Tag Archives: . John Lennon

What’s Your Quotation Quotient? #453

Published December 6, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to change.”

 

A. Conan O’Brien

B. Caitlyn Jenner

C. Charles Darwin

 

2. “Success is stumbling from failure to failure with no loss of enthusiasm.”

 

A. Winston Churchill

B. Marco Polo

C. Paul McCartney

 

3. “I’m a wonderful housekeeper. Every time I get a divorce, I keep the house.”

 

A. Katie Couric

B. Eleanor Roosevelt

C. Zsa Zsa Gabor

 

4. “Our society is run by insane people for insane objectives…. I think we’re being run by maniacs for maniacal ends and I think I’m liable to be put away as insane for expressing that. That’s what’s insane about it.”

 

A. Bernie Sanders

B. Andy Williams

C. John Lennon

 

5. “A mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions.”

 

A. Oliver Wendell Holmes, Jr.

B. Jim Carrey

C. Timothy Leary

 

6. “Everything can be taken from a man but one thing: the last of the human freedoms—to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way.”

 

A. Chevy Chase

B. Viktor Frankl

C. Art Linkletter

 

7. “If a child is to keep alive his inborn sense of wonder without any such gift from the fairies, he needs the companionship of at least one adult who can share it, rediscovering with him the joy, excitement and mystery of the world we live in.”

 

A. Johnny Carson

B. Rachel Carson

C. Kit Carson

 

8. “Searching is half the fun: life is much more manageable when thought of as a scavenger hunt as opposed to a surprise party.”

 

A. Jimmy Buffett

B. Mahatma Gandhi

C. William Shakespeare

 

9. “If you don’t have a seat at the table, you’re probably on the menu.”

 

A. Wolfgang Puck

B. Elizabeth Warren

C. The Mad Hatter

 

10. “A real friend is one who walks in when the rest of the world walks out.”

 

A. Fidel Castro

B. Michael Richards

C. Walter Winchell

 

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-B , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“A vigorous five-mile walk will do more good for an unhappy but otherwise healthy adult than all the medicine and psychology in the world.”

–Paul Dudley White, 1886-1973, was an American physician and a pioneering cardiologist.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, Uncategorized

What’s Your Quotation Quotient? #443

Published September 27, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Interactive version)


 

1. “There never was a good war or a bad peace.”

A. Arnold Schwarzenegger

B. Benjamin Franklin

C. Ivan Pavlov

2. “The night/ Hath been to me a more familiar face/ Than that of man; and in her starry shade/ Of dim and solitary loveliness/ I learned the language of another world.”

A. Shel Silverstein

B. Colin Kaepernick

C. Lord Byron

3. “I put things down on sheets of paper and stuff them in my pockets. When I have enough, I have a book.”

A. John Lennon

B. Leo Tolstoy

C. Arnold Palmer

4. “Early to rise and early to bed makes a male healthy, wealthy, and dead. ”

A. James Thurber

B. James Taylor

C. James Madison

5. “Jury — A group of twelve men who, having lied to the judge about their hearing, health and business engagements, have failed to fool him.”

A. Socrates

B. Nancy Grace

C. H. L. Mencken

6. “This was the most unkindest cut of all.”

A. Scott Walker

B. William Shakespeare

C. Jackie Collins

7. “A single sunbeam is enough to drive away many shadows.”

A. St. Francis of Assisi

B. Sarah Silverman

C. Bernie Sanders

8. “The history of human opinion is scarcely anything more than the history of human errors.”

A. Pelé

B. Eminem

C. Voltaire

9. “My problem lies in reconciling my gross habits with my net income.”

A. Errol Flynn

B. Gerald Ford

C. George Washington Carver

10. “Always go to other people’s funerals, otherwise they won’t come to yours.”

A. Yogi Bear

B. Yogi Berra

C. Maharishi Mahesh Yogi

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-A , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“Don’t ask yourself what the world needs; ask yourself what makes you come alive, and then go and do that. Because what the world needs is people who have come alive.”

~ Howard Thurman, 1899-1981, was an American theologian, educator, author, and civil rights leader.

Leave a comment

Filed under Errol Flynn, Howard Thurman, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, St. Francis of Assisi, Voltaire, Yogi Berra

What’s Your QQ*? #410

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published February 1, 2015 at Montereyherald.com.)

 

1. “Life is a long lesson in humility.”

 

A. Donald Trump

B. Marco Polo

C. James M. Barrie

 

2. “Laurel and Hardy, that’s John and Yoko. And we stand a better chance under that guise because all the serious people like Martin Luther King, Jr. and Kennedy and Gandhi got shot.”

 

A. John Legend

B. John Lennon

C. John Travolta

 

3. “Great things are not accomplished by those who yield to trends and fads and popular opinion.”

 

A. Jack Kerouac

B. Chevy Chase

C. Millard Fillmore

 

4. “And above all, watch with glittering eyes the whole world around you because the greatest secrets are always hidden in the most unlikely places. Those who don’t believe in magic will never find it.”

 

A. Roald Dahl

B. Joseph Stalin

C. Edgar Allan Poe

 

5. “I love mankind … it’s people I can’t stand!!”

 

A. Garfield

B. Charles Schulz

C. Abraham Lincoln

 

6. “When you call yourself an Indian or a Muslim or a Christian or a European, or anything else, you are being violent. Do you see why it is violent? It is because you are separating yourself from the rest of mankind. When you separate yourself by belief, by nationality, by tradition, it breeds violence.”

 

A. J. Krishnamurti

B. O. Henry

C. R. Kelly

 

7. “Nobody realizes that some people expend tremendous energy merely to be normal.”

 

A. Bill Belichick

B. Ozzy Osbourne

C. Albert Camus

 

8. “Airline hostesses show you how to use a seatbelt in case you haven’t been in a car since 1965.”

 

A. Jerry Seinfeld

B. Mark Twain

C. Mario Andretti

 

9. “Government is actually the worst failure of civilized man. There has never been a really good one, and even those that are most tolerable are arbitrary, cruel, grasping and unintelligent.”

 

A. Bill Clinton

B. Pete Carroll

C. H. L. Mencken

 

10. “That’s the biggest gap in sports, the difference between the winner and the loser of the Super Bowl.”

A. Steve Jobs

B. John Madden

C. O.J. Simpson

 

 

 

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTES:

 “I’d run over my own mother to win the Super Bowl” – Washington Redskins guard Russ Grimm (Super Bowl XVIII)

 “I’d run over Russ Grimm’s mother to win the Super Bowl, too” – L. A. Raiders linebacker Matt Millen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #398

*QUOTATION QUOTIENT

(Published November 9, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Being honest may not get you a lot of friends but it’ll always get you the right ones”

 

A. Renée Zellweger

B. John Lennon

C. Christopher Columbus

 

2. “It is the mark of an educated mind to be able to entertain a thought without accepting it.”

 

A. Thurgood Marshall

B. Stephen Colbert

C. Aristotle

 

3. “When you are courting a nice girl an hour seems like a second. When you sit on a red-hot cinder a second seems like an hour. That’s relativity.”

 

A. Count Basie

B. Arthur Fonzarelli

C. Albert Einstein

 

4. “Wise men speak because they have something to say; fools because they have to say something.”

 

A. Plato

B. Marcel Marceau

C. Edmund Hillary

 

5. “You have enemies? Good. That means you’ve stood up for something, sometime in your life.”  

 

A. Betsy Ross

B. Winston Churchill

C. Vincent Van Gogh

 

6. “No woman can call herself free until she can choose consciously whether she will or will not be a mother.”

 

A. Margaret Sanger

B. Margaret Mitchell

C. Margaret Thatcher

 

7. “I have never found a companion that was so companionable as solitude.”

 

A. James K. Polk

B. Donald Trump

C. Henry David Thoreau

 

8. “Everyone you will ever meet knows something you don’t.”

 

A. John Maynard Keynes

B. Bill Nye

C. Orville Redenbacher

 

9. “She is descended from a long line that her mother listened to.”

 

A. Gypsy Rose Lee

B. Matthew McConaughey

C. Madison Bumgarner

 

10. “The idea is not to live forever, it is to create something that will.”

 

A. Jerry Brown

B. Napoleon Bonaparte

C. Andy Warhol

 

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-C , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-A , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“The reason we struggle with insecurity is because we compare our behind-the-scenes with everyone else’s highlight reel.” – Steve Furtick

 (Furtick, b. 1980, is a North Carolina pastor and author.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz