Tag Archives: Johnny Carson

What’s Your Quotation Quotient? #429

Published June 12-14, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


1. “A nation that destroys it’s soils destroys itself. Forests are the lungs of our land, purifying the air and giving fresh strength to our people.”

A. Franklin D. Roosevelt

B. Mitch McConnell

C. Elton John

2. “It is better to know some of the questions than all of the answers.”

A. James Thurber

B. James Bond

C. James Madison

3. “Democracy means that anyone can grow up to be president, and anyone who doesn’t grow up can be vice president.”

A. Dan Quayle

B. Karl Marx

C. Johnny Carson

4. “I have always a sacred veneration for anyone I observe to be a little out of repair in his person, as supposing him either a poet or a philosopher.”

A. John Wooden

B. Jonathan Swift

C. Joseph McCarthy

5. “A pessimist is one who makes difficulties of his opportunities and an optimist is one who makes opportunities of his difficulties.” 

A. Harry Shearer

B. Harry Potter

C. Harry S. Truman

6. “They say hard work never hurt anybody, but I figure why take the chance.”

A. Ronald Reagan

B. William Shakespeare

C. Queen Elizabeth II

7. “Many a man has fallen in love with a girl in a light so dim he would not have chosen a suit by it.”

A. Martin Luther King

B. Maurice Chevalier

C. George Zimmer

8. “The urge to save humanity is almost always only a false-face for the urge to rule it.”

A. B.F. Skinner

B. C.S. Lewis

C. H.L. Mencken

9. “The President has kept all of the promises he intended to keep.”

A. George Stephanopolous

B. Gene Hackman

C. Nancy Reagan

10. “Progress may have been all right once, but it has gone on too long.”

A. John McCain

B. Ogden Nash

C. Ferdinand Magellan

Answers: 1-A, 2-A , 3-C , 4-B , 5-C , 6-A , 7-B , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Advice to children crossing the street: damn the lights. Watch the cars. The lights ain’t never killed nobody.”

~Moms Mabley, 1894-1975, was an American standup comedian.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ? #304

Published January 20, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“Of all sad words of tongue or pen, the saddest are these, ‘It might have been.’”

BONUS QUOTE OF THE DAY:

 

“There are two great days in a person’s life — the day we are born and the day we discover why.” – William Barclay

 (Barclay, 1907-1978, was a Scottish theologian and author.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #284

Published September 2, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“Truth is like the sun. You can shut it out for a time, but it ain’t going away.”

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Labor Day is a glorious holiday because your child will be going back to school the next day.  It would have been called Independence Day, but that name was already taken.”  ~Bill Dodds

 (Dodds has written several humor books.)

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #230

BONUS QUOTE OF THE DAY

“If we were to care about every person suffering on this planet, life would shut down.” – David Shore

 (Shore created, and wrote many of the episodes of the TV series House, starring Hugh Laurie as Dr. Gregory House.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations