Tag Archives: . Jimmy Buffett

What’s Your Quotation Quotient? #453

Published December 6, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “It is not the strongest of the species that survive, nor the most intelligent, but the one most responsive to change.”

 

A. Conan O’Brien

B. Caitlyn Jenner

C. Charles Darwin

 

2. “Success is stumbling from failure to failure with no loss of enthusiasm.”

 

A. Winston Churchill

B. Marco Polo

C. Paul McCartney

 

3. “I’m a wonderful housekeeper. Every time I get a divorce, I keep the house.”

 

A. Katie Couric

B. Eleanor Roosevelt

C. Zsa Zsa Gabor

 

4. “Our society is run by insane people for insane objectives…. I think we’re being run by maniacs for maniacal ends and I think I’m liable to be put away as insane for expressing that. That’s what’s insane about it.”

 

A. Bernie Sanders

B. Andy Williams

C. John Lennon

 

5. “A mind that is stretched by a new experience can never go back to its old dimensions.”

 

A. Oliver Wendell Holmes, Jr.

B. Jim Carrey

C. Timothy Leary

 

6. “Everything can be taken from a man but one thing: the last of the human freedoms—to choose one’s attitude in any given set of circumstances, to choose one’s own way.”

 

A. Chevy Chase

B. Viktor Frankl

C. Art Linkletter

 

7. “If a child is to keep alive his inborn sense of wonder without any such gift from the fairies, he needs the companionship of at least one adult who can share it, rediscovering with him the joy, excitement and mystery of the world we live in.”

 

A. Johnny Carson

B. Rachel Carson

C. Kit Carson

 

8. “Searching is half the fun: life is much more manageable when thought of as a scavenger hunt as opposed to a surprise party.”

 

A. Jimmy Buffett

B. Mahatma Gandhi

C. William Shakespeare

 

9. “If you don’t have a seat at the table, you’re probably on the menu.”

 

A. Wolfgang Puck

B. Elizabeth Warren

C. The Mad Hatter

 

10. “A real friend is one who walks in when the rest of the world walks out.”

 

A. Fidel Castro

B. Michael Richards

C. Walter Winchell

 

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-C , 5-A , 6-B , 7-B , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

 

BONUS QUOTE:

“A vigorous five-mile walk will do more good for an unhappy but otherwise healthy adult than all the medicine and psychology in the world.”

–Paul Dudley White, 1886-1973, was an American physician and a pioneering cardiologist.

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, Uncategorized

What’s Your Quotation Quotient? #449

Published November 8, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle (Click HERE to play the Interactive version)


 

1. “We judge ourselves by what we feel capable of doing, while others judge us by what we have already done.”

A. Henry Wadsworth Longfellow

B. Howard Hughes

C. Antonio Banderas

2. “There is a terrific disadvantage in not having the abrasive quality of the press applied to you daily…even though we never like it, and even though we wish they didn’t write it, and even though we disapprove, there isn’t any doubt that we could not do the job at all in a free society without a very, very active press.”

A. Reince Priebus

B. John F. Kennedy

C. Josiah “Jed” Bartlet

3. “Human nature is so well disposed towards those who are in interesting situations, that a young person, who either marries or dies, is sure of being kindly spoken of.”

A. Jane Austen

B. Jane Fonda

C. Jane Lynch

4. “I’ve often said there’s nothing better for the inside of a man than the outside of a horse.”

A. Bill Shoemaker

B. Bill Gates

C. Ronald Reagan

5. “It’s a terrible thing, I think, in life to wait until you’re ready. I have this feeling now that actually no one is ever ready to do anything. There is almost no such thing as ready. There is only now. And you may as well do it now. Generally speaking, now is as good a time as any.”

A. William Shakespeare

B. Hugh Laurie

C. Yogi Berra

6. “Indecision may or may not be my problem.”

A. Jimmy Buffett

B. George W. Bush

C. Vladimir Putin

7. “The release of atom power has changed everything except our way of thinking.. the solution to this problem lies in the heart of mankind. If only I had known, I should have become a watchmaker.”

A. Harry S. Truman

B. Leonardo da Vinci

C. Albert Einstein

8. “Trying to be happy by accumulating possessions is like trying to satisfy hunger by taping sandwiches all over your body.”

A. Pablo Picasso

B. George Carlin

C. Pope Francis

9. “Happy trails to you, until we meet again./ Happy trails to you, keep smilin’ until then.”

A. Will Rogers and Wiley Post

B. Mr. Rogers and Mr. McFeely

C. Roy Rogers and Dale Evans

10. “I have nothing new to teach the world. Truth and Non-violence are as old as the hills. All I have done is to try experiments in both on as vast a scale as I could.”

A. Mahatma Gandhi

B. Adolf Hitler

C. Jimmy Carter

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-B , 9-C , 10-A

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

“We should look in society not for consensus, but for in eliminable and acceptable conflicts, and for rationally controlled hostilities, as the normal condition of mankind…Harmony and inner consensus come with death.”

–Stuart Hampshire, 1914-2004, was an Oxford University philosopher.

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ?* #332

*Quotation Quotient

  (Published August 4, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “Do the best you can until you know better. Then when you know better, do better.”

A. Billy Barty

B. Neil Diamond

C. Maya Angelou

2. “As I walked out the door toward the gate that would lead to my freedom, I knew if I didn’t leave my bitterness and hatred behind, I’d still be in prison.”

A. Lindsay Lohan

B. Nelson Mandela

C. Bradley Manning

3. “I was so self -conscious, every time football players went into a huddle, I thought they were talking about me.”

A. Jackie Mason

B. William Rehnquist

C. Pat Summerall

4. “Where love rules, there is no will to power, and where power predominates, love is lacking. The one is the shadow of the other.”

A. Carl Yastrzemski

B. Carl Cherry

C. Carl Jung

5. “It has been said that democracy is the worst form of government except all the others that have been tried.”

A. Andrew Sullivan

B. Winston Churchill

C. Joseph Stalin

6. “I am not young enough to know everything.”

A. Oscar Wilde

B. Humphrey Bogart

C. Lisa Kudrow

7. “Happiness is good health and a bad memory.”

A. Ricky Ricardo

B. Leonardo da Vinci

C. Ingrid Bergman

8. “My success has depended wholly on putting things over on people, so I’m not sure that I’m that great a role model. I am, however, an experton pretending to be an expert on pretending to be an expert.”

A. Meryl Streep

B. Bill O’Reilly

C. Peyton Manning

9. “God gave men both a penis and a brain, but unfortunately not enough blood supply to run both at the same time.”

A. Anthony Weiner

B. Robin Williams

C. Jonas Salk

10. “If we weren’t all crazy we would go insane.”

A. Abraham Maslow

B. Sirhan Sirhan

C. Jimmy Buffett

 

Answers: 1-C, 2-B , 3-A , 4-C , 5-B , 6-A , 7-C , 8-A , 9-B , 10-C

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “We have to get it into our heads once and for all that we cannot settle disputes by eliminating human beings.” – Jeannette Rankin

 (Rankin, 1880-1973, from Montana, was the first woman in the U.S. Congress, and a lifelong pacifist. She died in Carmel.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #295

Published November 18, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“On Thanksgiving Day we acknowledge our dependence.”   

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“If the only prayer you said in your whole life was, ‘thank you,’ that would suffice.”  ~Meister Eckhart

 (Eckhart, c. 1260-c. 1327, was a German theologian, philosopher and mystic.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes