keep children at home is to make the home atmosphere pleasant, and let the air out of the tires.”

A. Immanuel Kant

B. Dorothy Parker

C. Mario Andretti

 

8. “Everyone has a photographic memory; some just don’t have film.”

A. Marilu Henner

B. Mathew Brady

C. Steven Wright

 

9. “She wears her clothes as if they are thrown on with a pitchfork”

A. Jonathan Swift

B. Chelsea Handler

C. Donatella Versace

 

10. “When you cease to make a contribution, you begin to die.”

A. Jerry Lewis

B. Eleanor Roosevelt

C. Warren G. Harding

 

 

Answers1-A, 2- C, 3-A, 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

 Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)       8-9–QQQ = Scholar                       

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “The friendships which last are those wherein each friend respects the other’s dignity to the point of not really wanting anything from him.”

– Cyril Connolly

 (Connolly, 1903-1974, was an English novelist and literary critic.)

 

2 Comments

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #346

*Quotation Quotient

  (Published November 10, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “‘You are old, father William,’ the young man said,/  ‘And your hair has become very white;/ And yet you incessantly stand on your head/  Do you think, at your age, it is right?'”

A. William the Conqueror  

B. Lewis Carroll

C. Father Junipero Serra

2. “Nothing marks the change from the city to the country so much as the absence of grinding noises. The country is never silent. But its sounds are separate, distinct, and as it were, articulate.”

A. Henry Ward Beecher

B. Benjamin Franklin

C. Frank Sinatra

3. “Life is made up of sobs, sniffles, and smiles, with sniffles predominating.”

A. R. Kelly

B. C. Everett Koop

C. O. Henry

4. “Whoever fights monsters should see to it that in the process he does not become a monster. And if you gaze long enough into an abyss, the abyss will gaze back into you.”

A. Friedrich Nietzsche

B. Mary Shelley

C. Lon Chaney

5. “‘Tis an old maxim in the schools,/ That flattery’s the food of fools;/

Yet now and then your men of wit/ Will condescend to take a bit.”

A. Jonathan Swift

B. Will Rogers

C. Mae West

6. “Whenever a man has cast a longing eye on offices, a rottenness begins in his conduct.” 

A. Ted Cruz

B. Thomas Jefferson

C. Steve Carell

7. “If I were two-faced, would I be wearing this one?”

A. Dr. Jekyll

B. Emmett Kelly

C. Abraham Lincoln

8. “Wealth is not without its advantages and the case to the contrary, although it has often been made, has never proved widely persuasive. ”

A. Emily Dickinson

B. John Kenneth Galbraith

C. Michael Bloomberg

9. “We march up, moody or good-tempered soldiers – we reach the zone where the front begins and become on the instant human animals.” 

A. Erich Maria Remarque

B. Erich Fromm

C. Eric Clapton

10. “A fool learns from his experience. A wise person learns from the experience of others.” 

A. Walter White

B. Vladimir Lenin

C. Otto von Bismarck

Answers: 1-B, 2-A , 3-C , 4-A , 5-A , 6-B , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“We don’t understand life any better at forty than at twenty, but by then we realize it and admit it.” – Jules Renard

 (Renard, 1864-1910, was a French author.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #342

*Quotation Quotient

  (Published October 13, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “To argue with a man who has renounced the use and authority of reason, and whose philosophy consists in holding humanity in contempt, is like administering medicine to the dead, or endeavoring to convert an atheist by scripture.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Thomas Paine

C. Bill Murray

2. “I thank God for my handicaps. For through them, I have found myself, my work and my God.”

A. Helen Keller

B. Stephen Hawking

C. Larry Flynt

 3. “What light through yonder window breaks?/ It is the east, and Juliet is the sun.”

A. William Shakespeare

B. Margaret Thatcher

C. Galileo Galilei

4. “The urge to save humanity is almost always only a false-face for the urge to rule it.”

A. Rudolph Hess

B. Frank Lloyd Wright

C. H.L. Mencken

5. “Nobody, as long as he moves about among the chaotic currents of life, is without trouble.”

A. Carl Jung

B. Humphrey Bogart

C. Dr. Drew Pinsky

6. “There is one thing about being President — nobody can tell you when to sit down.”

A. Mitt Romney

B. Thomas Jefferson

C. Dwight Eisenhower

7. “There is much to be said in favour of modern journalism. By giving us the opinions of the uneducated, it keeps us in touch with the ignorance of the community.”

A. Scarlett Johansson

B. Oscar Wilde

C. Anderson Cooper

8. “Sickness is a belief, which must be annihilated by the divine Mind.”

A. Mary Baker Eddy

B. Tom Cruise

C. Dr. Oz

9. “The only way to keep your health is to eat what you don’t want, drink what you don’t like, and do what you’d rather not.”

A. Richard Simmons

B. John Kerry

C. Mark Twain

10. “We have just enough religion to make us hate, but not enough to make us love one another.”

A. Jonathan Livingston Seagull

B. Jonathan Winters

C. Jonathan Swift

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-A , 6-C , 7-B , 8-A , 9-C , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“A good scare is worth more to a man than good advice.” –

Edward W. Howe

 (Howe, 1853-1937, was an American author and editor.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?