Tag Archives: Gloria Steinem

What’s Your QQ*? #369

*QUOTATION QUOTIENT

(Published April 20, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “Life is something you do when you can’t get to sleep.”

A. Henry David Thoreau

B. Wolf Blitzer

C. Fran Lebowitz

 

2. “I have always considered that the substitution of the internal combustion engine for the horse marked a very gloomy milestone in the progress of mankind.”

A. Winston Churchill

B. Henry Ford

C. Jennifer Aniston

 

3. “Take most people, they’re crazy about cars…I’d rather have a goddam horse. A horse is at least human, for God’s sake.”

A. Bill Shoemaker

B. Wilbur Post

C. J.D. Salinger

 

4. “I believe that if we really want human brotherhood to spread and increase until it makes life safe and sane, we must also be certain that there is no one true faith or path by which it may spread.”

A. Robert Louis Stevenson

B. Adlai Stevenson

C. McLean Stevenson

 

5. “The secret of success in life is for a man to be ready for his opportunity when it comes.”

A. Benjamin Disraeli

B. Julia Louis-Dreyfus

C. Marie Antoinette

 

6. “We live in a moment of history where change is so speeded up that we begin to see the present only when it is already disappearing.”

A. Christopher Columbus

B. Yasser Arafat

C. R.D. Laing

 

7. “You remember my ideal cat has always a huge rat in its mouth, just going out of sight – though going out of sight in itself has a peculiar pleasure.”

A. Emily Dickinson

B. Cesar Chavez

C. Francisco Goya

 

8. “Women may be the one group that grows more radical with age.”

A. Hillary Clinton

B. Gloria Steinem

C. Che Guevara

 

9. “Traffic signals in New York are just rough guidelines.”

A. David Letterman

B. Jesse James

C. Rudy Giuliani

 

10. “Learning without thought is labor lost; thought without learning is perilous.”

A. Sid Caesar

B. Confucius

C. Pharrell Williams

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-C , 4-B , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q=Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “I never read the life of any important person without discovering that he knew more and could do more than I could ever hope to know or do in half a dozen lifetimes.”  – Joseph Priestley

 (Priestley, 1733-1804, was an English theologian, philosopher and scientist.)

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #322

*Quotation Quotient

  (Published May 26, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “A person with a new idea is a crank until the idea succeeds.”

 A. Mark Zuckerberg

B. Mark Twain

C. Mark Cuban

2. “Power can be taken, but not given. The process of the taking is empowerment in itself.”

A. Sandra Day O’Conner

B. Richard Dreyfuss

C. Gloria Steinem

3. “There can be hope only for a society which acts as one big family, not as many separate ones.”

A. Anwar Sadat

B. Marcia Brady

C. Abraham Lincoln

4. “A door is what a dog is perpetually on the wrong side of.”

A. Jim Morrison

B. Seth Meyers

C. Ogden Nash

5. “Religion. It’s given people hope in a world torn apart by religion.”

A. Jon Stewart

B. Norman Vincent Peale

C. Joe Biden

6. “I hold it true, whate’er befall;/  I feel it, when I sorrow most;/  Tis better to have loved and lost/  Than never to have loved at all.”

A. Horatio Alger

B. Laura Ingalls Wilder

C. Alfred Tennyson

7. “I’ve been in love with the same woman for forty-one years. If my wife finds out, she’ll kill me.”         

A. Henny Youngman

B. Arnold Schwarzenegger

C. Jay Leno

8. “There never will be complete equality until women themselves help to make laws and elect lawmakers.”

A. Susan Sarandon

B. Susan B. Anthony

C. Susan Boyle

9. “Flowers have an expression of countenance as much as men or animals. Some seem to smile, some have a sad expression, some are pensive and diffident, others again are plain, honest and upright, like the broad-faced sunflower and the hollyhock.”  

A. Bruce Springsteen

B. Henry Ward Beecher

C. L. Frank Baum

10. “This is the short and the long of it.”

A. Herman Melville

B. Randy Newman

C. William Shakespeare

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-A , 4-C , 5-A , 6-C , 7-A , 8-B , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “There are some things that should never be mentioned in polite society – f’r instance, the doings of Polite Society.” – Elbert Hubbard

 (Hubbard, 1856-1915, was an American writer, publisher, artist and philosopher. He died aboard the Lusitania during WWI.)

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #291

Published October 21, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“Prejudice is a great time saver. You can form opinions without having to get the facts.” (see quote #10)

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Confession is good for the soul only in the sense that a tweed coat is good for dandruff – it is a palliative rather than a remedy.” – Peter De Vries

 (De Vries, 1910-1993, was an American editor and novelist.)

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes

What’s Your QQ? #271

Published June 3, 2012 in the Monterey County Herald.

BONUS QUOTE OF THE DAY:

 

“People of the world don’t look at themselves, and so they blame one another.” – Maulana Jalaluddin Rumi

 (Rumi was a 13th century Persian poet, and a Sufi mystic.)

 



Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations