Tag Archives: Jack Benny

What’s Your QQ*? #383

*QUOTATION QUOTIENT

(Published July 27, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A telescope will magnify a star a thousand times, but a good press agent can do even better.”

 

A. Fred Allen

B. Fred Astaire

C. Fred Flintstone

 

2. “Yes the truth is that men’s ambition and their desire to make money are among the most frequent causes of deliberate acts of injustice.”

 

A. Will Rogers

B. Chris Christie

C. Aristotle

 

3. “I don’t deserve this award, but I have arthritis and I don’t deserve that either.”

 

A. Sally Field

B. Jack Benny

C. Audie Murphy

 

4. “This is the second time in our history that there has come back from Germany to Downing Street peace with honour. I believe it is peace for our time.”

 

A. Neville Chamberlain

B. Angie Dickinson

C. Winston Churchill

 

5. “Anger is the most impotent of passions. It effects nothing it goes about, and hurts the one who is possessed by it more than the one against whom it is directed.”

 

A. Mel Gibson

B. Carl Sandburg

C. Howard Hughes

 

6. “Glory is fleeting, but obscurity is forever.”

 

A. Wayne Gretzky

B. Joan of Arc

C. Napoleon Bonaparte

 

7. “I only went out for a walk, and finally concluded to stay out till sundown; for going out, I found, was really going in.”

 

A. John Muir

B. Rocky Balboa

C. Theodore Roosevelt

 

8. “I love to think of nature as an unlimited broadcasting station, through which God speaks to us every hour, if we will only tune in.”

A. George Carlin

B. George Washington Carver

C. George Washington

 

9. “The test of our progress is not whether we add to the abundance of those who have much. It is whether we provide enough to those who have little.”

 

A. Michele Bachmann

B. Franklin Delano Roosevelt

C. Joseph Stalin

 

10. “Women might be able to fake orgasms. But men can fake whole relationships.”

 

A. Rosalynn Carter

B. Charles Dickens

C. Sharon Stone

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-B , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-C

 

Scoring:              10–QQQQ = Quote-Master  

(number correct)    8-9–QQQ = Scholar                    

                                  6-7–QQ = Literate

                                 4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 Television: “I didn’t ever dream it would be so good, the color and everything. It is beyond my expectations. But the programs! I would never let my children even come close to this thing!” – Vladimir Zworykin

 (Zworykin, 1889-1982, a Russian-born American electronic engineer and inventor, has been called the “Father of Television.”)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, Uncategorized, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #255

 

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Why do you want to shut out of your life any uneasiness, any misery, any depression, since after all you don’t know what work these conditions are doing inside you?” – Rainer Maria Rilke

 (Rilke, 1875-1926, was a German writer and poet. He is considered one of the greatest lyric poets of modern Germany.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations

What’s Your QQ? #225

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Life in Lubbock, Texas, taught me two things: One is that God loves you and you’re going to burn in hell. The other is that sex is the most awful, filthy thing on earth and you should save it for someone you love.” –Butch Hancock

(Hancock is a country/rock singer-songwriter, and a founding member of the Flatlanders.)

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations