Tag Archives: John Madden

What’s Your QQ*? #410


(Interactive version published February 1, 2015 at Montereyherald.com.)


1. “Life is a long lesson in humility.”


A. Donald Trump

B. Marco Polo

C. James M. Barrie


2. “Laurel and Hardy, that’s John and Yoko. And we stand a better chance under that guise because all the serious people like Martin Luther King, Jr. and Kennedy and Gandhi got shot.”


A. John Legend

B. John Lennon

C. John Travolta


3. “Great things are not accomplished by those who yield to trends and fads and popular opinion.”


A. Jack Kerouac

B. Chevy Chase

C. Millard Fillmore


4. “And above all, watch with glittering eyes the whole world around you because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don’t believe in magic will never find it.”


A. Roald Dahl

B. Joseph Stalin

C. Edgar Allan Poe


5. “I love mankind … it’s people I can’t stand!!”


A. Garfield

B. Charles Schulz

C. Abraham Lincoln


6. “When you call yourself an Indian or a Muslim or a Christian or a European, or anything else, you are being violent. Do you see why it is violent? It is because you are separating yourself from the rest of mankind. When you separate yourself by belief, by nationality, by tradition, it breeds violence.”


A. J. Krishnamurti

B. O. Henry

C. R. Kelly


7. “Nobody realizes that some people expend tremendous energy merely to be normal.”


A. Bill Belichick

B. Ozzy Osbourne

C. Albert Camus


8. “Airline hostesses show you how to use a seatbelt in case you haven’t been in a car since 1965.”


A. Jerry Seinfeld

B. Mark Twain

C. Mario Andretti


9. “Government is actually the worst failure of civilized man. There has never been a really good one, and even those that are most tolerable are arbitrary, cruel, grasping and unintelligent.”


A. Bill Clinton

B. Pete Carroll

C. H. L. Mencken


10. “That’s the biggest gap in sports, the difference between the winner and the loser of the Super Bowl.”

A. Steve Jobs

B. John Madden

C. O.J. Simpson





Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B


Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce



 “I’d run over my own mother to win the Super Bowl” – Washington Redskins guard Russ Grimm (Super Bowl XVIII)

 “I’d run over Russ Grimm’s mother to win the Super Bowl, too” – L. A. Raiders linebacker Matt Millen










Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #306

Published February 3, 2013 in the Monterey County Herald

Who said?

“The reason women don’t play football is because 11 of them would never wear the same outfit in public.” 


“If (the Super Bowl is) the ultimate game, why are they playing it again next year?” – Duane Thomas

 (Running back Thomas helped Dallas win the Super Bowl in 1972.)


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quotes, What's Your QQ?