Tag Archives: Georg Wilhelm Friedrich Hegel

What’s Your QQ*? #315

*Quotation Quotient

  (Published April 7, 2013 in the Monterey County Herald.)

 

1. “I’m the big rubber clown doll you had as a kid, and every time you hit it, it bounces back. That’s me. The harder you hit me, the faster I come back up.”

A. Ronald McDonald

B. Bill Clinton

C. Tiger Woods

2. “Arithmetic is numbers you squeeze from your head to your hand

to your pencil to your paper till you get the answer.”

A. Carl Sandberg

B. Lou Gehrig

C. Albert Einstein

3. “Skeptical scrutiny is the means, in both science and religion, by which deep thoughts can be winnowed from deep nonsense.”

A. Carl Sagan

B. Billy Graham

C. Bob Costas

4. “Tomorrow is the mysterious, unknown guest.”

A. H. G. Wells

B. Norman Bates

C. Henry Wadsworth Longfellow

 5. “My grandmother was a very tough woman. She buried three husbands and two of them were just napping.

A. Piers Morgan

B. Eleanor Roosevelt

C. Rita Rudner

6. “Float like a butterfly, sting like a bee.”

A. John Belushi

B. Muhammad Ali

C. Mikhail Baryshnikov

7. “Freedom, well, that’s just some people talking. Your prison is walking through this world all alone.”

A. The Kinks

B. The Eagles

C. The Doors

8. “Baseball, it is said, is only a game. True. And the Grand Canyon is only a hole in Arizona. Not all holes, or games, are created equal.”

A. George Will

B. Paul Krugman

C. Vince Lombardi

 9. “What experience and history teaches us is that people and governments have never learned anything from history, or acted on principles deduced from it.”

A. George Lopez

B. George W. Bush

C. Georg Wilhelm Friedrich Hegel 

10. “Why should we take advice on sex from the Pope?  If he knows anything about it, he shouldn’t.”

A. Samuel Alito

B. George Bernard Shaw

C. Ricky Ricardo

 

Answers: 1-B, 2-A , 3-A , 4-C , 5-C , 6-B , 7-B , 8-A , 9-C , 10-B

 

Scoring:               10–QQQQ = Quote-Master   

(number correct)        8-9–QQQ = Scholar                       

                                   6-7–QQ = Literate

                                  4-5–Q = Semi-Literate

                                 0-3–No Q = Quote-Dunce

BONUS QUOTE:

 “A weed is a plant that has mastered every survival skill except for learning how to grow in rows.” – Doug Larson

 (Larson, b. 1926, was a syndicated newspaper columnist based in Wisconsin.)

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotation quotient, quotations, quote quiz, quotes

What’s Your QQ? #291

Published October 21, 2012 in the Monterey County Herald

Who said?

“Prejudice is a great time saver. You can form opinions without having to get the facts.” (see quote #10)

BONUS QUOTE OF THE DAY:

“Confession is good for the soul only in the sense that a tweed coat is good for dandruff – it is a palliative rather than a remedy.” – Peter De Vries

 (De Vries, 1910-1993, was an American editor and novelist.)

 

 

 

 

Leave a comment

Filed under quotation quiz, quotations, quotes