Tag Archives: George S. Patton

What’s Your QQ*? #344

*Quotation Quotient

  (Published October 27, 2013 in the Monterey County Herald.)

1. “On Halloween, the parents sent their kids out looking like me.”

A. Rodney Dangerfield

B. Freddy Krueger

C. John Foster Dulles

2. “I don’t care to belong to a club that accepts people like me as members.”

A. Harpo Marx

B. Groucho Marx

C. Warren Buffett

3. “Water, water, every where,/ And all the boards did shrink;/

Water, water, every where,/ Nor any drop to drink.”

A. Samuel Taylor Coleridge

B. Tom Hanks

C. Edgar Allan Poe

4. “If our American way of life fails the child, it fails us all. ”

A. Carrie White

B. Pearl S. Buck

C. Honus Wagner

5. “The greatest monarch on the proudest throne is obliged to sit upon his own arse.”

A. Prince Charles

B. Mark Twain

C. Benjamin Franklin

6. “If a man sits down to think, he is immediately asked if has a headache.”

A. Auguste Rodin

B. Ralph Waldo Emerson

C. Plato

7. “Is life so dear or peace so sweet as to be purchased at the price of chains and slavery? Forbid it, Almighty God! I know not what course other may take; but as for me, give me liberty or give me death!”

A. Aaron Burr

B. Bea Arthur

C. Patrick Henry

8. “There is a time to take counsel of your fears, and there is a time to never listen to any fear.”

A. George S. Patton

B. Snooki

C. Alexander Hamilton

9. “They wrote in the old days that it is sweet and fitting to die for one’s country. But in modern war there is nothing sweet nor fitting in your dying. You will die like a dog for no good reason.”

A. Ernest Hemingway

B. John McCain

C. Jonathan Livingston Seagull

10. “A house is never still in darkness to those who listen intently; there is a whispering in distant chambers, an unearthly hand presses the snib of the window, the latch rises.  Ghosts were created when the first man awoke in the night. “

A. Lesley Stahl

B. J.M. Barrie

C. Boris Karloff

 

Answers: 1-A, 2-B , 3-A , 4-B , 5-C , 6-B , 7-C , 8-A , 9-A , 10-B

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 BONUS QUOTE:

 “Nothing on Earth so beautiful as the final haul on Halloween night.” – Steve Almond

 (Almond, 1966- , is an American short story writer and essayist.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ? #255

 

BONUS QUOTE OF THE DAY

“Why do you want to shut out of your life any uneasiness, any misery, any depression, since after all you don’t know what work these conditions are doing inside you?” – Rainer Maria Rilke

 (Rilke, 1875-1926, was a German writer and poet. He is considered one of the greatest lyric poets of modern Germany.)

 


Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations