Tag Archives: George Bernard Shaw

What’s Your QQ*? #414

*QUOTATION QUOTIENT

(Interactive version published March 1, 2015 at Montereyherald.com/lifestyle.)

 

1. “Break the monotony. Do something strange and extravagant!”

 

A. Ralph Nader

B. Ralph Kramden

C. Ralph Waldo Emerson

 

2. “Friendship is born at that moment when one man says to another: ‘What! You too? I thought that no one but myself . . .’”

 

A. C.S. Lewis

B. J.K. Rowling

C. R.J. Reynolds

 

3. “There’s only one way to have a happy marriage and as soon as I learn what it is I’ll get married again.”

 

A. Henry VIII

B. Clint Eastwood

C. Lady Gaga

 

4. “A government which robs Peter to pay Paul can always depend on the support of Paul.”

 

A. Paul Simon

B. George Bernard Shaw

C. Charles Dickens

 

5. “To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”

 

A. Mickey Mantle

B. John Kerry

C. Oscar Wilde

 

6. “War is an instrument entirely inefficient toward redressing wrong;

and multiplies, instead of indemnifying losses.”

 

A. Thomas Jefferson

B. Chris Kyle

C. Genghis Khan

 

7. “Develop interest in life as you see it; in people, things, literature, music – the world is so rich – simply throbbing with rich treasures, beautiful souls and interesting people. Forget yourself.”

 

A. Henry Miller

B. Dennis Miller

C. Stephanie Miller

 

8. “Mass demand has been created almost entirely through

the development of advertising.”

 

A. Calvin Coolidge

B. Don Draper

C. Marco Polo

 

9. “Every man is guilty of all the good he did not do.”

 

A. Charles Manson

B. Voltaire

C. Alexander Hamilton

 

10. “There is a race between mankind and the universe. Mankind is trying to build bigger, better, faster, and more foolproof machines. The universe is trying to build bigger, better, and faster fools. So far the universe is winning.”

 

A. Stephen Hawking

B. Benedict Cumberbatch

C. Albert Einstein

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-B , 5-C , 6-A , 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “As novices, we think we’re entirely responsible for the way people treat us. I have long since learned that we are responsible only for the way we treat people.”- Rose Wilder Lane

 (Lane, 1886-1968, the daughter of Laura Ingalls Wilder, was a writer and libertarian theorist.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #409

*QUOTATION QUOTIENT

(Published January 25, 2015 in the Monterey Herald.)

 

 

1. “He felt that his whole life was some kind of dream and he sometimes wondered whose it was and whether they were enjoying it.”

 

A. Douglas Adams

B. John Boehner

C. Leonard Hofstadter

 

2. “All great truths begin as blasphemies.”

 

A. Eddie Rickenbacker

B. Bob Hope

C. George Bernard Shaw

 

3. “The political and commercial morals of the United States are not merely food for laughter, they are an entire banquet.”

 

A. Wolfgang Puck

B. Mark Twain

C. John F. Kennedy

 

4. “Life is something to do when you can’t get to sleep.”

 

A. Fran Lebowitz

B. Dr. Benjamin Spock

C. Sir Isaac Newton

 

5. “It is forbidden to kill; therefore all murderers are punished unless they kill in large numbers and to the sound of trumpets.”

 

A. Tom Hanks

B. Voltaire

C. Corporal Klinger

 

6. “The truth is that there is nothing noble in being superior to somebody else. The only real nobility is in being superior to your former self.”

 

A. Whitney Young

B. Neil Diamond

C. Cleopatra

 

7. “Think left and think right and think low and think high. Oh, the things you can think up if only you try!”

 

A. Boris Pasternak

B. Lewis Carroll

C. Dr. Seuss

 

8. “It is a government of the people by the people for the people no longer; it is a government of corporations by corporations for corporations.”

 

A. Bob Dole

B. Louis Pasteur

C. Rutherford B. Hayes

 

9. “When it comes to life the critical thing is whether you take things for granted or take them with gratitude.”

 

A. J. K. Rowling

B. P. J. O’Rourke

C. G. K. Chesterton

 

10. “Formula for success – rise early, work hard, strike oil.”

 

A. J. Paul Getty

B. Warren Buffett

C. George W. Bush

 

 

 

Answers: 1-A, 2-C , 3-B , 4-A , 5-B , 6-A , 7-C , 8-C , 9-C , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“February, when the days of winter seem endless and no amount of wistful recollecting can bring back any air of summer.” – Shirley Jackson

 (Jackson, 1916-1965, was known for her stories and novels of the supernatural.)

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz

What’s Your QQ*? #405

*QUOTATION QUOTIENT

(Published December 28, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “A year has passed–another has commenced. These solemn divisions of time influence our feelings as they recur. Yet there is nothing in it; for every day in the year closes a twelvemonth as well as the 31st December.”

 

A. Walter White

B. Walter Mitty

C. Sir Walter Scott

 

2. “I once had a sparrow alight upon my shoulder for a moment, while I was hoeing in a village garden, and I felt that I was more distinguished by that circumstance than I should have been by any epaulet I could have worn.”

 

A. Henry David Thoreau

B. Liberace

C. Mark Twain

 

3. “The United States has been called the melting pot of the world. But it seems to me that the colored man either missed getting into the pot or he got melted down.”

 

A. Strom Thurmond

B. Thurgood Marshall

C. Henry Kissinger

 

4. “Imagination is more important than knowledge.  For knowledge is limited, whereas imagination embraces the entire world, stimulating progress, giving birth to evolution.”

 

A. Howard Hughes

B. Marilyn Monroe

C. Albert Einstein

 

5. “We do not receive wisdom, we must discover it for ourselves, after a journey through the wilderness which no one else can make for us, which no one can spare us.”

 

A. Marcel Proust

B. Taylor Swift

C. Bill Clinton

 

6. “England and America are two countries separated by the same language.”

 

A. William Shakespeare

B. George Bernard Shaw

C. Prince William

 

7. “Little soft clouds played happily in a blue sky, skipping from time to time in front of the sun as if they had come to put it out, and then sliding away suddenly so that the next might have his turn.”

 

A. A. A. Milne

B. B. B. King

C. C. C. Rider

 

8. “Though nothing can bring back the hour/ Of splendour in the grass, of glory in the flower.”

 

A. William Wordsworth

B. Natalie Wood

C. Stephen Foster

 

9. “Our problems are manmade–therefore, they can be solved by man. And man can be as big as he wants. No problem of human destiny is beyond human beings.”

 

A. Beatrix Potter

B. John F. Kennedy

C. Maria Callas

 

10. “Now there are more overweight people in America than average-weight people. So overweight people are now average, which means you’ve already met your New Year’s resolution.”

 

A. Engelbert Humperdinck

B. Chris Christie

C. Jay Leno

 

 

Answers: 1-C, 2-A , 3-B , 4-C , 5-A , 6- B, 7-A , 8-A , 9-B , 10-C

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 “We will open the book. Its pages are blank. We are going to put words on them ourselves. The book is called Opportunity and its first chapter is New Year’s Day.” ― Edith Lovejoy Pierce

 (Pierce, 1904-1983, was an English-born poet and pacifist.)

 

 

 

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz, What's Your QQ?

What’s Your QQ*? #395

*QUOTATION QUOTIENT

(Published October 19, 2014 in the Monterey Herald.)

 

1. “I suppose it is tempting, if the only tool you have is a hammer, to treat everything as if it were a nail.”

 

A. Pete Seeger

B. Abraham Maslow

C. Gerald Ford

 

2. “Make wars unprofitable and you make them impossible.”

 

A. Dick Cheney

B. Gene Autry

C. A. Philip Randolph

 

3. “Sometime they’ll give a war and nobody will come.”

 

A. John McCain

B. Carl Sandburg

C. Peyton Manning

 

4. “Life is a disease; and the only difference between one another is the stage of the disease at which he lives”

 

A. George Takei

B. George Washington

C. George Bernard Shaw

 

5. “’Tis an ill cook that cannot lick his own fingers.”

 

A. Colonel Sanders

B. Rachael Ray

C. William Shakespeare

 

6. “We do not talk – we bludgeon one another with facts and theories gleaned from cursory readings of newspapers, magazines and digests.”

 

A. George Will

B. Henry Miller

C. Thomas Paine

 

7. “There are more criminals out of jail than in jail, the only difference is that the majority of those who are out, are such skillful criminals that they know how to keep themselves out.”
A. Marcus Garvey

B. Mandy Patinkin

C. J.P. Morgan

 

8. “She got her looks from her father. He’s a plastic surgeon.”

 

A. Pamela Anderson

B. Maria Callas

C. Groucho Marx

 

9. “No verse can give pleasure for long, nor last, that is written by drinkers of water.”

 

A. Horace

B. Robert Frost

C. Dean Martin

 

10. “Time is too slow for those who wait, too swift for those who fear, too long for those who grieve, too short for those who rejoice, but for those who love, time is eternity.”

 

A. Henry van Dyke

B. Dick Van Dyke

C. Jerry Van Dyke

 

 

 

Answers: 1-B, 2-C , 3-B , 4-C , 5-C , 6-B , 7-A , 8-C , 9-A , 10-A

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

 

BONUS QUOTE:

 

“Love and time, those are the only two things in all the world and all of life that cannot be bought, but only spent.”  ― Gary Jennings

 (Jennings, 1928-1999, was an American author of adult and children’s books.)

 

Leave a comment

Filed under quotation game, quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes, quotes quiz